انس با تعالیم قرآن کریم در ماه رمضان، باید در طول سال تعمیم یابد

خادم القران کریم شهرستان بجنورد با تأکید بر اینکه ماه رمضان بستری فراهم در مهجوریت زدایی از قرآن است، بیان کرد: انس با تعالیم قرآن در ماه رمضان، باید در طول سال تعمیم یابد.

عباس کیفی بجستانی، خادم القران کریم شهرستان بجنورد با بیان اینکه قرآن کریم برای هدایت بشر نازل شده و برای دستیابی به گنجینه های ارزشمند آن باید خود را مخاطب آیات خدا قرار دهیم، به خبرنگار شبستان گفت: هدف از نزول قرآن کریم، ورود این مصحف شریف در متن زندگی ما بوده، اما امروزه قرآن آنچنان که شایسته است وارد زندگی ما نشده و حتی افراد در بعضی موارد از قرائت آن عاجز هستند.

 

وی ایام ماه مبارک رمضان را بهترین فرصت برای آشنایی مضاعف مردم با فرهنگ قرآنی برشمرد و افزود: باید از ظرفیت این ماه کمال بهره را در راستای ورود قرآن کریم به بطن زندگی جامعه برد.


کیفی با اشاره به سفارش های مؤکد ائمه اطهار(ع) در خصوص بهره مندی از آیات قرآن در این ماه، از جمله دلایل این سفارش را آماده بودن روح و قلب به واسطه تزکیه نفس در ماه مبارک رمضان دانست و اظهار داشت: به دلیل جلا یافتن روح و جان، تأثیرگذاری آیات و مفاهیم قرآن بر انسان بیشتر شده و انسان به آرامش واقعی دست می یابد.

 

وی با بیان اینکه در آیات مختلف قرآن کریم به طور مستقیم و غیر مستقیم به ماه مبارک رمضان و روزه داری اشاره شده، آیات 183 تا 185 سوره بقره را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: در این آیات به طور مستقیم به شرایط روزه داری و همچنین به نزول قرآن کریم در این ماه اشاره شده است.

 

این خادم القرآن کریم، برگزاری جلسات قرائت و ترتیل قرآن در اماکن فرهنگی، مذهبی و حتی ادارات در این ایام را ستود ولی آن را کافی ندانست و افزود: آنچه باید در این ایام بیشتر مورد توجه قرار گیرد؛ بحث ترجمه و معانی آیات است چراکه تا فردی معنی حرفی را متوجه نشود؛ نمی توان انتظار اثرگذاری آن مطلب را داشت.

 

عضو جامعه قاریان مشهد با اشاره به اینکه علل مهجوریت قرآن کریم از ابعاد مختلفی قابل بررسی است، اظهارداشت: مهجوریت زدایی از قرآن کریم نیاز به عزم جدی آحاد جامعه اعم از مسئولان فرهنگی، خانواده ها و تک تک افراد دارد که باید تمام سعی و تلاش خود را نسبت به فراگیری و آموزش علوم قرآنی برای نسل های آینده انجام دهند.

 

کیفی بیان کرد: اگر آنقدر که به مباحثی همچون ورزش و ورزشکاران اهمیت داده می شود، به قرآن کریم و نخبگان قرآنی اهمیت داده شود، بسیای از مشکلات و معضلاتی که اکنون جامعه با آن مواجه است، حل شده و فرهنگ قرآنی به مراتب سریع تر گسترش یافته و نهادینه می شود.

 

وی با اشاره به اینکه هنوز سیاستگذاری مطلوبی نسبت به تشویق حافظان و قاریان قرآن در مراکز علمی و آموزشی به ویژه در مدارس و دانشگاه ها صورت نگرفته است، گفت: تربیت نیروهای قرآنی و متعهد سهل و آسان است ولی حفظ و نگهداری آنان به مراتب مشکل تر است که این مهم نیازمند ارائه برنامه های خلاق و کارآمد و برنامه ریزی جامع برای حفظ نیروهای ارزشی است.

 

وی با اشاره به سفارش های ارزشمند مقام معظم رهبری نسبت به آموزش تخصصی و ترویج فعالیت های قرآنی و دینی در کشور بیان کرد: همه ما موظفیم که با دید عمیقی به قرآن نگاه کرده و از آن بهره کامل ببریم چون قرآن زمانی از مهجوریت بیرون می آید که بتوانیم آن را صحیح خوانده و با تفکر در آیات به درستی به آن عمل کنیم.

 

کیفی با بیان اینکه قرآن کریم انسان را تلاشگر معرفی کرده است، اظهارامیدواری کرد: افراد با تلاش خود احکام و تعالیم این کتاب شریف را استخراج کرده و در زندگی خود به کار گیرند. 

 

پایان پیام/

کد خبر 56554

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha