به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی دادگستری استان سمنان، علی دارینی در دومین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان سمنان در محل دادگستری کل استان با اشاره به اینکه موضوع پیشگیری نیاز به کمک و همیاری مردمی دارد، افزود: در این راستا ۱۰۰ همیار پیشگیری در استان سازماندهی شده اند.
وی تصریح کرد: این تعداد همیاران پیشگیری پس از آموزشهای لازم با دادگستری کل استان سمنان در روند پیشگیری از وقوع جرایم و آسیبهای اجتماعی همکاری خواهند داشت.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سمنان با اشاره به اینکه برنامههای اعلامی از سوی ستاد پیشگیری از وقوع جرم کشور و نیز برنامههای مدون استان سمنان در این زمینه باید اجرایی شود، خاطرنشان کرد: برنامههای پیشگیری از وقوع جرم در استان بر اساس فراوانی جرم و پروندههای قضایی ابلاغ شده است و اجرایی شدن آنها ضرورت و اهمیت دارد.
به گفته دارینی سرقت، درگیریهای لفظی و خفیف و نیز تصادفات، سه اولویت مهم استان سمنان در موضوع پیشگیری بوده و برنامههای ابلاغ شده نیز در راستای کاهش همین جرایم است.
وی با اشاره به اینکه در موضوع تصادفات نیز باید سهم هر یک از عوامل دخیل در وقوع حوادث و جراحت یا فوت احتمالی افراد تعیین شود، خاطرنشان کرد: باید سهم نیروهای امدادی، جاده ای، سازندگان خودروها، مدیریت شهری، رانندگان و پزشکان در مصدومیتها و فوت افراد در سوانح رانندگی تعیین شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سمنان با اشاره به اینکه اجرای این مهم سبب کاهش سهلانگاریها در سوانح خواهد شد، خاطرنشان کرد: از طرفی نیز بیان میزان تقصیر ناشی از غیر استاندارد بودن تأسیسات جادهای ممکن است سبب تخصیص فوری اعتبارات برای رفع این مشکلات شود.
دارینی با بیان اینکه دین مبین اسلام و شریعت، قابلیت پیشگیرانه بسیار مستحکمی را در کشور اسلامی ما ایجاد کرده است که بسیاری از کشورهای غربی از آن محروماند، عنوان کرد: اما باید در موضوع پیشگیریهای وضعی کمی جدیتر عمل شود.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری از وقوع جرم، پشتوانه نقلی، عقلی و مدیریتی دارد به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر فراقوهای بودن موضوع پیشگیری از وقوع جرم اشاره و بیان کرد: در راستای تصمیمسازی بهتر در زمینه پیشگیری از وقوع جرم، مرکز آمار و پردازش اطلاعات در قوه قضائیه شکل گرفته است.
طرح شناسایی تصادفات ساختگی در استان سمنان اجرایی میشود
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان نیز دراین نشست با اشاره به اینکه اخیرا موضوع تصادفات ساختگی سودجویان برای اخاذی از بیمهها مشاهده می شود، گفت: طرح شناسایی تصادفات ساختگی در استان اجرایی میشود.
ابراهیم شاطری اظهار داشت: تصادفات ساختگی یکی از جرائم مرتبط با بحث تصادفات است که در استان ما نیز چند سالی است با آن مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه پزشکی قانونی استان سمنان از دو سال قبل تاکنون در این زمینه ورود پیداکرده است، خاطرنشان کرد: در این مدت نیز با همکاری دادستانهای شهرستانها چندین مورد تصادف ساختگی در استان شناساییشده و از چندین تصادف ساختگی نیز در این استان پیشگیری شده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان با اشاره به کشف باند تصادفات ساختگی در یکی از شهرستانهای این استان عنوان کرد: مقابله با تصادفات ساختگی در استان همچنان ادامه خواهد یافت.
شاطری با اشاره به اینکه آموزشهای لازم به پزشکان معاینه کننده و کارشناسان پزشکی قانونی استان سمنان درباره تصادفات ساختگی ارائهشده است، خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از این جرم، اقدامات لازم در استان صورت پذیرفته است.
وی با اشاره به لزوم همکاری پلیس و کلانتریها با اداره کل پزشکی قانونی استان سمنان برای معرفی افراد برای انجام معاینات لازم تصریح کرد: بهتر است کلانتریها علت معرفی افراد به پزشکی قانونی برای معاینه را مشخص و به این اداره کل اعلام کنند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان با بیان اینکه امروز بحث پیشگیری در همه دستگاهها و با همه توان در حال شکلگیری است، گفت: امروز همه دستبهدست هم داده و تلاش میکنند تا جرائم سازمانیافته در استان سمنان کاهش یابد.
وی با اشاره به عبور سالانه میلیونها زائر حرم مطهر رضوی از جادههای استان سمنان بیان کرد: سمنان بیشترین سهم را از سوانح رانندگی در محورهای مواصلاتی دارد و جزو استانهای با بیشترین آمار تصادفات است.
نظر شما