به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، علیرضا مهرابی، مدیرکل فنی و حرفه ای استان همدان در جمع خبرنگاران گفت: آموزش مهارت کلید توسعه اشتغال و موتور قدرتمند هر کشور برای توسعه نیروی انسانی در رشد اقتصادی و افزایش بهره وری است.
وی با بیان اینکه50 درصد جوانان جویای کار هیچ گونه مهارتی ندارند، افزود: اداره کل فنی و حرفه ای آموزش مهارت غیر رسمی با توجه به نیاز بازار کار را به جوانان فرا می دهد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 70 درصد ورودی ها به آموزش مهارتی از فارغ التحصیلان دانشگاه ها می باشند که این خود نشان دهنده ای رغبت دانشجویان به آموزش های فنی و حرفه ای است.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان همدان اظهار داشت: این اداره کل بر اساس مسیر سنجی ، بومی ، محلی حرکت کرده و آموزش های دولتی، خصوصی و المپیاد ملی مهارت را در دستور کار خود دارد.
مهرابی خاطرنشان کرد: همچنین آموزش مهارت به زنان بد و بی سرپرست، روستائیان و عشایر با همکاری کارآ،رینان و بخش خصوصی از اهم اقدامات این اداره کل است.
وی افزود: در سه ماهه نخست سال جاری 24 هزار و 649 نفر ساعت آموزش مهارتی، یک میلیون نفر ساعت آموزش دولتی و 746 نفر ساعت آموزش آزاد فرا گرفتند.
وی ادامه داد: همچنین در این بازه ای زمانی 365 حرفه با فعالیت 249 کارگاه به افراد آموزش داده شده است که در نهایت 12 هزار و 700 نفر به مرحله ای آزمون رسیدند که منجر به قبولی 70 درصدی شده است.
وی از برگزاری هفدهمین دوره ملی مهارت با حضور 137 نفر از نخبگان استان در 27 رشته خبرداد و تصریح کرد: برگزیدگان این دوره از مسابقات با شرکت در اردوی سه ماهه برای مسابقات ملی مهارت اعزام می شوند.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان همدان با بیان اینکه استان همدان در برگزاری آموزش دولتی 60 درصد از میانگین کشوری بالاتر است، اظهار داشت: همچنین عملکرد استان در آموزش های مهارتی در روستاها 56/5 درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
مهرابی با اشاره به اینکه 500 تا 600حرفه براساس نیاز کشور حرفه آموزش داده می شود، بیان کرد: این در حالیست که 59 درصد آموزش ها در راستای اشتغال مفید واقع شده است.
وی، تعداد آموزشگاه های آزاد استان را 184 مورد دانست و گفت: به ظور میانگین چهار بار در سال بر این آموزشگاه ها در خصوص وضعیت خدمات دهی و شهریه ها نظارت می شود.
نظر شما