منطقه آزاد یک فرصت بزرگ برای توسعه گلستان است/ امضای لایحه انتقال محکومین بین دو کشور

خبرگزاری شبستان: سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان گفت: ایجاد این منطقه در مرز اینچه برون فرصت توسعه، تولید ثروت و اشتغال را به این استان می دهد که قطعا مجلسی ها این فرصت را از مردم استان نخواهند گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سید محمد احمدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان، شامگاه دیروز(3 مرداد) در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و جذب سرمایه گذاری خارجی استان توجه به اقتصاد مقاومتی را امری لازم و ضروری در جهت تامین امنیت ملی برشمرد و گفت: شعار اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، از سوی مقام معظم رهبری بحق انتخاب شده و در کشورهای دیگر هم شبیه آن به اجرا درآمده که موفق بوده است. کشورهایی مانند چین، کره جنوبی و مالزی با توجه به داشته های خود و بهره گیری از تکنولوژی بیرون به جایگاه خوبی دست پیدا کرده اند تا حدی که صادرات محصولات یک شرکت کره ای برابر با ارزش کل صادرات نفتی کشورماست.

 

وی افزود: وزارت امورخارجه بیرون از کشور باید وظیفه همه وزارتخانه ها را دنبال کند چراکه اقتصاد یکی از مهمترین موضوعات در تامنین امنیت ملی است.

 

سفیر کشورمان در ترکمنستان با اشاره به توانمندی های گلستان، خاطرنشان کرد: دید و نگاه بنده نسبت به این استان کاملا عوض شده است. تصور نمی کردم گلستان اینقدر توانمند، دارای مردمان با انگیزه و مسئولان پرتلاش باشد.

 

وی به بازدید خود از برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی استان هم اشاره کرد و گفت: این استان در بخش های صنعت، کشاورزی و تولید مواد غذایی ظرفیت های خوبی دارد به ویژه امروز واحد منحصربه فرد کانسار خزر که نخستین کارخانه استحصال ید در کشور به شمار می رود، نشان می دهد که بخش خصوصی فعال و پرتلاشی در این استان وجود دارد.

 

احمدی به لایحه ایجاد منطقه ازاد در اینچه برون تصریح کرد: این لایحه که به مجلس رفته است، موجب توسعه ، تولید ثروت و افزایش اشتغال می شود که امیدوارم مجلسی ها این فرصت را از مردم این استان نگیرند. هرچند ایجاد این مناطق انتقاداتی همراه دارد اما می توان رویکرد را به سمت ایجاد  واحدهای صنعتی و تولیدی تغییر دارد.

 

وی گفت: خط ریلی و جاده زمینی دسترسی به کشورهای مختلف را کوتاه کرده است و باید تلاش کنیم تا از ظرفیت های حمل و نقلی استفاده بیشتری کنیم.

 

مشکل صدور ویزا حل می شود

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اشاره به محدودیت های صدور ویزا از سوی کشور مقصد را یکی از دغدغه های جدی تجار و بازرگانان دانست و افزود: کارهای زیادی انجام داده ایم و حتی در مواردی مقابله به مثل کرده ایم که این کار جواب داده است. در تلاشیم با اعتمادی که ایجاد می شود مشکل صدور ویزا از سوی ترکمنستان را حل کنیم. البته باید سعی کنیم مراودات و تعاملات ما دوسویه باشد و کشور ترکمنستان هم منتفع شود.

 

وی با پیشنهاد ایجاد کنسرسیوم های صادراتی گفت: باید صادرات را به بخش دیگری واگذار کرد و تولید کننده فقط به تولید و مشکلات خود فکر کند. اگر برنامه ریزی علمی داشته باشیم تجارت با این کشور اینده درخشانی خواهد داشت.

 

امضای لایحه انتقال محکومین بین دو کشور

احمدی با اشاره به ملاقات هایی که با 302 زندانی ایرانی دربند در ترکمنستان انجام داده است، بیان کرد: در ماه رمضان امسال با 302 زندانی در این کشور ملاقات کردم برای اینکه ترکمنستان بداند دولت جمهوری اسلامی به فکر اتباع خود است.

 

وی افزود: دولت هم لایحه ای تنظیم کرده که مورد تصویب و موافقت قرار گرفته و ابلاغ شده است و بناست انتقال محکومین بین دو کشور انجام شود. 20 روز قبل نیز در جلسه ای رسمی با وزیر امورخارجه این کشور این تفاهم نامه امضا شد و در حال بررسی پرونده ها و صحبت با خانواده های زندانیان هستیم.

 

وی خطاب به صادرکنندگان هم گفت: رابطه باید دو طرفه باشد و کالای با کیفیت به بازار عرضه کنید و در رقابت صادراتی خودزنی نکنید.

 

احمدی گفت: ظرفیت های خوبی در این کشور برای سرمایه گذاری بخش خصوصی ایرانیست که سازه های فلزی و پتروشیمی از جمله آن هستند.

 

کد خبر 560785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha