قسم به قلم و آنچه می نگارد....

خبرگزاری شبستان:قلم خبرنگار میراثی از ایثار گری و جانبازی مردانی از این عرصه است که نام ‌آنها با جوهر خون ‌آنان بر تارک تاریخ نقش بست.

خبرگزاری شبستان _ خرم آباد؛  هفدهم مردادماه سال77؛ اینجا محل کنسولگری ایران در مزار شریف است، من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هستم، گروه طالبان چند ساعت پیش وارد مزار شریف شدند.

 

خبر فوری: "مزار شریف به دست طالبان سقوط کرد، عده‌ای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده می‌ شوند به من بگویید که چه وظیفه ‌ای..."  «  آخرین خبر نا تمام شهید محمود صارمی»

 

17 مرداد، سالروز شهادت شهیدی از اصحاب قلم است، شهیدی که تاپای جان قلم در دست در حال مخابره خبر ناتمام بود.

 

سالروز شهادت شهید محمود صارمی، خبرنگار شهید لرستانی، هر ساله نام و یاد شهدای بی پروا و مجاهد عرصه پرخطر اطلاع رسانی چون شهید حیدری و ده ها شهید این راه را به مردم گوشزد می کند.

 

مجاهدانی، که جهت انعکاس اخبار جان خود را در طبقی از اخلاص نهاده و با عشقی غیرقابل وصف به رسالت و حرفه خود‏، در اوج مظلومیت در آسمان وسیع شهادت و جانبازی پروازی بی‌پایان را دنبال می‌کنند.

 

خبرنگاران میراث داران خون شهدای عرصه خبر هستند، و امروز خبرنگاران قلمی در دست دارند، که حکایتی از  ایثارگری و جانبازی مردانی از این عرصه را  با رنگ خون آنان نگاشته است.

 

همچنین این قلم همواره حکایتی از مردی دارد که با خون خود نام خبرنگار را در تاریخ به یادگار ثبت کرد و این روز همواره مایه افتخاری برای قلم به دستان عرصه خبر و اطلاع رسانی است.

 

امروز؛ عصر تبادل اطلاعات و انتشار سریع اخبار است و در این عصر جهان همچون دهکده ای تصور شده است،  در این میان، جامعه ای توسعه یافته تلقی می شود که بتواند در کنار شاخصه های اقتصادی، اجتماعی ، سیاسی بر معیار آگاهی بخشی عمومی، اطلاعات تاکید داشته باشد.

 

فضای مجازی، پدیده ای نو است که سرعت انتشار اخبار رخدادها را بسیار بالا برده است، به گونه ای که همزمان با رخداد خبری به سرعت در فضای مجازی پیش خبر آن پخش می شود.

 

اما در این فضای نو ظهر گاهی اخبار کذب نیز به سرعت پخش می شود و گاهی این فضا کانون شایعه پراکنی جامعه می شود و خبری کذب را بسیار زیاد منعکس می کند و از این طریق آسیب های برای جامعه به همراه دارد که در رسانه های مکتوب، دیداری و شنیداری کمتر دیده می شود.

 

رعایت رسم امانت داری مهم ترین رسالت خبرنگار است، نگرش دقیق و عمیق خبرنگار به رخدادها و وقایع خبری، توجه به اولویت های جامعه با رویکرد حفظ وفاق، انسجام و آرامش عمومی از جمله شاخص های حرفه خبرنگاری است.

 

خبرنگار به عنوان وجدان بیدار، چشم بینا، گوش شنوا و زبان صادق و با حفظ امانت داری با انعکاس صیحیح و صادقانه  اخبار و اطلاعات اجتماعی، تحولات سیاسی و بین المللی همچنان فاتح قله های اطلاع رسانی است.

 

گرچه سرعت تبادل اطلاعات با فضای مجازی بسیار بالا رفته است، اما رسانه‌های مکتوب و به جهت سندیت مطالب و همچنین نگاه عمیق خبرنگاران به سوژه های خبری کماکان در دل مردم جای خود را حفظ کرده اند.

 

به نظر می رسد امروز خبرنگاران جهت صیانت ازحریم حوزه اطلاع رسانی باید در فضای مجازی نیز پایگاه های برای اطلاع رسانی درست داشته باشند تا با معرفی به مردم بساط شایعه پراکنان برچیده شده و قداست حوزه خبر و اطلاع رسانی محفوظ بماند.

 

 

محمود صارمی در سال ۱۳۴۷ در یکی از روستاهای شهرستان بروجرد متولد شد.

 

از آن جایی که خانواده به کار کشاورزی مشغول بودند و پدر خانواده گاه‌وبیگاه برای یافتن کار راهی کشور کویت می‌شد پس لازم بود کودکان از همان سال‌های نخستین زندگی دوشادوش خانواده مشغول به کار شوند، و محمود هم از این قاعده مستثنی نبود.

 

دوره ابتدایی را در همان روستا به پایان رساند و برا ی ادامه تحصیل روانه شهر بروجرد شد و در منزل خواهرش سکونت کرد.

 

پس از شرکت در کنکور سراسری و پذیرفته شدن در رشته جغرافیا به تهران مهاجرت کرد، خانواده محمود هم به شهر مهاجرت کردند و بعد از گذراندن چند ترم از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران راهی جبهه‌های نبرد شد و مدت ۱۷ ماه را در آن جا گذراند.

 

مجدداً به دانشگاه بازگشت و به ادامه تحصیل پرداخت. محمود در سال ۱۳۷۰ مشغول به همکاری با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران شد.

 

در سال ۱۳۷۱ در حالی که به تحصیلات خود در مقطع کارشناسی ارشد ادامه می‌داد، ازدواج کردو در تاریخ ۱۳۷۵ به عنوان مسؤول دفتر خبر گزاری جمهوری اسلامی در مزار شریف افعانستان انتخاب شد و دو سال بعد در تاریخ ۱۷/۵/۱۳۷۷  در مزار شریف افغانستان به همراه ۸ نفر از کارکنان سرکنسولگری ایران در این شهر توسط عوامل گروه طالبان به شهادت رسید.

کد خبر 563558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha