7 هزارو 279 نفر از متمتعین حج سال 90 تأییدیه پزشکی دریافت کردند

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت از اجرایی شدن معاینات پزشکی قبل از حج عمره خبر داد و افزود: در سال 90، هفت هزار و 279 نفر از متمتعین بالای 80 سال تأییدیه پزشکی دریافت کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدعلی ریاض، نماینده رئیس جمهوری در شورای عالی جمعیت هلال احمر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به ارائه خدمات پزشکی حج و زیارت در سه کشور عربستان، عراق و سوریه گفت: 11 درمانگاه در عراق، چهار درمانگاه در کربلا، دو درمانگاه در نجف، یک درمانگاه در کاظمین، دو درمانگاه در بغداد و یک درمانگاه در سیدمحمد خدمات پزشکی و بهداشتی را به زائران ارائه می دهند، تیم پزشکی در هر یک از این مراکز 25 نفر هستند که شش پرستار، شش کارشناس آزمایشگاه، یک تکنسین دارو، شش کارشناس دارو و شش پزشک است.

 

انجام 365 هزار ویزیت سرپایی  زائران عتبات در سال گذشته

وی با بیان اینکه در روز چهار هزار زائر ایرانی به کشور عراق سفر می کند، افزود: در سال 89، 365 هزار ویزیت سرپایی توسط تیم پزشکی ارائه شد که در این میان 784 نفر زائر ایرانی به بیمارستان های عراق اعزام و 350 نفر نیز بستری شدند، همچنین 137 نفر از زائران ایرانی به بیمارستان های ایران منتقل شدند.

 

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه بیش از پنج هزار و 462 بازدید در سال 89 توسط این مرکز انجام شده است، افزود: این بازدیدها از آشپزخانه های مرکزی، هتل و محل اسکان زائران انجام شده است، عمده بیماری زائران به علت تغییر آب و هوا و عدم توجه به مسائل بهداشتی و سرماخوردگی است که دردهای عضلانی و بیماری های گوارشی و قلبی در رده های بعدی قرار دارند.

 

امضای توافق نامه جمعیت هلال احمر ایران و عراق

ریاض از امضای توافق نامه میان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و عراق خبر داد و افزود: در راستای این توافق نامه نمایندگی تام الاختیار عراق به مرکز پزشکی حج واگذار شد.

 

وی اظهار کرد: هیئتی به سرپرستی مشاور اول رئیس جمهور به عراق رفتند، این هیئت شامل 11 کمیسیون تخصصی است که پیشنهاد کردیم کمیسیون هلال احمر نیز برای اولین بار به عنوان کمیسیون مشترک ایران و عراق در این هیئت افزوده شود.

 

ساخت دو بیمارستان در کربلا و نجف اشرف

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت از ساخت دو بیمارستان در کربلا و نجف اشرف خبر داد و تصریح کرد: چهار هزار و 500 مترمربع زمین در کربلا و چهار هزار و 165 مترمربع زمین در نجف اشرف برای این کار اختصاص داده شده است. آیین نامه شروع عملیات اجرایی آن در دست تدوین است که هیئت عراقی نیز رشته های پزشکی تخصصی را برای استقرار در این بیمارستان درخواست کرده است.

 

وی ادامه داد: مسائل آموزش دارویی، ارائه خدمات پزشکی و تخصصی از جمله تقاضاهای هلال احمر عراق است که بودجه اختصاصی به این امر هنوز مشخص نیست و بستگی به تعداد تخت خواب هر بیمارستان دارد.

 

نماینده رئیس جمهور در شورای عالی جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در مناسبت های ویژه تعداد تیم های پزشکی برای ارائه خدمات افزایش می یابد و تیم پزشکی مستقر در روز نیمه شعبان در این کشور 24 هزار زائر را ویزیت کردند، گفت: در مورد مناسبت هایی مانند نیمه شعبان، اربعین، تاسوعا و عاشورا و تحویل سال تیم های پزشکی ویژه برای ارائه خدمات در این مراکز در نظر گرفته می شود.

 

13 تیم پزشکی در سوریه به زائران خدمات ارائه می دهند

ریاض از استقرار سه درمانگاه در کشور سوریه خبر داد و افزود: یک درمانگاه در دمشق و دو درمانگاه در زینبیه به زائران ایرانی خدمات ارائه می دهند که 13 تیم پزشکی شامل هشت پزشک، دو پرستار، سه کارشناس بهداشت در این مراکز مشغول به فعالیت هستند.

 

وی ادامه داد: تا کنون 118 هزار و 136 نفر در سوریه ویزیت و 1200 نفر به بیمارستان های سوریه اعزام شدند.

 

پوشش بیمه درمانی رایگان زائران ثبت نامی حج و زیارت 

ریاض با اشاره به بیمه درمانی زائران تحت پوشش حج و زیارت خاطرنشان کرد: زائرانی که از طریق حج و زیارت برای اعزام به سوریه اقدام می کنند، تحت پوشش بیمه درمانی قرار می گیرند و خدمات رایگان درمانی و پزشکی دریافت می کنند. همچنین هزینه درمانی بیمارستانی تا سقف شش میلیون تومان نیز رایگان در نظر گرفته می شود.

 

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه 4300 بازدید بهداشتی از 200 هتل در دمشق انجام شده است، افزود: 154 هزار دلار بابت هزینه بیمه درمانی بستری از تاریخ 1/6/86 تا 30/9/89 پرداخت شده است.

 

ریاض با بیان اینکه در سال 89 قریب به 800 زائر حج عمره به سرزمین عربستان اعزام شدند، اظهار کرد: 155 زائر بالای 60 سال، 9 هزار و 600 زائر بالای 80 سال تا پایان 8/5/90 به حج عمره مشرف شده اند.

 

همچنین 14 گروه پزشکی تخصصی تاکنون به سرزمین عربستان اعزام شده اند که شامل هفت گروه تخصصی 50 نفره به مدینه و هفت گروه 60 نفره به مکه است.

 

انجام معاینات پزشکی قبل از حج عمره درآینده نزدیک

وی بابیان اینکه چهار هزار و 950 هزار زائر زیر دوازده سال در حج عمره داشتیم، از جاری شدن اقدامات معاینات پزشکی در حج عمره خبر داد و تصریح کرد: این معاینات به خود زائر کمک می کند تا در کشور عراق و سوریه دچار بیماری و مشکلات پزشکی نشود. دستور برنامه این موضوع پس از تدوین  و بعد از تأیید بعثه مقام معظم رهبری و حج و زیارت عملیاتی می شود.

 

وی با بیان اینکه در حج عمره 500 هزار مراجعه کننده ویزیت عمومی و تخصصی شده اند، افزود: هشت هزار خدمت در قالب 500 هزار ویزیت عمومی به زائران ارائه شده است. همچنین 73 هتل در مدینه و 53 هتل در مکه و دو آشپزخانه مرکزی تحت پوشش نظارتی تیم پزشکی قرار دارند.

 

دریافت تأییدیه پزشکی 7 هزار و 279 نفر از متمتعین بالای 80 سال

وی از تأییدیه پزشکی 88 هزار و 840 نفر از متمتعین حج خبر داد و افزود: سه هزار و 16 نفر در قالب همراه هزار و 330 نفر منوط به داشتن همراه، عدم استطاعت از نظر پزشکی 839 نفر در دست بررسی پزشکی آمار سال 90 هستند.

 

نماینده رئیس جمهوری در شورای عالی جمعیت هلال احمر اظهار کرد: هفت هزار و 279 نفر زائر 80 سال به بالا 35 هزار و 34 نفر 60 سال به بالا، 73 نفر 90 سال به بالا و 13 نفر بالای 100 سال از جمله آمار متمتعین حج 90 تاکنون است.

 

وی با بیان اینکه بالاترین سن ثبت نامی حج تمتع 112سال است، تصریح کرد: 644 نفر از زائران حج تمتع بالای 80 سال نیز تأیید پزشکی نشده اند.

 

خدمت رسانی36 تخت ویژه پرتابل صحرایی در تمتع امسال

وی با بیان اینکه تاکنون 90 تن دارو و تجهیزات در طی یکسال به کشور عربستان ارسال شده است، خاطرنشان کرد: 36 هزار و 90 نفر زائر آسیب پذیر داریم که از جمله 24 زائر دیالیزی، 18 هزار فشارخونی، 814 نفر آسمی، 733 نفر قلبی و ریوی، 5 هزار و نود و یک نفر عروقی قلبی و 9 هزار و دویست نفر دیابتی در حج تمتع 90 ثبت نام شده اند.

 

ریاض از خریداری یونیت دندانپزشکی صحرایی و اکو قلبی صحرایی خبر داد و افزود: 36 تخت ویژه پرتابل صحرایی خریداری شده که در ایام حج تمتع در اختیار زائران قرار می گیرد.

 

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت پیرامون آمار فوتی افراد در عمره مفرده گفت: آمار فوتی به ما مربوط نیست، همچنین آمار فوتی در حج تمتع نیز در دست حج و زیارت است.

 

رایزنی برای استقرار آمبولانس هوایی در تمتع آغاز می شود

وی پیرامون راه اندازی اورژانس هوایی اظهار کرد: در مورد این موضوع نیز وارد مذاکره شده ایم. این طرح هزینه زیادی را در بردارد که مهمتر از هزینه باید مجوز ورود هوایی و سایر امکانات برای نگهداری و پارکینگ موردنظر برای این موضوع نیز باید در نظر گرفته شود.

 

وی افزود: اورژانس هوایی داریم، اما آمبولانس هوایی نداریم. برای راه اندازی آمبولانس هوایی باید با خدمات دهندگان آمبولانس هوایی وارد مذاکره شویم. در انتقال هوایی مرکز پزشکی حج و زیارت آمادگی فنی دارد، اما برای استقرار آمبولانس هوایی باید مذاکره کنیم.

پایان پیام/



 

کد خبر 56320

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha