خانواده نقش مهمي در پيشگيري از اعتياد دارد

خبرگزاری شبستان: دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران ، آموزش والدين در مورد اثرات مخرب اعتیاد، انواع مواد مخدر و آثار سوء آنها و همچنین نقش خانواده در جلوگیری از اين معضل را در تحقق رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر موثر دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،محمد تقي محمودآبادي گفت: اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي و مواد محرك یکی از مشکلات بهداشتی و اجتماعی جامعه امروزي است و آسیب های شدید جسمی ، روانی و اجتماعی را بر خانواده ها به همراه دارد.


وي با بيان اينكه تمامی دستگاه‌های بهداشتي، درماني، فرهنگی و آموزشی در پیشگیری از اعتیاد نقش دارند، اظهار كرد: اما خانواده ها در این امر نقش با اهمیت و پر رنگ تری را ایفا می‌کنند.

محمودآبادي با اظهار تاسف از گسترش گرایش به مصرف مواد مخدر صنعتي به علت عدم کنترل خانواده ها، ادامه داد: دسترسی آسان به مواد مخدر نيز در سال‌هاي اخير روند افزایشی به خود گرفته است و خانواده می‌تواند به عنوان مهمترین اهرم نظارتی بر اعتیاد ، این روند رو به رشد را در حد قابل قبولی تعدیل کند.

وی ادامه داد: خانواده و تربیت صحیح فرزندان عاملی مهم در پیشگیری از اعتیاد به شمار می‌رود البته باید توجه داشت که اعتیاد آسیب اجتماعی بسیار پیچیده‌ای است که علل و عوامل گوناگونی در شکل‌گیری و ایجاد آن نقش دارند لذا برای رفع یا کاهش اعتیاد باید به همه این عوامل توجه داشت و تنها به یک یا چند عامل خاص توجه نکرد.

اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: تحقيقات متعدد نشان داده كه کمبود محبت یا افراط در محبت، تبعیض بین فرزندان، محدود کردن فرزندان، اعتیاد اعضای خانواده، رفاه اقتصادی خانواده، بی سوادی یا کم سوادی والدین، فقر اقتصادی، اختلافات خانوادگی والدین، کم توجهی به نیازهای جوانان ونوجوانان از جمله عللی هستند که در گرایش به اعتیاد مواد مخدر افراد جامعه نقش دارند.

محمودآبادي، یکی از جنبه‌های مهم رفتار پدر و مادر را برخورد صحیح در هویت یابی نوجوانان برشمرد و گفت : نوجوان و جوان نیازمند بالندگی بوده و این بالندگی تابع روش‌های صحیح تربیتی است که برای کاهش اعتیاد با ارائه آموزش‌های درست به خانواده‌ها می‌توان در این زمینه گام برداشت، متاسفانه در حال حاضر دانش خانواده‌ها به روز نبوده و ارتقاء آن بسیار حائز اهمیت است.

اين متخصص بهداشت و روان تصريح كرد: ایجاد ارتباط کلامی با فرزندان و گسترش فضای همدلی توسط والدین برای اینکه به دل‌های‌ ‌یکدیگر راه یابند جهت پیشگیری از آسیب‌هایی همچون اعتیاد قابل توجه است تا چنانچه جوان در معرض آسیب قرار گرفت، راهی برای ارتباط با والدینش وجود داشته باشد.

محمودآبادي اضافه كرد: همچنین اگر به نیازهای عاطفی فرد در محیط خانواده توجه شود، فرزند نسبت به بسیاری از اظهار محبت‌های ساختگی توجه نکرده و از فریب آن ها مصون مانده و بر اساس عقل و خرد ابعاد مثبت و منفی عمل خود را می‌سنجد.

اين دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران تاكيد كرد: شخصيت دروني افراد از نهاد خانواده شكل مي گيرد بايد براي مقابله با اعتياد ، اين نهاد را مسوولان با برنامه هاي وسيعي آموزشي و اطلاع رساني تقويت كرده و احساس مسووليت بيشتري را براي تربيت فرزندان و نسل هاي آينده جامعه در آنها ايجاد كنند.

به گفته محمودآبادي ، در حال حاضر با توجه به مشكلات اقتصادي مردم و عدم حضور مفيد پدر و مادر در محيط خانه ، بسياري از رفتارهاي و حركات فرزندان كنترل و نظارت نمي شوند ، بايد دولت با فراهم كردن بسترها و تسهيلاتي حمايتي براي خانواده ها، حضور والدين را در محيط خانواده پررنگ تر جلوه دهد.

 

کد خبر 564799

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha