به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین حمید پارسانیا، رئیس قطب بنیادهای نظری نظام متقن علوم اسلامی و انسانی امروز (10 مرداد) در نشست خبری دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی که در سالن جلسات مرکز همایشهای غدیر برگزار شد، عنوان کرد: دومین دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار میشود.
رئیس کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی سال گذشته برای نخستین بار با مشارکت 150 نفر برگزار شد و امسال با مشارکت 350 نفر برگزار میشود.
وی یادآور شد: طرح دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی در دفتر تبلیغات اسلامی از جمله طرحهایی بود که از ناحیه مرکز مطالعات راهبردی و برنامه ریزی دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم تدوین و ارائه شد و در مرکز مطالعات راهبردی بر اساس مسائلی که باید نسبت به آنها تمرکز وجود داشته باشد، چند قطب شکل گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا افزود: بنیادهای نظری نظام متقن علوم انسانی و اسلامی از جمله قطبهایی بود که در دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی شکل گرفت که از سه میز تشکیل شده است که هر یک از میزها عالیتهایی نسبت به حوزه کاری خود تعریف کردند.
وی با اشاره به طرح دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی، گفت: این طرح با اینکه در طی سالهای گذشته نظیرهایی در حوزه دانشگاهی ما در محیطهای دانشگاهی داشته است و فعالیتهای علمی و فرهنگی در معاونت فرهنگی آموزشگاه عالی، بسیج دانشگاهی، نهاد رهبری و مجموعه فعال دیگر با مخاطب دانشجویی داشته اند.
رئیس قطب بنیادهای نظری نظام متقن علوم اسلامی و انسانی تصریح کرد: امروز دورههای کوتاه مدت علوم انسانی در دانشگاهها در اوقات فراغت تابستان برگزار میشود، ویژکی طرح دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی این است که متمرکز بر علوم انسانی است و مخاطب آن دانشجویانی هستند که در علوم انسانی تحصیل میکنند،
حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا با بیان این که مخاطب طرح دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی، دانشجویان نخبه علوم انسانی است، عنوان کرد: فراخوان طرح متوجه نخبگان علوم انسانی است و کسانی که به این طرح پاسخ دادند، فراتر از ظرفیتی بودکه در فراخوان اعلام شد.
وی ادامه داد: دانشجویان نخبه از دانشگاهها و استانهای مختلف بودند، به خاطر محدودیت دفتر تبلیغات، از بین کسانی که ثبت نام کردند، 350 نفر دعوت شدند.
رئیس کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: این طرح به صورت درازمدت تعریف شده است، اما شروع آن دوره کوتاهی است که به مدت دو هفته شکل میگیرد، سپس در طول سال به تناسب ادامه مییابد، این دورهها متناظر با رشتههای خاص علوم انسانی تخصصی تر میشود.
حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا تصریح کرد: در هنگام شروع طرح، گفتمان نخبگان متوجه مباحث مشترک علوم انسانی است و هدف از طرح در مقطع نخستین آشنایی دانشجویان با هویت علوم انسانی و خودآگاهی بخشیدن آنها نسبت به حوزه معرفتی است.
وی اضافه کرد: در ابتدای این طرح، شناسنامه و تاریخچه علوم انسانی مورد بازبینی قرار میگیرد، هدف از طرح این است که دانشجویان با رویکردهای متفکرین حوزههای علمیه نسبت به علوم انسانی، آشنا شوند.
رئیس قطب بنیادهای نظری نظام متقن علوم اسلامی و انسانی بیان کرد: دیدگاههای مختلفی درباره علوم انسانی در ایران وجود دارد که هر یک از دیدگاهها در یک روز مطرح میشود و دانشجویان با رویکردهای متفکرین و صاحب اندیشههای علوم اسلامی و انسانی آشنا میشوند و دانشجویان با دیدگاههای متکثر مواجه میشوند.
حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا یادآور شد: این طرح به مدت دو هفته از 15 الی 29 مرداد در قم برگزار میشود، در این طرح، 12 نشست اصلی برگزار میشود و صاحب نظران مختلف نظرات خود را بیان میکنند و به صورت کارگاهی، دانشجویان بحث و گفتگو میکنند.
وی تصریح کرد: افرادی که وارد این طرح شدند، تحقیقات علمی و نظری خود را ادامه میدهند، امسال با استفاده از تجربه سال گذشته تلاش شده است که ظرفیتهای بیشتری در اختیار این طرح قرار گیرد تا دانشجویان از امکانات بیشتری استفاده کنند.
رئیس کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: درس ها، نشسستها و گفتمانهای این طرح تدوین شده است و خروجی آنها به صورت یک جلد کتاب آماده شده است، همچنین خروجی کلاسها و نشستهای سال گذشته به صورت کتابی تدوین و در روز اختتامیه رونمایی میشود.
حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا بیان داشت: حدود 12 استاد صاحب نام و صاحب نظر در حوزه علوم انسانی در این دوره حضور دارند که دانشجویان با این اساتید آشنا میشوند، همچنین 40 استاد نیز در این طرح حضور دارند که نشستهایی با این اساتید دارند و برای گفتمان سازی با دانشجویان نخبه برنامه ریزی میکنند.
وی تأکید کرد: دانشجویانی که در این طرح شرکت میکنند، نخبگان برتر علوم انسانی هستند و بدون شک آینده علوم انسانی در دستان این دانشجویان رقم میخورد.
رئیس قطب بنیادهای نظری نظام متقن علوم اسلامی و انسانی عنوان کرد: مسئولین برگزاری این طرح در تلاشند که کاستیهای موجود در این طرح را رفع کنند و این طرح به بهترین شکل در قم اجرا شود.
حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا یادآور شد: طرح دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی از روز جمعه (15 مرداد) آغاز و تا جمعه (29 مرداد) ادامه دارد، افتتاحیه و اختتامیه طرح در مرکز همایشهای غدیر برگزار میشود، اما دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی در دهکده وسف برگزار میشود.
نظر شما