انتقاد ترامپ از کلینتون درباره پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار به ایران/افزایش واردات نفت خام هند ازایران

خبرگزاری شبستان:انتقاد ترامپ از کلینتون درباره پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار به ایران، افزایش واردات نفت خام هند ازایران،زمان همکاری میان ترکیه و ایران،امیدی به تغییر رفتار داخلی و خارجی ایران نمی‌رود از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاریها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: انتقاد ترامپ از کلینتون درباره پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار به ایران، افزایش واردات نفت خام هند ازایران، زمان همکاری میان ترکیه و ایران، امیدی به تغییر رفتار داخلی و خارجی ایران نمی‌رود از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

تایمز اسرائیل: امیدی به تغییر رفتار داخلی و خارجی ایران نمی‌رود

روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» در یادداشتی به قلم «امیلی لاندا» رییس برنامه کنترل سلاح‌های اتمی در اندیشکده امنیت ملی تل‌‌آویو   در زمینه «برجام و مواضع موافقان و مخالفان توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی» و منتسب نمودن تندروهای ایران به عنوان مخالفان و اردوگاه میانه‌روها و «حسن روحانی» به عنوان موافقان برجام، نوشت: در حالی‌که بی‌شک در ایران نیز مانند هر کشوری دیگر مشاجراتی در زمینه جنگ قدرت وجود دارد، اما شواهدی مستدلی که حسن روحانی رویکردی معتدل و جایگزین با رویکردهای رهبری ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در امور داخلی و خارجی  نشان دهد، موجود نیست.

نویسنده در ادامه عنوان داشت: حتی اگر او می‌توانست چنین اقدامی را انجام دهد، شواهدی مستند مبنی بر این‌که رویکردهای روحانی به این زودی‌ها رویکردی غالب گردند، وجود ندارد.

نویسنده در بخشی دیگر از یادداشت خود ادامه داد: حتی انتخابات فوریه 2016 که هواداران توافق از آن به عنوان منادی تغییر در ایران یاد ‌کردند، خود موردی دیگر را نشان داد که در آن یک چهره اصولگرا به سمت رییس مجلس و فردی تندرو به سمت رییس مجلس خبرگان ایران انتخاب شدند.

این فعل و انفعال‌ها در ایران حتی موجب واکنش «جان برنان» رییس سازمان سیا شد که اواخر ماه ژوئن گفت: «امیدوارم شاهد رشد نفوذ و اوج گیری عناصری میانه‌روتر در داخل دولت حسن روحانی باشیم و ایران را به سوی پیوستن مجدد به جامعه جهانی و ایفای نقش و وظایفش ببینیم.»

نویسنده این یادداشت در خاتمه با ابراز تاسف از عدم وقوع چنین مواردی (حضور عناصر به اصطلاح میانه روی مدنظر آمریکا) نوشت: این امر در صورت وقوع موردی کاملا مثبت است اما آیا امیدی در این زمینه وجود دارد؟ در واقع، با توجه به لفاظی‌های ایرانیان (از جمله حسن روحانی) و اعمال این کشور در سال گذشته، اینک ایران در جهت عکس به پیش می‌رود. ما به طور احتمالی در آینده قابل پیش‌بینی حکومتی تندرو در ایران را شاهد خواهیم بود که در سطح منطقه و جهان رویکرد تهاجمی پیش خواهد گرفت.

هیلاری بی‌کفایت در پرداخت 400 میلیون دلار به ایران مشارکت داشت

به دنبال درج اخباری از پرداخت 400 میلیون دلار پول نقد از سوی دولت اوباما رییس جمهور آمریکا به ایران در جریان دور آخر مذاکرات اتمی، «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا با بهره گیری از این مسئله به «هیلاری کلینتون» رقیب دموکرات خود حمله نمود.

بر این اساس، ترامپ صبح چهارشنبه در پیامی توئیتری نوشت: «هیلاری کلینتون وزیر خارجه بی کفایت ما از جمله افراد آغاز کننده گفت‌‌وگوها برای پرداخت 400 میلیون دلار پول نقد به ایران بود. این یک رسوایی است.»

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» مدعی شد که دولت آمریکا همزمان با آزادی چهار تبعه آمریکایی که در ایران بازداشت شده بودند، انتقال 400 میلیون دلار پول نقد به تهران را سازماندهی کرده است.

با اینحال دولت اوباما اصرار دارد که هیچ‌ چیز در ازای آزادی این شهروندان آمریکایی به ایران نپرداخته است اما منتقدان می‌گویند که این مبلغی که به ایران پرداخت شده است، باجی برای آزادی این افراد بوده است که آمریکا به ایران پرداخت کرده است.

این اطلاعات بر اساس گفته مقامات آمریکایی و اروپایی و کارکنان کنگره است که گزارشاتی در خصوص عملیات آزادسازی شهروندان آمریکایی دریافت کرده‌اند.

این افراد مدعی شده‌اند که پالت‌های چوبی انباشته با یورو، فرانک سوئیس و ارزهای دیگر با یک هواپیمای باری بدون مشخصه به ایران فرستاده شده است.

به ادعای این افراد، آمریکا این پول را از طریق بانک مرکزی هلند و سوئیس تهیه کرده و به ایران منتقل کرده است.

«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است: «همانطور که به وضوح اعلام کردیم، مذاکرات در خصوص رفع یک ادعای برجسته....کاملاً جدا از مذاکرات درباره بازگرداندن شهروندان آمریکایی ما به خانه بوده است. نه تنها این دو مذاکره از یکدیگر مجزا بوده است، بلکه هرکدام از این دو مذاکره توسط تیم‌های متفاوتی صورت گرفته است. در مورد ادعای لاهه، یک تیم از کارشناسان فنی سال‌ها در این مذاکرات مشارکت داشته‌اند.»

گروهی از مقامات سابق آمریکا خواستار لغو قرارداد بوئینگ و ایرباس با ایران شدند

گروهی از مقامات سابق امنیتی آمریکا در نامه‌ای خواستار لغو قراردادهای شرکت‌های هواپیماسازی بوئینگ و ایرباس با ایران شده‌اند.

بنابر گزارش پولتیکو، در این نامه که به امضای مایکل هایدن، رئیس سابق سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا، سناتور سابق، جو لیبرمن، مایکل موکیسی، دادستان سابق و جورج شولتز، وزیر خارجه اسبق ایالات متحده رسیده، قرارداد فروش هواپیما به ایران نه یک تجربه تجاری با یک بازار نوظهور، بلکه مشروعیت بخشیدن به «یک کشور حامی تروریسم» خوانده شده است.

در این نامه همچنین از ایران به عنوان کشوری نام برده شده که حقو بشر را نقض کرده و با موشک‌های بالستیک دست به اقدامات تحریک‌آمیز می‌زند.

ایران قصد خرید تعدادی هواپیمای مسافربری از دو شرکت بزرگ بین‌المللی داشت اما گفته می‌شود قراردادهای خرید به‌خاطر مشکلات مربوط به تبادلات بانکی قطعی نشده است.

مهر:

جاش ارنست: ۴۰۰ میلیون دلار پرداخت شده، بخشی از مطالبات ایران بود

کاخ سفید با رد ادعای جنجالی دونالد ترامپ مبنی بر پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد از سوی دولت آمریکا به ایران در قبال آزادی چهار زندانی آمریکایی،‌ اعلام کرد که این پول پرداختی بخشی از مطالبات ایران بود.

«جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید با لحنی قاطعانه اعلام کرد که «پرداخت هرگونه وجهی در قبال آزادی زندانیان،‌ خلاف سیاست و خط مشی آمریکاست».

گفتنی است که رسانه آمریکایی «وال استریت ژورنال» برای نخستین بار طی گزارشی از پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار به ایران خبر داد و دو مقام عالیرتبه آمریکایی نیز مدعی شدند که این مقدار پول نقد به یورو، فرانک سوئیس و سایر ارزهای خارجی و از طریق یک هواپیمای خصوصی غیرآمریکایی به تهران تحویل داده شد.

سخنگوی کاخ سفید خطاب به خبرنگاران گفت که مبلغ مذکور وجهی بود که دولت ایران در زمان حکومت محمدرضا پهلوی در سال ۱۹۷۹ برای خرید تجهیزات نظامی به یک حساب بانکی در آمریکا واریز کرده بود. جاش ارنست در ادامه افزود که پس از سرنگونی رژیم پهلوی، برنامه تهیه و ارسال این تجهیزات نظامی متوقف شد.

گفتنی است که افزون بر این ۴۰۰ میلیون دلار، دولت آمریکا حدود ۱.۳ میلیارد دلار نیز به عنوان بهره انباشته به ایران بدهکار است و این بهره انباشته از مالیاتهای واریزی شهروندان به حساب دولت آمریکا پرداخت خواهد شد.

ارنست دلیل پرداخت نقدی به ایران را نبود رابطه بانکداری میان دوکشور برشمرد و در پاسخ به این شبهه که چرا پرداخت این مبلغ با آزادی زندانیان همزمان بود، اظهار داشت که با خاتمه یافتن مذاکرات موازی، چندین توافق با ایران «بطور همزمان به ثمر رسید».

ایرنا:

واردات نفت خام هند ازایران به 461 هزار بشکه در روز افزایش یافت

منابع مطلع در دهلی نو اعلام کردند واردات نفت هند از ایران در ماه ژوئیه (تیر- مرداد) با 21 درصد افزایش نسبت به سال قبل به 461 هزار بشکه در روز افزایش یافت .

براساس گزارش آمار ورود نفتکش ها و پیگیری حرکت آنها، میزان واردات نفت هند از ایران در ژوئیه سال 2015، روزانه 215 هزار بشکه در روز بوده است .

شرکتهای 'پترولیوم هندوستان'و 'بهارات پترولیوم' دومین و سومین شرکتهای پالایشی دولتی در هند که به دنبال تحریم ها، واردات نفت از ایران را متوقف کرده بودند،بار دیگر واردات نفت از ایران را از سرگرفتند.

خبرگزاری رویترز نیز درگزارشی اعلام کرد واردات نفت خام هند از ایران در سال مالی که از آوریل آغاز شده به بالاترین سطح در هفت سال گذشته رسیده و دست کم به 400 هزار بشکه در روز افزایش یافته است .

براساس این گزارش ،در هفت ماه نخست سال 2016 ،هند حدود 259 هزار بشکه در روز نفت خام از ایران وارد کرده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته 67 درصد افزایش داشته است.

در چهار ماه نخست سال مالی کنونی (از آوریل تا ژوئیه) خرید نفت خام هند از ایران با حدود 43 درصد افزایش نسبت به دوره مشابه سال 2015 به 404 هزار بشکه در روز رسیده است.

در دوره مشابه سال گذشته هند حدود 283 هزار بشکه در روز نفت خام از ایران وارد کرده بود.

صادرات نفت ایران به چهارمین خریدار نفت در آسیا در ماه ژوئن نیز با 47 و یک دهم درصد افزایش نسبت به ژوئن 2015 به بالاترین سطح در بیش از چهار سال گذشته رسید.

وزیر نفت هند نیز هفته گذشته اعلام کرد با استمرار افزایش واردات این کشور از ایران، جمهوری اسلامی در جایگاه چهارمین تامین کننده بزرگ نفت هند قرار گرفته است .

'دارمندرا پرادهان 'افزود:هند در سه ماهه آوریل تا ژوئن سالجاری پنج میلیون تن نفت خام از ایران وارد کرد و با این میزان این کشور در جایگاه چهارم تامین نفت هند قرار گرفت .

سفیر ایران: زمان همکاری میان ترکیه و ایران فرا رسیده است

محمد ابراهیم طاهریان فرد سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا با اشاره به این که کودتای نافرجام گروه تروریستی فتح الله گولن در 15 جولای به لطف خدا و به کمک مردم ترکیه ناکام ماند، گفت اکنون فرصتی برای گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری میان دو کشور پدید آمده است.

طاهریان در حاشیه سفر استانی خود به ازمیر برای تبیین فرصت های اقتصادی پسابرجام در ایران به فعالان اقتصادی منطقه اژه گفت و گویی با خبرنگار آناتولی انجام داده است که این خبرگزاری مشروح آن را هم در تارنمای ترکی و هم در تارنمای فارسی خود منتشر کرده است.

بنابراین گزارش، سفیر کشورمان با اشاره به این که کودتای نافرجام گروه تروریستی فتح الله گولن در 15 جولای به لطف خدا و به کمک مردم ترکیه ناکام ماند، افزود: اکنون فرصتی برای گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری میان دو کشورپدید آمده است و ما در این زمینه به دنبال فرمول برد - برد هستیم.

وی افزود: ایران که با کشورهای 1+ 5 به توافق رسیده است می تواند با کشورهای منطقه از جمله ترکیه به خوبی به توافق برسد. ایران پانزده کشور همسایه دارد و روابط خوب با همسایگان از اولویت های ما است. من به عنوان سفیر ایران خرسندم که ترکیه نزد ما جایگاه ویژه ای دارد.

سفیر ایران در آنکارا درباره حمایت مردم کشورش از دولت و مردم ترکیه در مقابل کودتای نافرجام، تصریح کرد: ناکامی کودتا در ترکیه نشان می دهد که ملت ها از دموکراسی خود حمایت می کنند. دولت و مردم ایران از همان آغاز در کنار مردم و دولت ترکیه قرار گرفتند. در این روند مقامات دو کشور بارها با یکدیگر تماس برقرار کرده اند.

طاهریان فرد با اشاره به تماس تلفنی حسن روحانی رئیس جمهور ایران با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، تاکید کرد: رئیس جمهور ایران در سخنرانی خود در استان کرمانشاه به موضوع مهمی پرداخت و گفت: دیگر دوران کودتا در منطقه به سر رسیده است. این آغاز دوران جدیدی در منطقه است. از این رو به مردم ترکیه تبریک می گویم. زیرا برای دفاع از دموکراسی سلاح جدیدی را کشف کردند و آن قدرت مردم است.

طاهریان فرد با اشاره به این که جلسات شورای عالی همکاری های راهبردی و کمیسیون مشترک اقتصادی میان ایران و ترکیه با حضور روسای جمهور دو کشور برگزار می شود، گفت: امیدوار هستم پس از این که آنکارا آمادگی خود را اعلام کرد، دیدارهای دوجانبه آغاز شود چرا که اقتصاد ترکیه و ایران مکمل یکدیگرند.

وی همچنین با یادآوری این که سران دو کشور رقم 30 میلیارد دلار را برای تجارت خارجی سالانه خود هدف گذاری کرده اند، تاکید کرد: دولت ایران به دنبال حمایت از بخش خصوصی در تمامی زمینه ها و کاهش دخالت دولت به کمترین میزان در اقتصاد است و ایران خواستار استفاده از تجربیات ترکیه در این زمینه است.

سفیر ایران در آنکارا در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع توقف پروازهای چارتر میان دو کشور و زمان شروع دوباره آن پرداخت و گفت: پروازهای ایران به ترکیه هیچگاه متوقف نشده است. حتی شب کودتا نیز اگر فرودگاه آتاترک برای ساعاتی بسته نمی شد ما پروازها را لغو نمی کردیم. پروازهای چارتر نیز موضوع اداری و تکنیکی است. جهت گیری سیاسی ما نسبت به مسائل ترکیه کاملا مشخص است. نهادهای مسئول در حال پیگیری موضوع هستند. سفیر ترکیه در تهران نیز به شکلی جدی پیگیر موضوع است. معتقد هستم که مشکلات این چنینی در بالاترین سطح بررسی و نسبت به حل و فصل آن اقدامات مقتضی انجام خواهد شد'.

طاهریان فرد با اشاره به این که روابط میان ترکیه و ایران در بالاترین سطح قرار دارد، بر ضرورت رفع موانع پیش روی بخش بانکی تاکید کرد.

وی در پایان با یادآوری این که ترکیه در روزهای سخت تحریم همواره در کنار ایران بوده و هیچ گاه روابط مالی و بانکی خود را با ایران قطع نکرده است، از رفع بسیاری از موانع موجود در سیستم مالی به ویژه انتقال یورو و لیر ترک خبر داد.

کد خبر 563133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha