ضرورت پرداختن به مباحث معرفتی، فرهنگی و انقلابی در بنیادهای مهدویت

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کشور، بر ضرورت پرداختن به مباحث معرفتی، فرهنگی و انقلابی در بنیادهای مهدویت تاکید کرد و اظهارداشت: تشکیل مرکز تخصصی مهدویت و تاسیس انتشارات ازجمله اقدامات این بنیاد در طول ۱۶ سال فعالیت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام محمود متوسل آرانی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کشور، امروز(4 مرداد) در گردهمایی مدیران بنیاد مهدویت خوزستان برگزار شد، هدف از این نشست را بررسی مسائل و مشکلات بنیاد استان و برنامه ریزی برای رفع آنها دانست و گفت: پنج استان در کل کشور از فعال ترین بنیادهای مهدویت هستند که یکی از آنها خوزستان است که فعالیت های بسیار خوب و چشم گیری در حوزه مهدویت داشته اند.

 

وی با بیان اینکه این بنیاد در سال 79 در تهران و قم فعالیت خود را آغاز کرد، افزود: کسانی که در بنیاد مهدویت فعال هستند باید از فلسفه تشکیل بنیاد و اهداف آن آگاه باشند و در برنامه ریزی های خود این نکته را لحاظ کنند که از هدف اصلی بنیاد دور نشوند و خود را مؤسسه مهدوی صرف ندانند.

 

حجت الاسلام متوسل، تصریح کرد: قبل از انقلاب تنها مجموعه ای که به صورت تشکیلاتی مباحث مهدویت را مطرح کرد انجمن حجتیه بود که با روحانیون سرو کار نداشت چرا که روحانیون از فلسفه تشکیل انجمن آگاهی داشتند بنابراین با آنها همکاری نمی کردند.

 

وی با اشاره به اینکه این انجمن ضد بهائیت بود و با آموزش نیروهای فرهنگی به مقابله با بهائیت می پرداختند، اضافه کرد: انجمن حجتیه در بحث مهدویت و تبلیغ آن آگاه بود اما تفکر آنها این بود که وظیفه ای برای ایجاد مقدمات ظهور ندارند و تنها در شناخت امام(عج) و معرفت افزایی در بحث مهدویت فعالیت می کردند.

 

وی با بیان اینکه این انجمن هیچ اقدامی علیه نظام شاهنشاهی نداشتند و از هر گونه فعالیت سیاسی پرهیز می کردند، ادامه داد: پس از انقلاب نیز این انجمن نظام جمهوری اسلامی را همراهی نکرد و متوجه شدند جایی در این انقلاب ندارند از این رو امام(ره) آنها را کنار زد و تنها برخی از آنها را که انقلاب را قبول داشتند و همراهی می کردند، پذیرفتند.

 

مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کشور، با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی بر مبنای ولایت فقیه بنا نهاده شد و مشروعیت ولی فقیه برگرفته از مهدویت است، عنوان کرد: با کنار زده زدن انجمن حجتیه، مؤسسه ای جایگزین آن نشد و خلأیی در جهت ترویج مهدویت در کشور ایجاد شد.

 

وی اظهار کرد: در دهه 70 تا 80 هر روز اخباری از گوشه و کنار کشور به گوش می رسید که فردی مدعی شده با امام زمان(عج) ملاقات کرده یا پیغامی از سوی ایشان دارد و بر این اساس خود را مبلغان مهدویت می دانستند از این فرصت سوء استفاده می کردند و حتی برخی از آنها توانسته بودند برای خود مرید جمع کنند.

 

وی با بیان اینکه سال 79 حجت الاسلام قرائتی پیشنهادی مبنی بر تشکیل بنیادی جهت ترویج فرهنگ مهدویت را به مقام معظم رهبری ارائه داد که ایشان پذیرفتند و بر تلاش در این جهت تاکید کردند، اذعان داشت: هدف تشکیل این بنیاد جلوگیری از افکار انحرافی و مدعیان مهدویت و نشان دادن حقانیت نظام اسلامی بر پایه ولایت فقیه و ادای دین در این حوزه است.

 

حجت الاسلام متوسل، با اشاره به اینکه ما باید همواره به این موضوعات توجه کنیم و بنا نیست تنها یک مؤسسه معرفتی داشته باشیم بلکه علاوه بر آن باید به مباحث فرهنگی و انقلابی هم بپردازیم، تاکید کرد: نظام اسلامی ما مبتنی بر ولایت فقیه است و دشمن می خواهد با ایجاد شبهه و سؤال مشروعیت نظام را زیر سؤال ببرند و گاهی ولایت فقیه و گاهی ریشه های آن را مورد شبهه قرار می دهند.

 

وی خاطر نشان کرد: در طول 16 سال فعالیت بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) در سطح کشور چهار اقدام مهم انجام شد که از جمله آنها می توان به تشکیل مرکز تخصصی مهدویت در قم اشاره کرد که در حال حاضر 400 نفر فارغ التحصیل شدند یا در حال تحصیل هستند.

 

وی ابراز کرد: تاسیس انتشارات بنیاد و چاپ بیش از 250 عنوان کتاب برای تمامی گروه های سنی در موضوعات مهدویت و پاسخگویی به شبهات، احداث مجتمع فرهنگی بنیاد مهدویت در قم با ظرفیت سالانه 150 هزار نفر و تاسیس دفاتر استانی و برخی شهرستان ها از سال 85 از دیگر اقدامات این بنیاد است.

 

مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کشور، خطاب به مدیران بنیاد مهدویت خوزستان، یاد آور شد: از آنجا که بنیاد مهدی موعود(عج) فاقد اعتبار دولتی است از این رو باید سعی کنید از امکانات و ظرفیت های استانی و شهرستان ها و کمک و همراهی خیرین، دستگاه های فرهنگی، علما و... استفاده کنید.

 

وی گفت: بنیاد مهدی موعود(عج) در مرکز پول و اعتباراتی ندارد که به شهرستان ها و استان ها بدهد، در این راستا مصوب شد از سوی دولت سالی 10 میلیارد ريال به بنیاد اختصاص یابد که سال گذشته تنها 2 میلیارد و 360 میلیون ريال تخصیص داده شد که این مبلغ جوابگوی نیازهای بنیاد در استان ها و شهرستان ها نیست.

 

کد خبر 561012

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha