۴۰ کشوری که بدون روادید می توان سفر کرد/ تقدیر خبرنگاران از ظریف

خبرگزاری شبستان:بیانیه مشترک امنیتی ایران و افغانستان، ۴۰ کشوری که بدون روادید می توان سفر کرد، تقدیر خبرنگاران از ظریف، ۲ زندانی ایرانی توسط پوتین عفو شدند برخی از سرتیترهای اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، بیانیه مشترک امنیتی ایران و افغانستان، تحریم‌ها موجب به وجود آمدن فسادهای مالی شد، ۴۰ کشوری که بدون روادید می توان سفر کرد، تقدیر خبرنگاران از ظریف، ۲ زندانی ایرانی توسط پوتین عفو شدند برخی از سرتیترهای اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

۴۰ کشوری که بدون روادید می توان سفر کرد

با حضور حسن روحانی در باکو و دیدار وی با الهام علی اف همتای آذربایجانی اش قرار داد لغو روادید بین دو کشور امضا شد تا آذربایجان هم به جمع ۳۹ کشور دیگری بپیوندد که سفر ایرانی ها به آن کشورها بدون روادید انجام می شود.

بنابراین گزارش،‌ اتباع ایرانی می‌توانند به ۳۹ کشور جهان بدون روادید یا با گرفتن روادید فرودگاهی سفر کنند،‌ کشورهایی مانند ارمنستان، کوزوو‌، ترکیه‌، ساموآ،‌ تووالو‌، پالائو،‌ کیپ‌ورد،‌ کومور‌، جیبوتی‌، کنیا،‌ ماداگاسکار‌، موزامبیک،‌ سیشل،‌ تانزانیا‌، توگو،‌ اوگاندا‌، بولیو‌ی، دومینیکا‌، اکوادور‌، گویان‌، هائیتی‌، نیکاراگوئه‌، ونزوئلا، کردستان عراق‌، لائوس‌، ماکائو‌، مالدیو‌، مالزی، نپال‌، سریلانکا،‌ تیمور شرقی،‌ سوریه ، لبنان. اردن و آذربایجان.

لغو روادید بسیاری از این کشورها با ایران،‌ بیشتر جنبه‌ی سیاسی داشته، چون ما با بعضی از آن‌ها نه مبادلات اقتصادی داریم و نه گردشگری، میزان رفت‌وآمد اتباع دو کشور هم کاملا مشخص است که در چه سطحی قرار دارد؛‌ اما در هر حال، لغو روادید همیشه تأییدی بر امنیت کشورها از نظر سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است و معمولا برای کشور لغوکننده‌ نیز یک مزیت به‌شمار می‌آید.

بیانیه مشترک امنیتی ایران و افغانستان

در پایان دیدار مشاور امنیت ملی افغانستان از ایران دو طرف بیانیه مشترکی صادر کردند.

در این بیانیه مشترک آمده است: در راستای مشورت‌ها و همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌یی بین ایران و افغانستان، محمدحنیف اتمر، مشاور امنیت ملی افغانستان در رأس هیأتی با انجام سفر دو روزه به تهران علاوه بر دیدار با دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با وزیران امور خارجه و کشور جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

دو طرف در این گفت‌وگوها، مسائل و موضوعات مورد علاقه‌ی دو کشور در حوزه‌های امنیتی، سیاسی، اقتصادی و مرزی را مورد بررسی قرار دادند.

دو طرف ضمن تأکید بر لزوم دست‌یابی به مناسبات پایدار و ایجاد رفاه و آسایش برای مردم دو کشور، به ویژه کمک به توسعه‌ی اقتصادی جمهوری اسلامی افغانستان، موافقت کردند تا برای دست‌یابی به راهبردهای مشترک در حوزه‌های مرتبط با امنیت ملی دو کشور مساعدت خویش را به کار گیرند.

۲ زندانی ایرانی توسط پوتین عفو شدند

مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در صفحه اینستاگرام خود از عفو دو زندانی ایرانی توسط ولادیمیر پوتین رئیس‌ جمهور روسیه خبر داد.

وی در این باره نوشت: دو زندانی ایرانی که حدود سه سال پیش در روسیه دستگیر و به ۱۲ و ۱۴ سال زندان محکوم شده بودند، امروز و در آستانه دیدار روسای جمهور ایران و روسیه آزاد شدند.

سفیر ایران در ادامه افزود: موضوع آزادی این زندانیان طی دو سال گذشته به صورت مستمر در دستور کار سفارت قرار داشته و در دیدارها و مذاکرات پیگیری می‌شد.

تحریم‌ها موجب به وجود آمدن فسادهای مالی شد

سید محمدصادق خرازی رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان و سفیر اسبق ایران در پاریس در برنامه نگاه یک به موضوع فیش‌های حقوقی و همچنین بررسی عملکرد آمریکا در قبل و بعد برجام و همچنین بد‌عهدی‌های آمریکا در مقابل جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

وی در ابتدای این برنامه با گرامیداشت یاد شهدای عرصه خبر روز خبرنگار را تبریک گفت و گفت: امیدوارم دولت و همه دست‌اندرکاران حاکمیت قدر خبرنگاران این حاملان بی‌توقع، پرتلاش و مخلص را بدانند و این قدرشناسی می‌تواند شجاعت و جسارت ویژه‌ای را به همه کسانی که در این عرصه تلاش می‌کنند بدهد.

خرازی ادامه داد: من از خبر به سیاست رفتم و از سیاست دوباره به خبر بازگشتم و امروز نیز هم در عرصه سیاست داخلی و خارجی هستم و هم یکی از ارادتمندان و مخلصان خبرنگاران و همکاران در عرصه خبر هستم و به این موضوع افتخار می‌کنم.

این فعال رسانه‌ای در پاسخ به سؤالی درباره جایگاه فعلی خبرنگاران در جامعه عنوان کرد: بهترین پاسخ را به این پرسش خود حاملان خبر و خبرنگاران برای این پرسش دارند، بیشترین زجر و تحمل را یک گزارشگر و خبرنگار می‌کشد، اگر خبرش خوب باشد و حرفهای باشد یک طرف قضیه مجبور است دلخور شود و اگر خبر جانبدارانه باشد مردم نمی‌پسندند.

وی با بیان یک پارادوکس در اینجا وجود دارد، تصریح کرد: ما باید بپذیریم خبرنگار و کسی که مسئولیت ابلاغ خبر را دارد نیازمند آزادی است، البته آزادی با چارچوب‌هایی که در قانون دیده شده است. نمی‌شود به خبرنگاری گفت در ابلاغ موضوعات اجتماعی و سیاسی فعال باش ولی برایش مشکل ایجاد کرد.

خرازی اضافه کرد: نکته دیگری که مهم است این است که رسانه‌های مجازی شرایط جدیدی و مهم دیگری را آفریده‌اند. هر چه ما دست خبرنگارانمان را براساس چارچوب و قانون و اخلاق باز بگذاریم رسانه‌هایی که می‌توانند مورد اعتماد مردم باشند نفوذشان بیشتر می‌شود و رسانه‌ها آزادانه‌تر، شجاعانه‌تر و جسورانه‌تر این کار را انجام می‌دهند.

وی جایگاه فعلی خبرنگاران را مناسب ندانست و عنوان کرد: خبرنگاران اگر در یک مقوله‌ای صریح صحبت کنند مورد پرسش واقع می‌شوند و در موضوعی اگر قوی عمل کنند مخاطبان پرقدرت‌شان شاید باعث گرفتاریشان شوند، آنچه می‌گویم مخصوص یک جریان فکری نیست بلکه در مجموع اینگونه است.

خرازی با اشاره به حقوق پایین خبرنگاران در کشور اظهار داشت: معمولا یکی از پایین‌ترین سطوح اقتصادی، حقوق و حقی که برای یک خبرنگار در نظر گرفته شده است، از پایین‌ترین حقوق‌هاست در حالیکه در خیلی از کشورهای دنیا سال بازنشستگی برای خبرنگاران با کارمندان متفاوت است به دلیل فشار کاری که به آنها وارد می‌آید، در برخی از کشورها بعد از 15 یا 18 سال بازنشسته می‌شوند.

مدیر سایت دیپلماسی ایرانی ادامه داد: در تماس‌هایی که با خبرنگاران در سطوح مختلف دارم هیچ کدام از وضع زندگی و شغلی خود علیرغم علاقه‌ای که به کار خود دارند، راضی نیستند.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص چارچوب‌ها و مرز آزادی بیان امنیت را مهم‌ترین مقوله کار خبرنگار دانست و افزود: اگر خبرنگار در کار خود امنیت لازم را نداشته باشد، دچار مشکل می‌شود. نکته مهم‌تر از امنیت این است که خط قرمز‌ها تکان بخورد و مثلا خط قرمز برای یک رسانه با رسانه دیگر متفاوت باشد یا خط قرمز‌ها و اولویت‌ها با دولت‌ها تغییر کند و این نکاتی است که در کشور وجود دارد.

برای توسعه روابط بانکی ایران و پاکستان مشکلی وجود ندارد

محمدجواد ظریف امروز -شنبه- در دیدار «اغراز احمد چودری» قائم مقام وزیر خارجه پاکستان با بیان این مطلب افزود:بانک های پاکستانی قادرند بدون هیچ دغدغه ای همکاری های خود را تسریع کنند.

ظریف همچنین در این دیدار با اشاره به روابط خوب ایران و پاکستان بر توسعه بیش از پیش مناسبات دو کشور در تمام زمینه ها، به ویژه اقتصادی تاکید کرد.

وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به لزوم مبارزه با تروریسم و افراط گرایی از داعش و القاعده در منطقه به عنوان خطر مشترک برای دو کشور نامید.

احمد چودری قائم مقام وزارت خارجه پاکستان با اشاره به اهمیت روابط پاکستان و جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: روابط دو کشور در تمام زمینه هادر حال توسعه است و شرکت های پاکستانی علاقمند به همکاری با همتایان ایرانی خود هستند.

او گفت: افزایش همکاری در زمینه اقتصادی برای پاکستان از اهمیت بالایی برخوردار است.

داستان یک اعدام / شهرام امیری، قهرمان هسته‌ای یا خائن!؟

تلویزیون بی بی سی فارسی در خبری ادعا کرد که شهرام امیری در ایران اعدام شده است.

این تلویزیون در گفت و گویی با مرضیه امیری مادر شهرام امیری تائیدیه این خبر را اعلام کرد.

بنابراین گزارش، مرضیه امیری، مادر شهرام امیری به بی‌بی‌سی فارسی گفت که یک روز قبل از اعدام با پسرش دیدار داشته و پسرش به او خبر داده که به‌زودی قرار است اعدام شود.

بر اساس این گزارش، آقای امیری چهارشنبه، ۱۳ مرداد "در مکانی نامعلوم" اعدام شده است. طبق اعلام بی بی سی،‌ خانم امیری می‌گوید که پسرش ۱۰ سال حکم زندان داشته اما ناگهان ماه پیش اعلام کردند که او قرار است اعدام شود.

این درحالی است که تسنیم نوشت: حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در یکصدمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به اجرای حکم اعدام شهرام امیری به‌دنبال اثبات اتهام جاسوسی وی و تأیید حکم دادگاه بدوی در دیوان عالی کشور اشاره نموده است.

اژه ای اظهار داشت: این فرد با توجه به دسترسی‌های اطلاعات سری و به‌کلی سری نظام، با دشمن متخاصم و درجه یک ما یعنی آمریکا ارتباط برقرار کرده بود و اطلاعات حیاتی کشور را در اختیار دشمن قرار داده بود. سیستم اطلاعاتی کشور توانست در این پرونده رودست بزرگی به سیستم اطلاعاتی آمریکا بزند و امیدوارم این موفقیت تسریع شود.

محسنی اژه‌ای با تأکید بر اینکه حکم شهرام امیری طبق مقررات صادر شد، گفت: این فرد پس از حضور در ایران طبق قانون و حضور وکیلش محاکمه شد و در حکم دادگاه بدوی به اعدام محکوم گشت که پس از اعتراض وی دیوان عالی کشور با وسواس خاصی این پرونده را بررسی و حکم صادره در دادگاه بدوی را تأیید کرد.

معاون اول قوه قضاییه با انتقاد از دروغ پردازی‌ها درباره پرونده شهرام امیری اظهار داشت: در خلال رسیدگی به این پرونده برخی از دروغ پردازان عنوان کردند که وی به 10 سال زندان و تبعید محکوم شده است درحالی که این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و حکم وی در دادگاه بدوی نیز اعدام بود و این دروغی بود که این افراد عنوان می‌کردند.

از سویی دیگر، باشگاه خبرنگاران جوان به مطلبی در یکی از روزنامه‌های آمریکایی مبنی بر ارتباط فعالیت‌های امیری در خارج از کشور، به فروش اطلاعات طبقه‌بندی‌شده از سوی او به آمریکا استناد کرده است و می افزاید: در سال 2009 میلادی، روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" نوشت: شهرام اميری، «دانشمند هسته‌ای» ایران، با دريافت بيش از پنج ميليون دلار، «اطلاعات مفيدی» در اختيار سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا(سیا) قرار داده است.

به نوشته روزنامه واشنگتن‌‌پست، شهرام امیری، اجباری برای بازگرداندن این پول ندارد ولی به دلیل تحريم‌های مالی‌ که عليه ايران اعمال شده است، امکان دسترسی به اين پول را نخواهد داشت.

واشنگتن‌پست به نقل از مقامات آمريکایی، در مورد بازگشت شهرام اميری به ايران مدعی شد که وی نگران خانواده‌اش بود و می‌ترسید که به خانواده‌اش آسیب برسد. این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات آمریکایی افزود: "هم‌اکنون ما اطلاعات امیری را در اختیار داریم و ایرانی‌ها خود او را."

رسالت دیپلماسی با رسالت رسانه ای همراه است

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در مراسم تودیع و معارفه سخنگویان قدیم و جدید وزارت امور خارجه و همچنین گرامیداشت روز خبرنگار گفت: امروز روزی است که با شهادت شهید صارمی و همکارانشان از دیپلماتهای جمهوری اسلامی در نمایندگی ایران در مزارشریف همراه شده است.

وی افزود: رسالت دیپلماسی کشور با رسالت رسانه ای همراه است و با همراه بودن خون شهدای وزارت خارجه و رسانه یک بار دیگر این رسالتها با هم همراه شده اند امیدواریم همراهی وزارت خارجه و رسانه ها همواره ادامه یابد و اثار خیر ان برای نظام جمهوری اسلامی محفوظ باشد.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین گفت: متاسفانه شنیدیم خبرنگار فارس اقای خوانساری در استانه روز خبرنگار دار فانی را وداع گفته اند که به خانواده وی تسلیت می گوییم.

وی گفت: همچنین در استانه سالروز شهادت همکاران وزارت خارجه در فاجعه منا هستیم که برای روح انها و شهدای حج مسالت رحمت داریم.

وی با اشاره به مراسم تودیع و معارفه سخنگویان قدیم و جدید وزارت خارجه گفت: رسانه و مسئولیت ان در وزارت خارجه یکی از مهمترین کارهای ما در این وزارتخانه است و من این سعادت را داشته ام از ابتدای مسئولیت سه نفر از بهترین همکارانم که با رسانه اشنائیت داشته اند از جمله خواهر عزیز من خانم افخم که امروز اولین سفیر زن جمهوری اسلامی ایران در مالزی است و آقای جابری انصاری که امروز مسئولیت خطیر معاونت عربی و آفریقایی را به عهده گذاشته و برادر باارزش ما آقای قاسم که چند هفته ای است که درخواست من را پذیرفته‌اند مسئولیت رسانه ای را به عهده گرفته‌اند.

وی ابراز امیدواری کرد که رسانه ها همانطور که همکاری خوبی در سه سال گذشته با سخنگویان وزارت خارجه داشته اند این بار نیز اقای قاسمی این همکاری را ادامه دهند.

تقدیر خبرنگاران از ظریف

در حاشیه مراسم تودیع و معارفه سخنگوی پیشین و جدید وزارت امور خارجه و به مناسبت روز خبرنگار سیدمحمود دعایی رئیس موسسه اطلاعات به نمایندگی از جامعه رسانه‌ای کشور با تقدیم لوحی به محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان از اقدامات وی در مذاکرات هسته ای و فعالیتش در دستگاه دیپلماسی کشور تقدیر به عمل اورد.

برجام مانند توافقنامه مونیخ با هیتلر، خطرناک است

در ترجمه ای که خبرگزاری فارس منتشر کرده، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد که توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 مانند توافقنامه مونیخ با هیتلر، خطرناک است.

به گزارش شبستان، رژیم صهیونیستی از ابتدای مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۱+۵ تمام توان خود را برای مقابله با شکل گرفتن برجام به کار گرفت و حتی توانست بخش عمده ای از کنگره آمریکا را نیز با این توافقنامه مخالف کند اما به هر حال برجام به امضا رسید و در حال اجراست . حالا که برجام در حال اجراست تلاش های رژیم صهیونیستی برای مقابله با اجرای آن هم شدت گرفته و از جمله آن می توان تصویب چند طرح کنگره آمریکا برای اجرایی نشدن برجام مانند ممانعت از فروش ایرباس به ایران اشاره کرد.

ادامه فتنه عربستان علیه ایران در منطقه

طبق ترجمه خبرگزاری فارس «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی روز گذشته (پنج‌شنبه) وارد کشورهای گینه و پس از آن مالی شد و با مقامات این دو کشور دیدار کرد.

به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، الجبیر با «جان درامانی» رئیس‌جمهور گینه دیدار کرد و دو طرف درباره روابط دو جانبه و همچنین اوضاع منطقه و جهان بحث و گفت‌وگو کردند.

وزیر خارجه سعودی در کشور مالی و در شهر «باماکو» نیز با «ابراهیم بوبکر کیتا» رئیس‌جمهور این کشور دیدار کرد.

الشرق الاوسط، سفر عادل الجبیر را در چارچوب سیاست عربستان سعودی پس از روی کار آمدن «سلمان بن عبدالعزیز» برای مقابله با نفوذ ایران در آفریقا می‌داند.

عادل الجبیر پیش از این سفر نیز به سنگال رفته و در آن‌جا با «ماکی سال» دیدار کرده بود. وی پس از این دیدار، سرمایه‌گذاری عربستان در این کشور را یکی از هداف اصلی این سفر ذکر کرد.

افزایش همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری عربستان در این کشورهای آفریقایی، بخش ثابت رایزنی و گفت‌و‌گوی عادل الجبیر در این سفرها ذکر شده است.

به گزارش شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دو هفته گذشته در آفریقا به سر می برد تا پس از اجرای برجام بر گسترش روابط تجاری ایران و کشورهای آفریقایی افزوده شود.

عربستان پس از بر سرکار آمدن عادل الجبیر وزیر خارجه این کشور مخاصمت های خود با جمهوری اسلامی ایران را آشکار کرده و در نشست های مختلف منطقه ای به دنبال ضربه زدن به ایران برآمده است.

روسیه در ایران ۸ نیروگاه اتمی می سازد

طبق ترجمه خبرگزاری فارس، «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهوری روسیه امروز جمعه در گفت‌وگو با خبرگزاری «آذرتاک» آذربایجان اعلام کرد: «استفاده از گروه‌های تروریستی برای دستیابی به منافع ژئوپولتیک یا منافع سیاسی اقدامی بسیار خطرناک است».

رئیس‌جمهوری روسیه در ادامه تأکید کرد: «تقسیم بندی گروه‌های تروریستی به دو دسته خوب یا بد امری غیرممکن است.»

وی افزود: «حملات تروریستی اخیر یکبار دیگر نشان داد که مبارزه با تروریسم تنها از طریق هماهنگی کشورها زیر پرچم سازمان ملل میسر خواهد بود».

پوتین همچنین با اشاره به مذاکرات سه جانبه آتی در باکو که برای سه روز دیگر برنامه ریزی شده است، گفت: «مذاکرات بین روسای جمهوری آذربایجان، ایران و روسیه در باکو بر ارتقاء همکاری‌های بلندمدت کشورها در حوزه‌های مختلف از موضوعات اقتصادی گرفته تا تروریسم و همچنین پروژه گذرگاه حمل و نقل بین‌المللی شمال به جنوب و موضوع خزر متمرکز خواهد بود».

وی ادامه داد: «روسیه به تهران کمک خواهد کرد تا برجام را به طور کامل اجرا کند، این شامل فرایند غنی‌سازی اورانیوم و تبدیل قابلیت‌های تولید ایزوتوپ‌های پایدار نیز خواهد بود. علاوه براین، مسکو تهران در خصوص طرح‌هایی برای ساخت 8 نیروگاه هسته‌ای دیگر در ایران به توافق رسیده‌اند.»

پوتین علاوه براین گفت: «روسیه قرار است 2.2 میلیارد یورو برای تأمین اعتبار نیروگاه حرارتی و برق‌رسانی خط راه‌آهن به ایران وام دهد».

وی در ادامه تأکید کرد: «ما همچنین به تقویت همکاری خود با تهران در امور منطقه‌ای نیز علاقمندیم و حفظ ثبات و امنیت در سراسر منطقه بزرگ از آسیای مرکزی و منطقه خزر گرفته تا خاورمیانه را بسیار مهم می‌دانیم. ما همچنین از عضویت کامل ایران در سازمان همکاری های شانگهای نیز حمایت خواهیم کرد».

رئیس‌جمهوری روسیه همچنین به موضوع مناقشه قره‌باغ اشاره کرد و گفت: «این دیدگاه که مسکو سعی دارد تلاش برای رفع این مناقشه را انحصاری جلوه دهد و دیگر طرفین میانجی‌گر را به حاشیه ببرد، کاملا اشتباه است. روسیه با فرانسه و آمریکا نیز در خصوص دستیابی به راه‌حلی برای رفعه این مناقشه تعامل دارد.»

وی افزود: «مسکو به هیچ عنوان قصد ندارد، موضوعی را به ایروان یا باکو دیکته کند. هدف نهایی رفع این مناقشات دستیابی به توافقی است که ذیل آن هیچ برنده‌ای مطرح نباشد و هیچ بازنده‌ای نیز وجود نداشته باشد اما هم آذربایجان و هم ارمنستان در این میان به منافع مشخصی دست یابند.»

به گزارش شبستان، دوشنبه ۱۸ مرداد روسای جمهور ایران و روسیه قرار است در باکو با یکدیگر ملاقات داشته باشند که در خصوص این ملاقات هم کاخ کرملین اعلام کرده جزئیات توافق دفاعی دو کشور در آن بررسی می شود.

اعتراف آمریکایی ها به اجرایی نشدن تعهداتشان در برجام

گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان گزارش داده که  دو مقام اسبق آمریکایی روز پنجشنبه در نشستی به میزبانی مجله "پولیتیکو" درباره چالش‌های امنیتی پیش روی واشینگتن بحث و تبادل نظر کردند.

«توماس دانیلون»، مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا در دولت باراک اوباما و استفان هادلی مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت جورج دابلیو بوش بخشی از صحبت‌هایشان در این نشست را به توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 موسوم به برجام اختصاص دادند.

«هادلی» در این نشست گفت که دولت آمریکا سال آینده این توافق هسته‌ای را از دست خواهد داد.

او اظهار کرد:‌ دولت آمریکا بعد از گذشت 6 ماه از اجرایی شدن برجام هنوز نتوانسته به تعهداتش برای رفع تحریم‌ها علیه تهران عمل کند.

این در حالی است که مقامات کشورمان از جمله مذاکره کنندگان هسته ای و همچنین مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده اند که بعد از گذشت ۶ ماه هنوز آمریکا به تعهدات خود در قالب برجام عمل نکرده است.

جزئیات ارسال ۴۰۰ میلیون دلار از آمریکا به ایران

چند روزی است رسانه های آمریکایی دست به انتشار بحث و جدل بین ترامپ و دولت این کشور بر سر ارسال ۴۰۰ میلیون دلار پول به ایران پرداخته اند.

بنابراین گزارش، چند روز گذشته دونالد ترامپ نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سخنرانی در جمع هواداران خود اعلام کرد که دولت اوباما ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد به ایران انتقال داده تا در پاسخ به آن آمریکایی های زندانی شده در تهران را باز پس بگیرد.

بر همین اساس وال استریت ژورنال گزارشی در این خصوص منتشر کرد.

پس از انتشار گزارش وال استریت ژورنال از جزییات ارسال 400 میلیون دلار پول نقد از سوی دولت آمریکا به ایران همزمان با آزادی 4 زندانی آمریکایی و نیز اجرای رسمی برجام، مخالفان دولت آمریکا این اقدام دولت اوباما را دادن باج به ایران خوانده و خواستار بررسی آن شدند.

به گزارش عصر ایران به نقل از واشنگتن پست با وجودی که سخنگویان کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در واکنش به انتشار گزارش وال استریت ژورنال ، جزییات این گزارش را تکذیب نکرده اما تاکید کردند ارسال پول نقد به ایران در چارچوب دعوای حقوقی بیش از 30 ساله بین دو کشور بوده و ارتباطی به برجام و آزادی زندانیان آمریکایی از ایران نداشته ، اما مخالفان جمهوریخواه دولت اوباما در واکنش به این گزارش ، آن را دادن رشوه یا باج به ایران از سوی دولت آمریکا خواندند.

"پل رایان" رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در این باره گفت: انتشار این گزارش نشان داد دولت اوباما تلاش داشته در پرداخت پول به ایران بابت آزادی 4 زندانی آمریکایی، مخفی کاری کند.

"دونالد ترامپ" نامزد جمهوریخواه انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا نیز در صفحه توییتر خود در واکنش به این گزارش ، این اقدام دولت اوباما را یکی دیگر از شکست های پی در پی دولت او در عرصه سیاست خارجی توصیف کرده است.

 بنا به گزارش هافینگتون پست، او همچنین دیروز در اظهاراتی در جمع حامیانش در شهر ساحلی دیتونا ایالت فلوریدا مدعی شد صبح چهارشنبه ویدئویی محرمانه از انتقال وجوه نقد از هواپیما به بیرون در فرودگاه تهران را دیده است. او که به منبع این ویدئو اشاره ای نکرد ، گفت: آنچه که امروز صبح دیدم را هرگز فراموش نخواهم کرد...در این ویدئو که احتمالا از سوی منابع دولتی در ایران ضبط شده است، نشان می دهد آنها دارند پول ها را از هواپیما تخلیه می کنند... این یک نوار ویدئویی از یک نهاد نظامی ایران بود که به خوبی صحنه تخلیه پول ها از هواپیما را از زاویه ای مناسب فیلمبرداری کرده بود.

با این ادعای ترامپ برخی رسانه های آمریکایی گفته اند ویدئویی که او مدعی شده در واقع ویدئوی فرود آمدن هواپیمای حامل زندانیان آمریکایی در فرودگاه ژنو سوییس پس از آزادی از زندان در ایران در 17 ژانویه سال جاری بوده است. به گفته این رسانه ها این ویدئو را شبکه فاکس نیوز در صبح چهارشنبه نشان داده است و هیچ اثری از انتقال پول در آن نیست. سخنگویان کمپین ترامپ درباره ادعای اخیر او اظهار نظر نکرده اند.

گفتنی است دو نامزد نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از زمان احراز نامزدی شان، روزانه اطلاعات و گزارش های محرمانه ای از وضعیت کشور دریافت می کنند که آنها را در جریان امور قرار می دهد و کمک می کند در صورت راه یابی به کاخ سفید پیش زمینه ای از اطلاعات درباره وضعیت کشور و جهان را داشته باشند.

همزمان "مارکو روبیو" سناتور فلوریدا و یکی از نامزدهای ناکام انتخابات درون حزبی اخیر جمهوریخواهان که از مخالفان سرسخت توافق هسته ای با ایران است در این زمینه اعلام کرد: دولت اوباما هواپیمای حامل پول نقد را در چارچوب  توافق با ایران برای آزادی 4 گروگان  (زندانی) آمریکایی فرستاده است.

اما "جاش ارنست" و "مارک تونر" سخنگویان کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به مخالفان دولت، اتهام باج دادن به ایران را رد کردند.

جاش ارنست دیروز در پاسخ به سوالات خبرنگاران با اشاره به اینکه جمهوریخواهان پرداخت این پول به ایران را بهانه ای برای حمله به دولت اوباما کرده اند، افزود: جمهوریخواهان هنوز درگیر توجیه علت مخالفت خود با توافق هسته‌ای با ایران هستند... بگذارید صریح بگویم ایالات متحده آمریکا به هیچ وجه باج نداده است."

مارک تونر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز با رد باج دادن به ایران گفت ، آمریکا و ایران در سه فاز مختلف برای سه موضوع توافق هسته ای، مبادله زندانیان و آزادی دارایی های بلوکه شده ایران مذاکره کرده اند.

به گفته سخنگوی وزیر امور خارجه آمریکا این سه موضوع جدا از یکدیگر بوده و اگر واشنگتن توافق نمی کرد که 1.7 میلیارد دلار بابت لغو خرید تسلیحاتی دولت شاه به ایران بپردازد، می بایست در آینده بسیار بیش از این رقم پرداخت می کرد. به گفته تونر پرداخت 1.7 میلیارد دلار به ایران اقدامی بوده است که با در نظر داشتن جلوگیری از پرداخت بیشتر از پول مالیات دهندگان آمریکایی در آینده صورت گرفته است.

این اخبار در حالی منتشر شد که شب گذشته دونالد ترامپ به اشتباه خود اعتراف کرد.

روز جمعه، ۱۵ مرداد (۵ اوت)، دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت که در مورد ویدیوی هواپیمای حامل پول نقد ارسالی دولت آمریکا برای ایران اشتباه کرده است.

به گزارش آفتاب‌نیوز، ترامپ در سخنانی که چند ساعت پیش از آن در گردهمایی طرفداران خود ایراد کرده بود، ضمن حمله شدید به اقدام دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، در ارسال ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد به ایران، گفته بود که فیلم ویدیوئی هواپیمای حامل این پول را مشاهده کرده است.

ایران مداخله مقام های اروپایی و آمریکایی در امور داخلی کشور را محکوم کرد

بهرام قاسمی  سخنگوی وزارت امور خارجه مواضع مقام های اروپائی، آمریکائی و همچنین کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درخصوص اعدام تعدادی از تروریستها در کشورمان را مداخله در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران خواند و آن  را محکوم کرد.

قاسمی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم و گروه های تروریستی مورد حمایت کشورهای خارجی در منطقه همواره سیاست قاطعی را اتخاذ کرده است.

وی افزود: در شرایطی که ایران قربانی تروریسم است، برای تامین امنیت مردم خود از هیچ تلاشی فروگذار نمی کند.

بهرام قاسمی از موضعگیری مقامات غربی درخصوص مجازات این تروریستها بدون توجه به جرائم آنها ابراز تاسف نمود و اضافه کرد: براساس اطلاعات واصله از منابع قضائی کشور تلاش برای راه اندازی گروهک تروریستی تکفیری، انجام عملیات های مسلحانه در داخل کشور، ترور و کشتار مردم بی گناه و بعضی از علما از جمله علمای اهل سنت، تهیه سلاح های متعدد جنگی و ساخت بمب آماده انفجار و بمب گذاری در نقاط مختلف برخی شهرها بخشی جرائم این افراد بوده است.

وی گفت: براین اساس جمهوری اسلامی ایران ضمن مقابله با اینگونه اعمال، تاکید دارد کشورهای غربی بجای برخورد دوگانه با موضوع مبارزه با تروریسم، عزم و اراده مشترک بین المللی و تلاشهای جهانی را در جهت ریشه کنی تروریسم تکفیری و داعش متمرکز سازد.

 

 

 

 

کد خبر 564640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha