سیدجمال ساداتیان، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرنگار شبستان در مورد مسئله مافیای اکران و تولید در سینمای ایران گفت: اول از همه باید تعریف این مافیا را مشخص کنیم، ما ایرانیها وقتی میبینیم در عرصهای انحصارطلبی وجود دارد به آن مافیا میگوییم.
وی افزود: سینمای ایران تبدیل به یک معادله چندمجهولی شده که حل کردن آن بسیار سخت است، از سویی تولید فیلم در حال افزایش است ولی از سوی دیگر سالنهای نمایش روز به روز کمتر میشوند و در نتیجه هر روز بیش از پیش عدم تعادل بین تولید و عرصه فیلم به وجود میآید. سینمادار هم با قدرت انتخاب بالایی که دارد فیلمی را برای اکران انتخاب میکند که شرایط اکران بهتری داشته باشد یا فروش بهتری بکند و در این میان فیلم فرهنگی و تهیهکننده آن است که قربانی میشود.
ساداتیان تصریح کرد: وقتی به عنوان یک تهیهکننده فرهنگی فیلمی میسازیم انتظار داریم دولت کمکهای حمایتی از این آثار کند یا با تزریق پول به سالنهای نمایش فیلممان را به اکران عمومی برساند یا آن را در شبکه ویدیویی پخش کنند اما متأسفانه سازوکار انجام این موضوع نیز خوب نیست و بودجه محدود دولتی جلوی تداوم کمکها و زیاد شدن آنها را میگیرد.
این تهیهکننده با اشاره به آمار بالای تولید فیلم به نسبت اکران گفت: در بهترین حالت در سال حدود 45 فیلم در سینمای ایران اکران میشود که هر چه تعداد آثار اکران شده بیشتر شود، مشکل هم بزرگتر خواهد بود زیرا حتی اگر فیلمی پرفروش شود میخواهد مدت زمان طولانیتری در اکران بماند و این قضیه پازل سینما را دچار بحران خواهد کرد.
وی تصریح کرد: امروز بازار رقابت در سینما بسیار زیاد شده و صاحب سینما نیز مانند هر کسی به دنبال منافع خود است و همین عوامل محیط مساعدی را برای رشد مافیای نمایش فیلم به وجود میآورد.
ساداتیان در پایان با تاکید بر شروع نهضت سینماسازی در ایران به عنوان مهمترین راهکار برای مبارزه با اپیدمی مافیای اکران گفت: باید عامل بحران با مدیریت از بین برود یا سالنهای زیادی برای نمایش فیلم ساخته شود یا تولید فیلم به شکل مؤثری مهار گردد، در غیر این صورت مافیای نمایش فیلم همچنان به حیات خود ادامه خواهد داد.
پایان پیام/
نظر شما