آموزش و پرورش استان قم به توازن رشته‌ای توجه ویژه دارد

خبرگزاری شبستان: شیخ‌الاسلام گفت: اگر ما در سال‌های گذشته در توازن رشته‌ای ورود پیدا می‌کردیم و بر مبنای نیاز جامعه گام برمی‌داشتیم، امروز با مشکلات مختلفی که به علت عدم توازن رشته‌ای در جامعه به وقوع پیوسته است، مواجه نمی‌شدیم.

حمیدرضا شیخ الاسلام، مدیر کل آموزش و پرورش استان قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، عنوان کرد: استان قم آخرین استان در بحث فضای آموزشی است، یعنی کمترین فضای آموزشی و بالاترین تراکم دانش آموزان را دارد.

 

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم اظهار داشت: اتاق فکر در آموزش و پرورش استان قم تشکیل شده است که تمام مسائل و مشکلاتی که آموزش و پرورش با آن مواجه است در این اتاق فکر مورد بررسی قرار می‌گیرد، همچنین کمیته ای برای برنامه ریزی آینده تشکیل داده اند که فعالیت‌های آموزش و پرورش در این جلسات مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

شیخ الاسلام اظهار داشت: در استان قم، 105 مدرسه در سال‌های 92 تا 94 احداث شده است که تحت عنوان مدارس آموزشی تا تاریخ اول مهر سال جاری در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد.

 

وی با بیان این که نزدیک صد فضای سرپوشیده ورزشی در استان قم وجود دارد، گفت: ما نزدیک 230 هزار دانش آموز داریم که بیش از 205 هزار دانش آموز در شهر قم هستند، یعنی تراکم دانش آموزی در شهر است، در حالی که در شهر‌های پرجمعیت چنین مشکلی وجود ندارد.

 

امسال دانش‌آموزان قمی در بحث‌های علمی شاهکار کردند

 

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم با اشاره به بحث‌های آموزش دانش آموزان قمی، تصریح کرد: با وجود همه مشکلاتی که در قم وجود دارد، امسال باید به دانش آموزان قمی افتخار کنیم، دانش آموزان قمی امسال در بحث‌های علمی شاهکار کردند، در المپیاد جهانی دانش آموز قمی رتبه آورده است، در جشنواره در خوارزمی دانش آموزان قمی جزء اولین‌ها بودند.

 

شیخ الاسلام افزود: دانش آموزان قمی در معدل کتبی سال سوم دبیرستان که شاخص علمی کنکور است، جهش بزرگی داشتند و امسال 12 درصد ارتقای معدل کتبی داشتند.

 

وی اضافه کرد: رتبه دوم کنکور ریاضی از استان قم بوده است، امروز دانش آموزان قمی زیادی در کنکور سراسری با رتبه‌های زیر صد و رتبه‌های زیر هزار قبول می‌شوند.

 

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم بیان داشت: اگر امروز حس همدلی و همزبانی که شعار سال گذشته بود را داشته باشیم، می‌توانیم قم و دانش آموزان قمی را سرآمد در همه ابعاد معرفی کنیم.

 

شیخ الاسلام یادآور شد: در مسابقات هنری هنرستان‌های سراسر کشور که چندی پیش برگزار شد، 7 دانش آموز از قم اعزام شدند که رتبه اول تا سوم را کسب کردند، همچنین در جشنواره قلم، نفر اول این جشنواره از استان قم بود.

 

امروز رشته‌های علوم تجربی به عنوان رشته‌های مازاد در جامعه محسوب می‌شوند

 

وی با اشاره به بحث هدایت تحصیلی  در سال 95 و توازن رشته ای، عنوان کرد: برخی از اولیا ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فرزاندان خود را می‌دانند، ولی این که چگونه از توانمندی دانش آموزان می‌توان استفاده کرد، آموزش و پرورش به آنها کمک می‌کند.

 

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم اظهار داشت: برخی دانش آموزان و اولیا تمایل به رشته تجربی دارند، آموزش و پرورش در این راستا به دانش آموزان و اولیا کمک می‌کند، اما امروز دغدغه ای ایجاد شده است که دانش آموزان و اولیای آنها باید به آن توجه کنند.

 

شیخ الاسلام ادامه داد: امروز دانش آموزان زیادی در رشته علوم تجربی در مراکز آموزش عالی فارغ التحصیل می‌شوند که در اشتغال دچار مشکل شده اند، آیا تصمیم درستی است که دانش آموزان به رشته ای سوق پیدا کنند که پایان زیبایی نداشته باشد؟.

 

وی تصریح کرد: امروز ظرفیت فارغ التحصیلان علوم تجربی در مراکز آموزش عالی به عنوان رشته‌های مازاد در جامعه محسوب می‌شوند، بنابراین چه اصراری است که دانش آموزان را به این سمت ببریم.

 

آموزش و پرورش استان قم به توازن رشته‌ای توجه ویژه دارد

 

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم گفت: اگر ما در سال‌های گذشته در توازن رشته ای ورود پیدا می‌کردیم و بر مبنای نیاز جامعه گام برمی داشتیم، امروز تعادل داشتیم و با مشکلات مختلفی که به علت عدم توازن رشته ای در جامعه به وقوع پیوسته است، مواجه نمی شدیم.

 

شیخ الاسلام تأکید کرد: در آموزش و پرورش و در سیاست کلان کشور، دانش آموزان به هر رشته ای که علاقه دارند، می‌توانند تحصیل کنند، اما در چشم انداز 20 ساله نظام، سند تحول بنیادین و افق 1404، مهم ترین مسأله توازن رشته ای در آموزش و پرورش است.

 

وی عنوان کرد: آموزش و پرورش در انتخاب رشته تحصیلی به دانش آموزان کمک می‌کند، بنابراین اولیا در این رابطه دغدغه نداشته باشند.

 

امروز اکثر رشته‌های علوم تجربی در جامعه مازاد هستند

 

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم بیان داشت: امروز آموزش و پرورش در سطح کلان وزارتخانه، فارغ التحصیلی دانش آموزان را می‌بیند، امروز رشته‌های علوم تجربی از جمله زیست شناسی، میکروبیولوژی، شیمی و حتی پزشک عمومی در جامعه مازاد هستند.

 

شیخ الاسلام گفت: امروز رشته‌های فنی و حرفه ای، کار و دانش، علوم و معارف اسلامی، علوم انسانی بیشتر توصیه می‌شود، البته این رشته‌ها هم رتبه‌بندی و اولویت‌بندی دارد که همه موارد توسط مشاورین به دانش‌آموزان و اولیای آنها منتقل می‌شود.

 

وی یادآور شد: در سال 93 و در سال گذشته، 70 نمایشگاه در 70 هنرستان قم برگزار شد که از اهمیت ویژه ای برخوردار است، در سال جاری هم 75 نمایشگاه برگزار شده است.

 

ایجاد رشته‌های بومی در آموزش و پرورش برای دانش آموزان قمی

 

مدیر کل آموزش و پرورش استان قم اظهار داشت: امروز در بحث گردشگری، صنعت استان، فنی و حرفه ای مشاغلی ایجاد می‌شود که بازار کار آن وجود دارد و فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند با آموزش هنر، مهارت و یا صنعتی وارد بازار کار شود.

 

شیخ الاسلام عنوان کرد: آموزش و پرورش استان قم بر مبنای بومی بودن قم رشته‌های زیادی ایجاد کرده است و همه تلاش بر این است که دانش آموزان پس از فارغ التحصیلی در بازار کار دچار مشکل نشوند.

 

کد خبر 562355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha