به گزارش خبرگزاری شبستان، شیخ محمد حسین،مفتی کل قدس و فلسطین و رئیس فتوای اعلا در حالی روز دوشنبه(10 مرداد) را نخستین روز از ماه مبارک رمضان در فلسطین اعلام کرد که مردم فلسطین به ویژه غزه در وضعیت بحرانی اقتصادی به سر می برند.
به دلیل بحران اقتصادی، خانواده های فلسطینی قدرت خرید کالاها و ما یحتاج رمضان را ندارند و مراکز خرید و بازارها از شور و شوق رمضان برای خرید خالی است.
خبرنگار الکوثر از غزه گزارش داد: صاحبان فروشگاهها در غزه به دلیل کاهش خرید و فروش در حالت نگران کننده ای به سر می برند و خرید اسباب بازی برای کودکان و فانوسهای رمضان به پایین ترین حد خود رسیده است.
با وجود ادامه محاصره و بحران اقتصادی فلسطینیها خیابانهای خود را با فانوسهای رمضان مزین کرده و مساجد با زیباترین شکل تزیین شده و آماده استقبال از روزه داران ماه خداست.
فلسطیینیها با وجود گذراندن شرایط سخت و بحرانی در ماه خیر و برکت، ماه مبارک رمضان امیدوار به پیروزی و فرج هستند.
*تحریم تولیدات صهیونیستی در نوار غزه
دهها فلسطینی با وجود بحران اقتصادی با برپایی تظاهرات تحریم تولیدات اسرائیلی را خواستار شدند.
تظاهر کنندگان با در دست داشتن پرچم فلسطین و دست نوشته هایی نظیر (عدم حمایت از کالاهای رژیم اشغالگر)، ( از دشمن حمایت نکنید) و ( ماه رمضان با کالاهای ما)،خواستار تحریم محصولات اسرائیلی شدند.
مصطفی برغوثی، دبیرکل کمیته ابتکار ملی فلسطین گفت: تبلیغات مردمی برای تحریم کالاهای فلسطینی ادامه دارد و هدف از این اقدام تشویق فلسطینیها به استفاده از کالاها و تولیدات ملی و تحریم کالاهای اسرائیلی است.
نبیل دیاب، یکی از رهبران کمیته ابتکار ملی فلسطین گفت: با این اقدام علیه اشغالگران مبارزه می کنیم و مقاومت مردمی خود را نشان می دهیم.
وی افزود: تحریم کالاهای اسرائیلی نشان می دهد که مردم ما در غزه با وجود محاصره از سوی رژیم صهیونیستها قدرت کافی برای مقابله با اشغالگران را دارند.
وائل ابو عون،هماهنگ کننده کمپین تحریم کالاهای اسرائیلی نیز گفت: تقویت حمایت مردمی از مهمترین ابزارهای مقاومت مسالمت آمیز است.
*کمبود دارو در غزه
یک منبع در وزارت بهداشت وابسته به دولت منتخب فلسطین گفن: زندگی 75 کودک تالاسمی به دلیل کمبود دارو در خطر است و علاوه بر آن نیازمند 23 قلم دارو دیگر هستیم.
عبدالعزیز رنتیسی، مدیر داروخانه ای در غزه گفت: کودکان به دلیل کمبود دارو با مرگ دست و پنجه نرم می کنند و به خون نیز نیازمند هستیم.
دکتر محمد الهبیل، متخصص اطفال در این باره اظهار داشت: در صورت نرسیدن خون به بیماران تالاسمی، قلب، کلیه و مغز آنان با مشکلات اساسی مواجه خواهد شد و به بقیه اعضای بیماران آسب وارد می کند.
بیماران هموفیلی به دلیل کاهش خون با خطرات جدی مواجه هستند و برخی از آنها به همین دلیل جان خود را از دست داده اند.
دکتر عوض الهالول، رئیس بخش خون گفت: بیماری هموفیلی و تالاسمی افزایش یافته است و حدود 300 نفر در سنین مختلف به این بیماری دچار هستند.
وزارت بهداشت غزه از جامعه بین الملل خواست تا برای نجات جان کودکان بی گناه که از کمترین حقوق خود محروم هستند، کاری بکنند.
پایان پیام/
غزه در بحران
نظر شما