بررسی دشواری های هویت یابی در دانش آموزان دبیرستانی

خبرگزاری شبستان:عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به بررسی دشواری های هویت یابی در دانش آموزان دبیرستانی پرداخت و گفت:اصطلاح هویت یابی و بحران هویت و سردرگمی هویت و نیز هویت یافتگی هر یک گوشه ای از زوایای تحول شخصیت نوجوانی را روشن می کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، عباس رحیمی نژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در همایش بررسی های آسیب های اجتماعی دانش آموزان که در مجتمع معلم برگزار شد با اشاره به دشواری های هویت یابی در دانش آموزان دبیرستانی گفت: شکل گیری شخصیت انسان از تولد تا جوانی دوره های مختلفی را پشت سر می گذارد.

 

وی افزود: روانشناسان تولد تا جوانی را به سه دوره کلی ناپیروی، دگرپیروی و خودپیروی تقسیم کرده اند که این سه دوره تقریبا سه برش هفت ساله را دربر می گیرد.

 

رحیمی نژاد بیان کرد: در اولین دوره کودک ظرفیت یادگیری رسمی و آموزشگاهی را ندارد. در دوره دوم که با هفت سالگی آغاز می شود کودک کاملا تحت تعلیم و تربیت رسمی و نظام ارزشی و فرهنگ کشور را می آموزد اما از آغاز دوره سوم نوجوان دچار چالش های اساسی و بعضا گریز از آموزش رسمی می شود.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: دوره نوجوانی با تجدید نظر در اکتساب های پیشین و زیر سوال بردن نظام ارزشی پیروی شده آغاز می شود و نوجوان به صورت فعال تلاش می کند تا با ارزیابی باورها و نظام ارزشی دوران کودکی به استقلال فکری دست یابد.

 

وی ادامه داد: اصطلاح هویت یابی و بحران هویت و سردرگمی هویت و نیز هویت یافتگی هر یک گوشه ای از زوایای تحول شخصیت نوجوانی را روشن می کند. تلاش برای یافتن نظام ارزشی جدید که هدف زندگی، شغل، مذهب، نقش جنسیتی و دیگر امور مرتبط با بزرگسالی را مورد سوال و جستجوی نوجوان قرار می دهد بیانگر بحران هویت است.

 

وی بیان کرد: سردرگمی هویت برای نوجوانانی مطرح می شود که نه به دنبال سوالات جدید درباره هدف زندگی هستند و نه به دوران کودکی و ارزش های رسمی پایبند می شوند. نقش خانواده و نهادهای اجتماعی مانند مدرسه و رسانه و سایر عوامل تاثیرگذار از یک جامعه به جامعه دیگر متفاوت می شود.

 

رحیمی نژاد با بیان اینکه رابطه منزلت های هویت با شاخص های سلامت روان از موضوعات قابل توجه پژوهشگران است، گفت: حرمت خود، منبع کنترل درونی، بهزیستی بالا و شاخص های مثبت سلامت روان و اضطراب، افسردگی و استرس، تفکر نشخوارگرایانه را نیز می توان از شاخص های منفی سلامت روان برشمرد و پایان دوره متوسطه را نمی توان زمان دست یابی به هویت دانش آموزان دانست.

 

به گفته وی، پژوهش های بین فرهنگی در این زمینه نکات جالبی را مطرح می کند که تا حدود زیادی شرایط تحول شخصیت در نوجوانی را مشابه هم گزارش می کند.

 

کد خبر 563933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha