به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر در همایش بزرگداشت روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی در مرکز همایشهای صداوسیما با اشاره به اینکه یک دهه از تاسیس ستاد حقوق بشر کشور گذشته است گفت: این ستاد در سال 84 با مصوبه شورای عالی امنیت ملی و تایید رهبری و تکمیل ایشان به عنوان یک نهاد فرا قوه ای با ریاست قوه قضاییه تشکیل شد و 5 وزیر در این ستاد حضور دارند.
لاریجانی ادامه داد: وزیر خارجه و وزیر کشور وزیر اطلاعات، وزیر ارشاد، وزیر دادگستری از جمله 5 وزیر حاضر در این ستاد هستند و نهادهای عمده قضایی همچون دیوان عالی کشور، شورای عالی قضایی، دادستان کشور و رئیس سازمان زندانها و سایر نهادهای امنیتی و نیروی انتظامی نیز در این ستاد حاضرند.
وی گفت: ستاد حقوق بشر نهادی با عنوان مرجع رسمی است که به طراحی هویت حقوق بشر در کشور و در عرصه بین المللی می پردازد و در طی این ده سال مهمترین مرجع سیاسی کشور در نهادهای بین المللی مطرح شده است.
وی گفت: تمام مواردی که راجع به حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی مطرح شده است به شکل اسناد دائمی در صحنه بین المللی مطرح شده و هیچ یک از سوالات و بحث های مطرح شده در حقوق بشر در جمهوری اسلامی بی جواب نمانده است و وزارت خارجه به شکل اسناد رسمی در این حوزه حجم پاسخگویی جمهوری اسلامی در بین کشورهای دنیا کم نظیر است.
لاریجانی گفت: جمهوری اسلامی به دلیل اینکه از بدو تاسیس مورد تهاجم قرار گرفته است از بنیه قوی حقوق بشر در میان سایر کشورهای منطقه برخوردار است.
وی با بیان اینکه در دیدار اخیر مسئولان قضایی با رهبر انقلاب افقهای جدیدی از حقوق بشر در این دیدار از سوی رهبر انقلاب مطرح شد اظهار کرد: قوه قضاییه در پیشبرد حقوق بشر اسلامی پیشگام بوده است و در زمان ریاست آیت الله شاهرودی نیز طرحی سازمان یافته از تمام کشورهای اسلامی در حقوق بشر عنوان شد و بر همین اساس همایشی برگزار شد و سندی برای حقوق بشر اسلامی تدوین شد اما جلسات بعدی این همایش به دلیل امواج جهان اسلامی به تاخیر افتاد.
وی گفت: افقهای مطرح شده در دیدار مسئولان قضایی با رهبر انقلاب فراتر از حقوق بشری است البته تدوین منشور حقوق بشر کار بسیار مفیدی است که بحثهای نظری در میان ان خالی است.
وی با بیان اینکه غربیها براساس سکولار دنیا را نگاه می کنند و نظر میدهند اظهار داشت: ما براساس اسلام رفتارهای خودمان و دیگران را در زمینه حقوق بشر نگاه می کنیم و بر همان اساس موضع گیری می کنیم موضوع حقوق بشر مربوط به نرمهای رفتاری و نهادهای مدنی در روابط مردم است. اسلام دین جامعی در ارتباط با حقوق بشر است و تمام مباحث فردی و جمعی را در این زمینه پاسخ میدهد و تمام نرمهای رفتاری در زمینه حقوق بشر را شامل می شود.
وی با بیان اینکه غرب در موضوع حقوق بشر پای حرف خود نایستاده است اظهار کرد: موضع غرب در بحث حقوق بشر خودجانبانه و خودمحورانه است و این موضوع خلاف حقوق بشر است موضوع انها کاملاً منافقانه است چیزی را می گویند و خلاف ان عمل می کنند.
وی با اشاره به تنوع فرهنگی در فرهنگ بشر افزود: در حکومتهای مردم سالاری تنوع فرهنگی در این موضوع مورد توجه قرار گرفته است اما چگونه است که ما حق رای را از مردم بحرین را می گیریم و بعد می گوییم ازاد هستیم تنوع فرهنگی مربوط به حق مردم است غرب حق زندگی براساس اسلام را محدود می داند اما در مورد رنگ لباس می گوید ازادید هر چه می خواهید بپوشید.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها در دوران وزارت خارجه متکی اظهار کرد: در این اجلاس وزرای فرهنگی از تمام کشورها در تهران جمع شده اند و راجع به حقوق بشر و تنوع فرهنگی بحث کرده اند و حقوق بشر براساس مبانی فرهنگی تدوین شد و این گام گام اول جا باز کردن اسناد اسلامی در سازمان ملل بود که اکنون نیز در حال پیگیری در وزارت خارجه است.
وی گفت: با گرامیداشت روز حقوق بشر جمهوری اسلامی جایزه حقوق بشر را برای نشر و تعالی حقوق بشر اسلامی به فعالان در این زمینه اهدا می کند.
نظر شما