به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی پیش از ظهر امروز دوشنبه 18 مرداد محمد حسین اسماعیلی، معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و دبیر تخصصی این رویداد هنری کیوان پهلوان و احمد صدری اعضای شورای سیاست گذاری در کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
کیوان پهلوان، محقق موسیقی و از داوران نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی در این نشست گفت: این جشنواره در حقیقت جشنواره موسیقی نخبه هاست، چرا من به عنوان یک محقق موسیقی در ایران و منطقه می توانم این نظر را بدهم که در مورد امام رضا (ع) در فضای فرهنگ موسیقایی فولکور جز در چاووشی ها و مرثیه خوانی کمتر ملودی و شعری که موسیقی بر روی آن هست نسبت به مدح حضرت محمد(ٌص) و حضرت علی(ع) بوجود آمده است ، در اینجا ما این دل نگرانی را داشتیم که ما با کمبود اثر مواجه شویم، خوشبختانه با همدلی و ارتباطات با موسیقی دانان می بینیم قطعاتی خلق و گردآوری شده است و برای هیئت داوران ارسال شد که ما را خوشحال کرد.
وی خاطر نشان کرد: چون امکانات اجرایی جشنواره بیش از این نبود 80 نفر را انتخاب کردیم، کیفیت جشنواره از بهترین جشنواره های موسیقی اقوام خواهد بود.
وی افزود: با همفکری و همدلی مدیران این جشنواره پیشنهاد دادیم آثار ثبت و ضبط شود و من به عنوان یک محقق موسیقی بر آن تاکید می کنم و اگر این کار صورت نگیرد به خبرنگاران گزارش می دهم.
کیوان پهلوان اظهار داشت: دل نگرانی ما در مورد موسیقی پیرامون امام رضا (ع) بود به خاطر آن که نسبت به حضرت محمد(ص) و حضرت علی (ع) کمتر موسیقی و شعر هست، به این نتیجه رسیدیم که تولید در بخش موسیقی دستگاهی و پاپ داشته باشیم پس از جشنواره برای تولیدات آن جایزه تعیین کنیم و ما هرساله 4، 5 اثر زیبا ارایه بدهیم برای جشنواره سال بعد که این با استفاده از آهنگسازی و اشعار زیبا پیرامون امام رضا (ع) است.
وی همچنین گفت: با اصرار ما همین طور پیشنهاد و درخواست شاعر گرانقدر مرحوم قیصر امین پور و آهنگسازی ابوالفضل صالحی قطعه ای به خوانندگی اسماعیلی ثبت و ضبط شده است که در روز اختتامیه به جشنواره رضوی اهدا می شود.
کیوان پهلوان با بیان اینکه فرهنگ شفاهی ایران بدون ملودی معنایی ندارد، گفت: 90 درصد لالایی ها و ضرب المثل ها آهنگ است و علت آهنگین بودن آنها این است که راحت تر می شود این آثار را حفظ و به نسل های بعد منتقل کرد. ملودی ها بر اساس گویش ها و خرده فرهنگ ها که دارد از بین می رود ،ولی یک سری از بسترهای آوایی در فضاهای شعری و ملودیک مذهبی می ماند، اینکه حتی اگر خرده فرهنگ ها هم از بین برود موضوع امام رضا (ع) و دیگر ائمه تا نسل های بعد می ماند و اینجا ثبت این آثار باید صورت بگیرد تا اینها شنیده شود، مدیریت فرهنگی در ثبت و ضبط آثار مذهبی کمتر فعال بوده است.
نظر شما