خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران (انگلیسی: Iranian Offshore Engineering and Construction Company) شرکت خدمات مهندسی ایرانی است، که در زمینه مهندسی، طراحی، ساخت و نصب، تعمیر و اجرای سازههای ثابت و متحرک دریایی از قبیل سکوهای شناور و نیمهشناور دریایی، اسکلهها، خطوط لوله و تأسیسات فراساحلی در صنایع نفت و گاز فعالیت میکند.
شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران در سال ۱۳۸۰ تأسیس شد. این شرکت هماکنون دارای چندین یارد کشتیسازی و سایتهای صنعتی و کارخانجات جانبی مرتبط، همچنین مالک ناوگان گستردهای از کشتیهای لولهگذار، شناورهای جرثقیلدار، تجهیزات و ماشینآلات میباشد. دفتر مرکزی شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران در تهران قرار دارد و کارخانجات و یاردهای صنعتی آن در خرمشهر و بندر عسلویه مستقر میباشند. اکثریت سهام این شرکت در اختیار شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت است.
بنابراین گزارش، ماموريت شركت عبارتست از مديريت، طراحي، تامين كالا، ساخت، تصب و راهاندازي براي انجام پروژههاي “كليد در دست” در قالب پيمانكار عمومي (GC) در بخش انرژي به ويژه تاسيسات نفت، گاز و پتروشيمي در دريا و خشكي و ساير بخشهاي مرتبط. همچنین این شرکت به دنبال كسب رتبه اول پيمانكاري فراساحل در منطقه و تبديل شدن به يك شركت پيمانكار عمومي در كلاس بينالمللي است و در راستای تحقق این هدف امسال ٤ سکوی پارس جنوبی را راه اندازی می کند.
این گزارش می افزاید: شانا در این باره به نقل از رحیم تبریزی، قائم مقام شرکت تاسیسات دریایی نوشته است: "امسال این شرکت چهار سکوی ١٩A، ١٩B، ٢٠ و ٢١ را نصب و راه اندازی می کند. شرکت تاسیسات دریایی که پیمانکار بخش فراساحل فازهای ١٩ و ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی است، تنها شرکت در خاورمیانه است که توانسته فعالیتهای خود ر ابا تاسیسات ملکی انجام دهد. عملیات نصب سکوی ١٩A با شناور پیشرفته اوشنیک ٥٠٠٠ که از شناورهای ملکی این شرکت است و براساس برنامه ریزی انجام شده، پس از پایان عملیات نصب، شناور اوشنیک فاز ١٩ را به سمت فاز ٢١ برای نصب این سکو ترک می کند.
راه اندازی همزمان چهار سکو در سال ٩٣ و راه اندازی خطوط لوله فازهای ١٥ تا ١٨ و همچنین فاز ١٢ از دیگر اقدامات شرکت تاسیسات دریایی بوده است. پارسال سکوی SPD٢ فاز ١٩ راه اندازی شد و امسال نیز شاهد راه اندازی سکوی ١٩C بودیم که این ٢ سکو در مجموع یک میلیارد فوت مکعب به ظرفیت برداشت گاز از این فاز اضافه می کنند. چهار سکوی فازهای ١٩ و ٢١-٢٠ از سوی این شرکت تا پایان امسال نیز راه اندازی می شود. عملیات نصب سکوهای پارس جنوبی با شناور ملکی اوشنیک ٥٠٠٠ که قابلیت جابجایی سکوهایی با وزن چهار هزار و ٥٠٠ تن را دارد، انجام می شود."
یادآور می شود: استفاده از حداکثر توان بومی شرکتهای ایرانی، اجرای دقیق پروتکلهای ایمنی در مسیر تخصصی اجرای فرآیندهای ساخت، تولید، انتقال، نصب و بهره برداری از سکوی ١٩A پارس جنوبی از جمله دستاوردهای عملیاتی جدید در این زمینه است. با بهره برداری از سکوی ١٩A پارس جنوبی حداکثر تا چهار تا پنج ماه آینده، ٥٠٠ میلیون فوت مکعب در روز به ظرفیت برداشت گاز از فاز ١٩ افزوده می شود که با احتساب این میزان، مجموع تولید گاز در این فاز به همراه سکوهای SPD٢ و SPD١٩C که پیش از این راه اندازی شده بودند، به یک میلیارد و ٥٠٠ میلیون فوت مکعب در روز می رسد که سهم عمده ای در تامین تقاضای زمستانی کشور، ایجاد تعادل در نسبتهای تولید و مصرف داخلی و تامین اهداف صادراتی گاز به بازارهای منطقه ای و بین المللی خواهد داشت.
نظر شما