رضا احمدی، مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام، صبح امروز(20 مرداد) در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: ما هرساله شاهدروی دادن حریقهایی در سطح جنگلهای و مراتع این استان هستیم که از تیرماه سال 94 طرح جامعی برای مقابله با این حریقها در استان انجامشده است.
وی، بابیان اینکه مدیریت جامعتری برای جنگلهای و مراتع استان در این طرح انجام میشود، تصریح کرد: فرامین مقام معظم رهبری در خصوص حفظ و صیانت از منابع طبیعی و اهمیت آن، کلیدواژه. نقطه عطفی و کانون فعالیتهای منابع طبیعی در خصوص حفظ و حراست از جنگلها و مراتع کشور و چراغ راه مدیران این دستگاه اجرایی است.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام، یادآور شد: گرم شده زمین و تغییر اقلیم آب و هوایی، کمبود آب شیرین، تخریب سرزمین و افزایش روزافزون به مواد غذایی و انرژی است، ازجمله چالشهایی که کره زمین را تهدید میکند، ابراز کرد: در دنیا حدود 4 میلیارد هکتار جنگل وجود دارد که 30 درصد خشکیهای کره زمین را شامل میشود و در کشور ایران اسلامی14.3 میلیون هکتار جنگل و مراتع داریم که حدود 7.8 دهم سطح کشور را شامل میشود.
احمدی، بیان کرد: در حال حاضر وسعت عرصههای بیابانی در جهان 1.4 دهم میلیارد هکتار است که 10 درصد از خشکیهای جهان را شامل میشود و در ایران نیز 32 میلیون هکتار بیابان داریم است 20 درصد سطح سرزمینی کشور را شامل میشود، استان ایلام 424 هزار هکتار بیابان و مناطق تحت شعاع بیابانی دارد که سطح گستره آن 21 درصد است و باید بیشتر از گذشته توجه داشته باشیم که به سمت بیابان پیش نرویم.
وی، با اشاره به اهمیت زاگرس بهعنوان بزرگترین رویشگاه جنگلی کشور، افزود: 27 درصد جمعیت کشور در زاگرس وجود دارد و 40 درصد نزولات آسمانی کشور در این منطقه و 32 سد مخزنی کشور بهمنظور تأمین آب برای فعالیتهای کشاورزی و صنعتی و 42 درصد جنگلهای کشور در این منطقه وجود دارند و همچنین 30 درصد جمعیت دامی و 80 درصد جمعیت عشایری کشور در زاگرس هستند.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام، یادآور شد:4 هزار گونه گیاهی در زاگرس وجود دارد که منابع غنی ژنتیکی و استراتژیکی کشور به لحاظ اکولوژیکی هستند و 10 درصد این جنگلها دانهزاد هستند و بیش از 5 هزار و 500 سال از قدمت این جنگلها میگذرد.
احمدی، بابیان اینکه در جهان 10 عامل نابودکننده جنگلها شناساییشده است، گفت: خطرناکترین این عاملها آتشسوزی است و به ازای هر یک درجه دما 17 درصد میزان نیاز به آبگونه گیاهی افزایش مییابد و وقتی آتشسوزی روی میدهد، درجه حرارت در سطح خاک به 150 درجه افزایش می یابد و تقریباً نابودی کلیه عوامل زیستی و بیوزیستی خاک و آب را در دنبال دارد.
وی، برگزاری گردهمایی مسئولان دفاتر نمایندگیهای ولیفقیه در منابع طبیعی در استان، هماهنگی با ائمه جمعه در ایراد سخنرانی در خصوص آتشسوزی جنگلها، تشکیل جلسات مدیریت بحران با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلهای کشور. کارگاه آموزشی پیشگیری از حریق، تشکیل جلسات با سازمانهای مردمنهاد، نشست دستگاههای 17 گانه شورای مدیریت بحران استان، جلسات پیشگیری از حریق، شناسایی کانونهای خطر در استان، برگزاری جلسات پیگشیری از حریق در استان و شهرستانهای مختلف و تشکیل کمیتههای پیشگیری از حریق، مانور پیشگیری از حریق در استان ازجمله برنامههای این نهاد در زمینه جلوگیری از حریق جنگلهاست.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام، بابیان اینکه یکی از ضرورتهای این حوزه در استان، شناسایی آسیبهای و چالشها و نقاط بحرانی و کانونهای آتشسوزی در استان بوده است، ابراز کرد: تمام نقاط پرخطر و کانونهای بحرانی ایجاد آتشسوزی جنگلها در مناطق مختلف استان شناساییشده و با ایجاد کمپ، چادر و کانکس به همراه نیروی انسانی در مناطق بحرانی استقراریافته است.
احمدی، بابیان اینکه در مناطق پوشیده از علف بههیچوجه اجازه روشن کردن آتش وجود ندارد، یادآور شد: در تمام شهرستانها، بروشورهای آموزشی و ترویجی در بین مردم و سازمانهای مردمنهاد توزیعشده است و همچنین آتشبر به طول 42 کیلومتر در سطح جنگلهای استان ایجادشده و تنههای خشکیده درختان از جنگلها خارجشده است.
وی، تصریح کرد: منابع طبیعی استان در حال حاضر توانسته است که 240 نفر را با استفاده از منابع ملی در راستای حفاظت و دیدهبانی از جنگلها و مراتع به کار گیرد و یکی از موفقترین دستگاههای اجرایی استان در زمینه ایجاد اشتغال است و همچنین توانستهایم که 10 دستگاه خودروی کمک دار و 11 دستگاه رادفایر و تجهیزات و امکانات لازم برای اطفای حریق بهکارگیریم.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام، تصریح کرد: سازمانهای مردمنهاد و بسیج ازجمله حدود 100 نفر بهصورت کامل تجهیز به امکانات اطفای حریق مجهز شدهاند و زمینهای فراهمشده است که با تشکیل کلاسهای آموزشی اطفای حریق در روستاها و عشایر و کلاسهای آموزشی برای بانوان استان برای اولین بار زمینه و بستر خوبی در راستای اطفای حریق و مهار آتشسوزیها در سریعترین زمان ممکن فراهم شود.
احمدی، در پایان خاطرنشان کرد: پستهای کنترلی و برجک دیدهبانی در مناطق جنگلی استان مستقرشده ورود و خروج به جنگل کامل کنترلشده و همچنین جادههای غیرضروری در حوزه جنگلها مسدود شده است و گشتهای موتوری بهصورت شبانهروزی در سطح جنگلها و مراتع حضور دارند.
نظر شما