همه چیز درباره منطقه ویژه اقتصادی بوشهر/آمادگی برای پذیرش سرمایه گذاری خارجی

خبرگزاری شبستان:منطقه ویژه اقتصادی بوشهر از روز تشکیل تاکنون محلی برای ورود و خروج سرمایه های بسیاری بوده است و حال منطقه ویژه اقتصادی بوشهر آماده جذب ۱۵هزارمیلیارد ریال سرمایه گذاری است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: منطقه ویژه اقتصادی محدوده مشخصی از خاک یک کشور محسوب می شود که با حفظ حاکمیت دولت طبق قوانین و مقررات اداره می گردد. این مناطق در فرودگاه ها، بنادر و جزایر تأسیس می گردند و کالا از طریق هوا، دریا و زمین، بدون پرداخت عوارض گمرکی برای واردات، صادرات و یا صدور مجوز آن به این مناطق وارد می گردند. کالا در این مناطق با انجام تولیدی و ایجاد ارزش افزوده به کشورهای مبدأ یا ثالث صادر می شود.

 

بنابراین گزارش، به همین منظور و در راستای بارور ساختن بخشی از اهداف و تئوری های نظام در زمینه استفاده مطلوب از قابلیت های موجود در خلیج فارس و استعدادهای بالقوه موجود در استان بوشهر و همچنین بهره گیری از موقعیت خاص جغرافیایی و استراتژیک این استان علی الخصوص بندر بوشهر در کشور و منطقه در 9 اسفند 1376 منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به تصویب شورای عالی مناطق آزاد و تجاری کشور که ریاست آن را رئیس جمهور عهده دار بودند، رسید و در پی آن شرکت عمران و توسعه بوشهر به عنوان مسئول اجرای این طرح عظیم ملی در منطقه تعیین و معرفی شد و این شرکت از همان تاریخ جهت بررسی و انجام این پروژه، فعالیت خود را آغاز نمود که تاکنون به نتایج چشمگیر و قابل توجهی دست یافته است.

 

این گزارش می افزاید: جذب و حضور بیش از دهها سرمایه گذار که هم اکنون در بخشهای مختلف صنعت، تولید و خدمات فعالیت دارند و همچنین پیشرفت فیزیکی قابل توجه در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر و آماده سازی تمامی امکانات زیربنایی و خدماتی از قبیل آب، برق، تلفن، راه، فضای سبز و… گواه این موضوع است که مدیریت و پرسل منطقه با جدیت در جهت اهداف از پیش تعیین شده حرکت می نمایند به گونه ای که کارشناسان اقتصادی کشور، آینده ای درخشان و روشن را برای منطقه پیش بینی کرده اند. امکانات بندری بوشهر و امکان ارتباط با خارج از کشور زمینه بسیار مطلوبی را جهت ایجاد مبادلات کالا بین منطقه ویژه اقتصادی و کشورهای حاشیه خلیج فارس فراهم آورده است.

بدین ترتیب یکی از مهمترین راهبردهای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر، پردازش صادرات از طریق تمرکز فعالیتهای صنعتی است و از طرفی با توجه به محدودیتهای موجود توسعه اقتصاد استان در بخش صنعت و بازرگانی محسوب می گردد. عمده فعالیتهای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر فراهم آوردن بستر توسعه صنعتی از طریق ایجاد مزیتهای نسبی سرمایه گذاری در بخش صنعت منطقه، پشتیبانی و تأمین کالاهای مورد نیاز صنایع موجود و توسعه بازرگانی کشور از طریق بندر بوشهر می باشد و با توجه به امتیازات خاص منطقه ویژه متمرکز خواهد بود.

 

بنابراین گزارش، این منطقه اقتصادی از روز تشکیل تاکنون محلی برای ورود و خروج سرمایه های بسیاری بوده است و حال منطقه ویژه اقتصادی بوشهر آماده جذب 15هزارمیلیارد ریال سرمایه گذاری است. پایگاه خبری مناطق آزاد در این باره به نقل از عبدالله آورا، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر  نوشته است: "بیشتر سرمایه گذاری های صورت گرفته در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در زمینه صنایع شیمیایی، زون های سلولزی، نفتی و مواد غذایی بوده است البته در بخش صنایع فلزی و سایر بخش صنعتی نیز مشکلی برای جلب سرمایه گذاران نداریم. تاکنون مراجعه های بسیاری برای سرمایه گذاری خارجی داشتیم اما قراردادی منعقد نشده است."

 

قابل ذکر است که 42 شرکت بخش خصوصی از واحدهای مختلف تولید ورق های پلی کربنات، کود شیمیایی، فرآوری آبزیان، صنایع فلزی، سنگهای مصنوعی، صنایع چاپ و بسته بندی و غیره در این منطقه فعال هستند.

 

یادآور می شود: بندر بوشهر از امکانات بالقوه ای جهت رونق بخشیدن به امر اقتصاد برخوردار می باشد. وجود امکاناتی چون مرزهای آبی طولانی به همراه تأسیسات مجهز بندری، صنایع عظیم دریانوردی و امکانات توسعه آنها، فرودگاه بین المللی، ارتباط با کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس و جمعیت جوان و در حال تحصیل و جذب سالیانه بیش از 5000 دانشجو در مراکز آموزش عالی استان، سبب گردیده است تا توسعه بخش صنعت به عنوان محوری ترین اقدام جهت ایجاد اشتغال و توسعه استان به حساب آید.

 

 منطقه ویژه اقتصادی بوشهر نه تنها زمینه های سرمایه گذاری در بخش های مختلف استان و استانهای همجوار را فراهم می سازد و به روند توسعه پردازش صادرات کمک می نماید؛ بلکه با برخورداری از امکانات یاد شده، زمینه های جذب سرمایه گذاری کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس و در نهایت افزایش صادرات غیرنفتی را نیز فراهم آورده است.

کد خبر 563996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha