اختصاص۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای رونق واحدهای تولیدی/ ۳۸۴ واحد تولیدی مشکل دار در استان شناسایی شدند

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه تاکنون ۲۸۰ طرح در سامانه «بهین یاب» ثبت نام کردند، گفت: ۱۵۸ طرح را به بانک ها برای عقد قرارداد معرفی کردیم که از این تعداد ۵ طرح با حدود ۵ میلیارد تومان عقدقرارداد شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، داوود شهرکی عصر دیروز (13 مرداد) در کارگروه رفع موانع تولید خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از مهمترین اهداف دشمنان از تحریم ها، زمین زدن تولید داخلی بود، اظهار د اشت: صنعتگران ما؛ سربازان درگیر با تحریم بودند لذا باید تلاش شود تا آهسته از واحدهای تولیدی که در زمان تحریم به کار خود ادامه دادند و در برابر تحریم مقاومت کردند حمایت بیشتری شود.

 

وی با اشاره به اینکه در ستاد اقتصاد مقاومتی کشور برای 7500 واحد تولیدی که بازار فروش دارند اما منابع کافی برای تامین مواد اولیه را ندارند 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی مصوب شده است، گفت: سهم خراسان جنوبی از این میزان اعتبار 400 میلیارد تومان است.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه سامانه «بهین یاب» در راستای شناسایی واحدهای تولیدی مشکل دار ایجاد شده است، افزود: این سامانه از نیمه خرداد ابلاغ شده و واحدهای تولیدی که مشکل نقدینگی دارند می توانند در این سامانه ثبت نام کنند و بعد از بررسی پرونده آن واحد تولیدی در صورت داشتن شرایط لازم، به بانک ها برای عقد قرارداد معرفی خواهند شد.

 

شهرکی با بیان اینکه تاکنون 280 طرح در سامانه «بهین یاب» ثبت نام کردند، گفت: 158 طرح را به بانک ها برای عقد قرارداد معرفی کردیم که از این تعداد تنها 5 طرح با حدود 5 میلیارد تومان عقدقرارداد شده است.

 

وی با بیان اینکه سقف اعتبارات استان ما در این خصوص 400 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: برای جذب اعتبار بالاتر از 400 میلیون تومان مشکلی وجود ندارد و در صورت ثبت نام اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهارداشت: هدف از این طرح رونق گرفتن واحدهای تولیدی است که بازار فروش دارند و بعد از این که تسهیلات بانکی دریافت کردند می توانند به فعالیت خود ادامه دهند و اشتغالزایی کنند؛ لذا آن دسته از طرح هایی که امکان ادامه فعالیت بعد از دریافت تسهیلات را ندارند در این فهرست قرار نخواهند گرفت.

 

شهرکی با اشاره به اینکه تاکنون 384 واحد مشکل دار در استان شناسایی شدند، گفت: از این تعداد 311 واحد در حال فعالیت و 73 واحد هم راکد هستند.

 

وی تصریح کرد: حدود 65 درصد این واحدهای تولیدی با 50 درصد ظرفیت کار می کنند و حدود 25درصد این واحدهای تولیدی هم با 50 تا 75 درصد فعالیت دارند.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی به مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی نمیه تعطیل اشاره کرد و گفت: حدود 50درصد این واحدها مهمترین مشکل آنها کمبود نقدینگی، 20 درصد مشکلات بازار فروش، 10درصد فرسوده بودن ماشین آلات و یک درصد هم مشکلات زیر بنایی و درصدی هم سایر موضوعات است.

 

شهرکی با بیان اینکه 50درصد واحدهای تولیدی ما مشکل مالی دارند، گفت: منابع مالی ما به سمت حمایت از واحدهای تولیدی خواهد رفت که بازار فروش دارند.

 

وی با بیان اینکه بانک ها باید نگاه حمایتی به تولید داشته باشند و پرونده ها را در موعد مقرر بررسی کنند، تاکید کرد: این سامانه تا پایان شهریور ماه بسته خواهد شد و بانک ها باید تا آن زمان تکلیف پرداختی ها خود را مشخص کنند تا بعد از آن به سمت نظارت حرکت کنیم.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در ادامه به 21 طرح تولیدی استان که هم اکنون بدلیل بدهی در تملک بانک ها هستند اشاره کرد و گفت: همه این واحدهای تولیدی هم اکنون غیر فعال هستند و بیشتر آنها مربوط به سال 91 است که برخی از آنها تاکنون یک یا دو مرتبه توسط بانک ها به مزایده گذاشته شده است.

 

شهرکی در پایان با انتقاد از اداره کل منابع طبیعی استان در خصوص عدم صدور مجوز برای ایجاد معدن، خاطرنشان کرد: از 100 مورد استعلامی که تاکنون از منابع طبیعی داشته ایم 70مورد با مخالفت مواجه شده است.

 

 

 

کد خبر 563093

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha