خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران در منطقهای واقع شده که کشورهای اطراف آن مانند ترکیه و عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس باتوجه به آهنگ رشد و توسعه اقتصادی به منابع معدنی نیاز دارند و این در حالی است که این کشورها از نظر ذخایر معدنی بسیار فقیر هستند؛ حتی این کشورها در صنایعی مانند فولاد سرمایهگذاری هم کردهاند اما مواد اولیه آنها وارداتی است و ایران میتواند منبع خوبی برای تأمین نیازهای این کشورها که به سرعت در حال افزایش است محسوب شود.
بنابراین گزارش، ایران با ۱۸ درصد منابع گاز و ۹ درصد منابع نفت در بین کشورهای معدنی دنیا موقعیت منحصربهفردی برای تأمین انرژی فعالیتهای معدنی بهخصوص در فرآوری و فلزات دارد و قیمت انرژی در ایران باتوجه به منابع عمده بعضاً تا۵۰ درصد قیمت جهانی است و این موقعیت شرایطی را فراهم میکند که شرکتهای بزرگ کل عملیات مرتبط با معدن را از استخراج، صنایع تولید فلزات بهخصوص فولاد در ایران با قیمت تمام شده مناسب انجام دهند و به بازارهای نزدیک منطقه صادر کنند.
این گزارش می افزاید: با توجه به قابلیت هایی که کشورمان از لحاظ معادن دارد میزان تولید در بخش معدن و به دنبال آن صادرات در این بخش افزایش یافته است تا جایی که صادرات بخش معدن در بهار به 2 میلیارد دلار رسیده است. ایرنا در این باره به نقل از جعفر سرقینی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشته است: "بر پایه بررسی ها در سه ماهه نخست امسال ارزش صادرات بخش معادن و صنایع معدنی نزدیک به دو میلیارد دلار بود که از این رقم یک میلیارد دلار به فولاد و چرخه مربوط به آن اختصاص داشت. بقیه ارزش صادرات سه ماهه امسال در بخش معادن و صنایع معدنی به مس، سایر کانی ها و سنگ های ساختمانی و تزیینی اختصاص داشت. ارزش سالیانه صادرات سنگ تزیینی از سطح 200 میلیون دلار فراتر نرفته است اما انتظار می رود امسال برای نخستین بار شرایط متفاوتی را داشته باشیم، زیرا در فصل بهار ارزش صادرات این بخش به 60 میلیون دلار رسید. امسال دستیابی به ارزش صادرات 250 میلیون دلاری در زمینه صدور سنگ های ساختمانی و تزیینی پیش بینی می شود."
یادآور می شود: کشورمان دارای پنج هزار و 400 معدن فعال است که سالیانه حدود 400 میلیون تن مواد معدنی از آنها استخراج می شود و سهم سنگ های تزیینی کمتر از پنج درصد است.
نظر شما