توسعه پایدار شهرها اولویت دارترین موضوع سازمان ملل / حمایت سازمان ملل از پروژه های بین المللی قزوین

خبرگزاری شبستان: رئیس مجمع جهانی شهرهای اسلامی با اشاره به ۱۰ پروژه ای که در قالب برنامه پایلوت جهانی شکوفایی شهری قابلیت اجرایی دارند، گفت: موزه تاریخ تمدن جهان اسلام، اکو پارک، باغستان سنتی قزوین از جمله این پروژه هاست.

مسعود نصرتی، شهردار قزوین در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان اظهارداشت: در این برنامه به موضوع قزوین با رویکرد ملی پرداخته می شود و الگو و پایلوتی برای سایر کشورها خواهد بود و این ایران بود که از بین 38 کشور به عنوان پایلوت جهانی شکوفایی شهری انتخاب شده است.

وی با بیان اینکه 38 کشور با معرفی 64 شهر به رقابت پرداختند و شهر قزوین براساس 5 شاخص به عنوان پایلوت جهانی شکوفایی شهری انتخاب شد، خاطرنشان کرد: وارد عرصه رقابتی شدیم و توانستیم با احصا آن شاخص ها به عنوان پایلوت انتخاب شویم.

رئیس مجمع جهانی شهرهای اسلامی افزود: یک سال از آن برنامه گذشت، اسنادی تهیه شد، مطالعاتی صورت گرفت و در جلسه هفته گذشته سازمان ملل که در ژنو برگزار شد 10 پروژه اولویت دار در قالب برنامه پایلوت جهانی شکوفایی شهری برای قزوین اعلام شد.

شهردار قزوین ادامه داد: این پروژه ها برای اجرایی شدن با سرمایه گذاری آژانس های سازمان ملل، بانک ها، بنگاه های اقتصادی به نتیجه اجرایی خواهد رسید.

نصرتی با بیان اینکه در انتخاب قزوین به عنوان پایلوت جهانی شکوفایی شهری برای ایران دو ارزش وجود دارد، تصریح کرد: نخست اینکه صاحب یک برنامه و سند بین المللی می شویم در بالاترین سطح که مورد تصویب سازمان ملل است و برای عملیاتی شدن و اجرایی شدن پروژه هایی که تعریف شده است مورد حمایت اجرایی قرار می گیریم.

شهردار قزوین خاطرنشان کرد: از این مرحله به بعد در بخش دوم نیز اطمینان کردند که دوباره شهر قزوین را به عنوان پایلوت انتخاب کردند برای سند SDG که در اینجا فقط موضوع یک آژانس از سازمان ملل نبود، بلکه هدف توسعه پایدار اولویت دار ترین موضوع سازمان ملل برای شهرها است، در اینجا خود سازمان ملل ورود دارد و نمایندگانش پایلوت بودن شهر قزوین در بخش توسعه پایدار را مورد تایید و تصویب قرار دادند.

رئیس مجمع جهانی شهرهای اسلامی گفت: امیدوارم با توجه به برنامه های بین المللی که وجود دارد و انتظارات دولت بتوانیم ورود سرمایه گذاران خارجی را با حمایت آژانس های سازمان ملل در شهر پایلوت قزوین داشته باشیم و این ظرفیت را به مابقی شهرهای ایرانی تعمیم دهیم.

نصرتی تصریح کرد: باید زمینه ای فراهم کنیم تا سایر شهرهای کشور که از قابلیت برقراری ارتباطات بین المللی و جذب سرمایه گذار برخوردار هستند از تجربه شهر قزوین الگو برداری کنند.

شهردار قزوین با اشاره به 10 پروژه ای که در قالب برنامه پایلوت جهانی شکوفایی شهری قابلیت اجرایی دارند، گفت: موزه تاریخ تمدن جهان اسلام، اکو پارک، باغستان سنتی قزوین از جمله این پروژه هاست.

رئیس مجمع جهانی شهرهای اسلامی تصریح کرد: موفقیت بزرگی بوده است و باید از حمایت سازمان برنامه و بودجه و از معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست، مسئولان استانی قزوین و استاندار قزوین و مدیران استانی همه همدل و همراه برای تحقق این برنامه تلاش کردند.

نصرتی با بیان اینکه وحدت، اتحاد و متعادل بودن، یکی از ظرفیت هایی که به انتخاب قزوین به عنوان پایلوت جهانی شکوفایی شهری کمک کرد، اذعان داشت: از دیگر شاخصه هایی که برای انتخاب قزوین مورد توجه قرار گرفت، موضوع پیشینه تاریخی و فرهنگی، جمعیت 300 هزار تا 500 هزار نفر، شهری که در گذشته اسناد سازمان ملل برای آن تهیه شده باشد و پیشینه ارتباطات بین المللی داشته باشد، شهر مرکز ایالت یا مرکز استان باشد و شهری که مورد حمایت دولت مرکزی باشد و قابلیت اجرایی در آن شهر وجود داشته باشد.

شهردار قزوین افزود: در جلسه ای که در دو ماه آینده برگزار می شود، برنامه ها و طرح های تهیه شده در  اختیار آژانس های مرتبط با سازمان ملل، بانک ها، بنگاه های اقتصادی، بانک جهانی، بانک توسعه اسلامی قرار می گیرد تا درباره آن ها تصمیم گیری شود.

رئیس مجمع جهانی شهرهای اسلامی خاطرنشان کرد: ظرفیت های ایرانی نیز در اجرای این برنامه بسیار مهم است و از مشارکت بانک های ایرانی و سرمایه گذاران ایرانی نیز در برنامه پایلوت جهانی شکوفایی شهری استفاده می شود.

کد خبر 564769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha