به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، روستای اژدهاتو در 10 کیلومتری شهر زنجان واقع است؛ در این روستا کانون فرهنگی و هنری ملکوت با حضور جوانان پرشور فعالیت میکند.
بهنام حق وردی مدیرمسئول کانون فرهنگی و هنری ملکوت است و در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان می گوید: در روستای اژدهاتو 700 خانوار با بیش از 2 هزار نفر جمعیت زندگی میکنند.
حق وردی در خصوص نام روستایش می گوید: مشهور است روزگاران بسیار دور مردمانی در نزدیکی کوهی زندگی می کردند که از قضا مار بسیار بزرگی که بخاطر هیبتش به آن اژدها می گفتند زندگی میکرد.
این اژدها با حمله به اهالی بخصوص کودکان روستا را با خود جهت تغذیه می برد، اهالی برای فرار از دست این اژدها ونجات جان کودکانشان از آن محل مهاجرت وبه محل کنونی روستای اژدهاتو نقل مکان کردند؛ اما اژدها دست از سر آنان برنداشته وبه حملات خود ادامه داد و این امر سبب شد که اهالی برای تغذیه اژدها نوبت تعیین کرده وهروقت اژدها به روستا می آمد اهالی را که نوبتش بود به اژدها می دادند تا باخود ببرد وکاری با دیگران نداشته باشد.
تا اینکه نوبت به یک پیرزن رسید این فرد نمی خواست تسلیم اژدها شود و کاری هم از دستش برنمی آمد در شب لیله القدری که باران می بارید زیر ناودان ایستاد و از خداوند برای رهایی از دست اژدها دست به دعا برداشت وبه خواست خداوند دعای زن برآورده شد.
وی ادامه می دهد: حضرت علی (علیه السلام) با اسب خود دُل دُل از غیب در آن محل ظاهر وبا آن اژدها جنگیدند و به اذن خداوند آن اژدهای بد طینت را تبدیل به سنگ کردند در این هنگام ظهر شده بود وحضرت قصد نماز کردند ولی آبی نیافتند، در آن زمان ایشان شمشیر خود را به زمین زدند که از زیر آن آبی به آسمان فواره کرد که امروزه این آب را معجزات می نامند.
به گفته حق ورودی، صحت و درستی این داستان چندان مشخص نیست ولی اهالی روستا این داستان را باور و به اعتقاد دارند البته این مسئله را نه فقط اهالی روستای اژهاتو بلکه اهالی روستاهای اطراف نیز باور داشته و دارند چنان که در طی سالیان گذشته افراد زیادی برای نذر ودعا به این محل مراجعه می کردند و حاجت روا می گردند.
مدیرمسئول کانون فرهنگی و هنری ملکوت ادامه داد: وجود چنین چشمه ای در روستا بر اعتقادات مردم روستا افزوده است از اینرو فعالیتهای مذهبی روستای اژدهاتو نسبت به دیگر روستاها مشهورتر است.
وی که خود نیز به فعالیت های قرآنی علاقمند است، ادامه می دهد: در این روستا نونهالان، خردسالان، جوانان و حتی زنان و مردان میانسال علاقه فراوانی به آموزش قرآن کریم دارند.
این فعال قرآنی فلسفه شروع فعالیتهای قرآنی در این روستا را مربوط به دورهای میداند که یک فعال قرآنی جمعی از دانش آموزان مدرسه روستا را برای آموزش قرآن به مسجد جامع روستا فرامیخواند و همین موضوع شروعی برای فعالیت های قرآنی در این روستا میگردد.
حق ورودی به حضور نخبگان قرآنی که موفق به کسب رتبههای استانی و کشوری شدهاند اشاره میکند و میگوید: محمد ابوطالبی17 ساله، مالکی 18 ساله و خانم اعظم گنجی 23 ساله حافظ کل قرآن هستند و خود نیز به تدریس و تعلیم قرآن کریم در این روستا مشغول هستند.
وی به برخی از مسائل و مشکلات موجود در این زمینه اشاره کرد و گفت: تنها نهادی که متولیان قرآنی این روستا را یاری میکنند اداره اوقاف و امور خیریه است و ما به عنوان یک روستای فعال در عرصه قرآنی توقع بیشتری از مسئولان داریم.
حق وردی ادامه میدهد: کانون فرهنگی و هنری ملکوت روستای اژدهاتو در سال 88 تاسیس شده است و در طول این مدت آموزش قرآن کریم برای ردههای سنی مختلف و در رشتههای حفظ و قرائت را جزو رسالتهای اصلی خود میداند.
روستای اژدهاتو علاوه بر فعالیت های قرآنی، در مناسبت های مختلف سال از جمله در ماه محرم برنامه های مختلفی به صورت خودجوش اجرا می کند که یکی از این برنامه ها همایش شیرخوارگان حسینی است.
همچنین در ایام اعتکاف اهالی روستا در مسجد جامع این روستا معتکف می شوند.
نظر شما