مجید ابهری، آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره گسترش مدهای غیرمتعارف در جامعه گفت: تغییر سبک زندگی و انحراف آن از معیارهای اصیل اسلامی و ایرانی منجر به بروز عوارض و آسیب هایی می گردد که الگوهای منفی فرهنگی و رفتاری به جامعه منتقل می کنند.
وی افزود: آرایش و پیرایش های غیر متعارف و خارج از چهارچوب منطق کاربردی، پوشاک اعم از مانتو، پیراهن های مردانه، تی شرت، کفش و شلوارهای پاره به دور از شأن اجتماعی و سایر اقلام دیگر همه تحت تاثیر شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی به جامعه منتقل می گردد.
این آسیب شناس تصریح کرد: آنچه که مقام معظم رهبری به عنوان جنگ نرم، ناتوی فرهنگی، رخنه فرهنگی، شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی، ولنگاری و شلختی فرهنگی از آنها یاد می کنند همانا تغییر سبک زندگی است و انحرافات عینی اقلام آن است.
وی ادامه داد: از نگاه رفتارشناسی این گونه افراد در سه محور طبقه بندی می شوند که می توان در نوع اول به نوجوانان و جوانان (دختران و پسران) اشاره کرد که به دنبال الگوهای مورد علاقه خود می روند و چون در جامعه و توسط نهادهای متولی الگوهای مناسب به آنان ارایه نمی شود خود به دنبال پیدا کردن و تقلید از آنان می روند که نتیجه مناظری می شود که در خیابان ها مشاهده
می کنیم.
ابهری اضافه کرد: نوع دوم، افرادی هستند که ناخودآگاه و بدون منطق از مدهای مورد بحث پیروی می کنند و هیچ پاسخی برای پرسش علت و فلسفه کارشان ندارند تنها برای عقب نماندن از قافله امروزی ها چنین حرکاتی می کنند.
این آسیب شناس بیان کرد: نوع سوم افرادی که مانکن های زنده هستند و در اطاعت از مراکز و نهادهای معاند فرهنگی اعم از شبکه های تلویزیونی، ماهواره ای همانند من و تو و امثال آن دستور می گیرند و با هدف مخالفت بنیادی و مقابله با ارزش های دینی و ملی اقدام به پوشیدن مانتوهای کویین که مفاهیم بسیار زشت با تصاویر غیراخلاقی در پشت برخی از آنها چاپ شده می پوشند یا موهای خود را به شکلی آرایش می کنند که افراد منحرف غربی در پاریس و لندن این حرکات را انجام می دهند.
وی تصریح کرد: این گروه ها به طور عمدی و برای دهن کجی به ارزش های اکثریت جامعه دست به چنین اقداماتی می زنند و باید نهادهای متولی و مردم با آنها مقابله کنند.
متخصص علوم رفتاری تاکید کرد: هنجارفرستان گروه های مرجع رفتاری همانند هنرپیشه ها، ورزشکاران و چهره های محبوب رسالت بسیار سنگینی در هدایت فکری نوجوانان و جوانان دارند و باید به وظایف ملی و فرهنگی خود در محورهای یاد شده اقدام کنند.
ابهری یادآور شد: هر کسی باید خانواده و فرزندان خود را با واقعیت های پشت پرده آشنا کند و اجازه این گونه رفتارها را به آنها ندهد. در مرحله دوم امر به معروف زبانی و قلبی بدون دخالت های بی مورد باید صورت گیرد و باید مجلس شورای اسلامی با تصمیم و اصلاح قوانین با تولیدکنندگان و عرضه کنندگان این گونه اقلام مقابله قضایی کند.
نظر شما