اسناد  و آثار به نمایش درآمده در«بهشت سامرا» حاصل سه سال کار مطالعاتی بود

خبرگزاری شبستان: معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری با بیان اینکه اسناد و آثار به نمایش درآمده در «بهشت سامرا» حاصل سه سال کار مطالعاتی بود،گفت: نمایشگاه «بهشت سامرا»، نمایشگاه مهم و قابل توجهی بود که در عرصه رسانه کمتر به آن ها پرداخته شد.

امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران درباره نمایشگاه«بهشت سامرا»در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: «بهشت سامرا» نمایشگاه دیگری بود که در موزه هنری امام علی(ع) برپا شد، این نمایشگاه از طرح‌های مطالعاتی مرمت و بازسازی حرم مطهر امامین عسکریین با حضور معماران، کارشناسان و هنرمندان بودند.

 

وی افزود:  یک گروه مهندسین مشاور و یک گروه مطالعاتی راجع به حرمین شریفین عسکرین و سامرا کار کرده بودند که این یک بنای میراثی است و از منظر هنری، معماری، مذهبی، فرهنگی نماد هویتی ماست، به دلیل اینکه منزل امام حسن عسگری(ع)  بوده است و حضرت صاحب عصر در آنجا به دنیا آمدند و از سرداب همان فضا غیبت شان آغاز شده است حکیمه خاتون آنجا دفن است و یک عیار و ارزش مذهبی دارد.

 

 معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران خاطر نشان کرد: گروه مشاورین یک کار مطالعاتی کرده بود و از سابقه این حرم تا به امروز هم از منظر مذهبی کارها را دنبال کرده بود هم به لحاظ معماری  پژوهش کرده بود و کارها را ثبت و ضبط کرده بود ،حتی سفر ناصرالدین شاه به حرمین را هم واقعه نگاری کرده بود، مجموعه این کارهای مطالعاتی و طرح ها که از لحاظ هنری معماری دارای ارزش بودند را در قالب یک پروژه مطالعاتی در موزه به نمایش گذاشتیم.

 

امیر عبدالحسینی درباره ثبت جهانی حرم مطهر امامین عسکریین گفت: جای بحث های مختلفی مطرح شد که این بنا و حرم به خاطر ویژگی هایی که دارد باید ثبت جهانی شود که این موضوع دنبال می شود، یک نکته که اهمیت دارد این است که چرا گروه های تکفیری برای تخریب کردن سراغ این بنای هویتی، فرهنگی و هنری می روند.

 

معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران یادآور شد: نمایشگاه «بهشت سامرا» ، نمایشگاه مهم و قابل توجهی بود که در عرصه رسانه کمتر به آنها پرداخته شد.

 

وی درباره تعداد اسنادی که در نمایشگاه «بهشت سامرا» به نمایش درآمده است، گفت: در این نمایشگاه اسناد و تصاویر و مدارک در قالب پوستر، بروشور و سند به نمایش گذاشته شده اند، یک گروه هشت نفره  نفری از سرشناسان و کارشناسان با مشورت بزرگان مذهبی و هنری و معماری این  آثار را انتخاب کرده اند، نمایشگاه حاصل سه سال  کار مداوم این گروه مطالعاتی است.

 

امیر عبدالحسینی خاطر نشان کرد: اسناد این نمایشگاه مربوط به همه دوره های زمانی است و اول و آخری ندارد، در این نمایشگاه اسنادی مربوط به  مرمت این بنا  نیز هست اینکه توسط چه کسانی مرمت شده است، آینه کاری اش در چه زمانی بوده است منبت و معرق اش کی انجام شده است این سبک بنا چه زمانی در سامرا رواج داشته است.

 

معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران  افزود: این پژوهش را بنا داریم در قالب یک کتاب اسنادی منتشر کنیم.

کد خبر 564704

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha