احتمال سفر اردوغان به ایران طی چند هفته آتی/حمایت اوباما از تمدید سند تحریمهای ایران

خبرگزاری شبستان: احتمال سفر اردوغان به ایران طی چند هفته آتی، اوباما از تمدید سند تحریمهای ایران حمایت می کند، برتری ایران، موجب شکل‌گیری جبهه مشترک تل‌آویو و برخی اعراب از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: احتمال سفر اردوغان به ایران طی چند هفته آتی، اوباما از تمدید سند تحریمهای ایران حمایت می کند، برتری ایران، موجب شکل‌گیری جبهه مشترک تل‌آویو و برخی اعراب از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

برتری ایران، موجب شکل‌گیری جبهه مشترک تل‌آویو و برخی اعراب شده است

روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» در گزارشی به تحرکات دولت دست راستی «بنیامین نتانیاهو» نخست رژیم اسرائیل و اعزام دیپلمات به کشورهای عرب غرب آسیا و برخی کشورهای آفریقایی اشاره کرد.

 به نوشته این روزنامه، با افزایش نگرانی‌ اعراب منطقه درباره نفوذ ایران به ویژه در سوریه، عراق و یمن، اسرائیلی‌ها محتاطانه با قدرت‌های جهان عرب از جمله با آن‌هایی که روابط دیپلماتیک نیز ندارند، درباره امور امنیتی رایزنی می‌کنند.

«دور گلد» معاون وزیر امور خارجه اسرائیل به فایننشال تایمز گفت: «کشورهای سنی عرب به طور فزاینده‌ای خاورمیانه را از منظر اسرائیل می‌بینند.»

بر این اساس، گلد و دیگر مقام‌های اسرائیلی همراه با اعراب خلیج فارس (به ویژه ریاض) نگرانی‌های مشترکی درباره ایران دارند و در این باره می‌گویند که توافق اتمی با قدرت‌های جهانی مواضع ایران را تقویت کرده است. اسرائیل مدت‌هاست ایران را متهم به تلاش برای ساخت سلاح اتمی می‌کند و البته ادعایی که ایران نیز منکر آن است، در حالی‌که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نگران مداخله ایران شیعه در امور خود هستند. برخی کشورهای عربی نیز با احتیاط در حال توسعه روابط با تل‌آیو هستند و از بیم بازتاب منفی، آن را پنهان نگه می‌دارند.

فایننشل تایمز در بخشی دیگر به نگرانی‌های مشترک تل آویو – قاهره پرداخت و نوشت: این دو درباره ناامنی‌های شمال صحرای سینا در مجاورت اسرائیل و باریکه غزه که از سوی حماس اداره می‌شود، نگرانی مشترکی دارند. عناصر وابسته به داعش در صحرای سینا تاکنون صدها نظامی مصری را کشته‌اند.

این روزنامه در خاتمه به سفرهای آفریقای نخست وزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد و نوشت: نخست وزیر اسرائیل به چهار کشور در شرق‌ آفریقا و دوری گلد نیز در جولای به چاد سفر کردند و البته گلد با رییس جمهور این کشور ملاقات نمود. اسرائیل ماه گذشته نیز روابطش با گینه کشور مسلمان آفریقا را احیا کرد.

گلد در این زمینه نیز با اشاره به تغییرات در رویکردهای سعودی‌ها و اشاره به قطع حمایت از حماس گفت: «ما تفاوت‌هایی داریم، اما واضح بگوییم که با مشکلات یکسانی نیز مواجه هستیم.»

احتمال سفر اردوغان به ایران طی چند هفته آتی

روزنامه الحیاة چاپ لندن امروز به نقل از منابعی که آنان را «ایرانی» خواند، از استقبال تهران از تشکیل کمیته‌ای سه‌جانبه برای حل بحران سوریه خبر داد که با حضور طرف ایرانی، ترکیه‌ای و روسی است.

این منابع با اشاره به سفر دیروز محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران به ترکیه و دیدار با مقامات ترکیه (+)، گفتند که ظریف به مقامات این کشور پیشنهاد دیدار سه‌جانبه مسئولان ایران، ترکیه و روسیه را با هدف بررسی راههای حل بحران سوریه داده است که در خدمت منافع منطقه باشد.

این منابع ضمن تکذیب «تلاش تهران برای ملحق کردن آنکارا به اتحادی شامل مسکو و کشورهای نزدیک به آن»، گفتند که ایران از تشکیل کمیته سه‌جانبه برای بررسی بحران سوریه و راهکارهای موجود استقبال می‌کند و احتمال دارد رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه طی چند هفته آتی، به تهران بیاید.

طبق گزارش الحیاة، منابع ترکیه‌ای می‌گویند که مهم‌ترین نقطه اشتراک تهران و آنکارا در خصوص سوریه، حفظ تمامیت ارضی و رد سناریوهای تجزیه یا فدرالیته شدن و رد کیان کردی مستقل و مبارزه با تروریسم است که در گروههای مثل داعش و النصره و حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) نمود دارد.

الحیاة افزود که این مسائل نشانه‌ای بر این است که موضوع حضور بشار اسد (در حل بحران) دیگر اولویت آنکارا نیست، هرچند که «ابراهیم کالن» سخنگوی اردوغان گفته که موضع ترکیه درباره لزوم کنار رفتن اسد تغییر نکرده و گفته که سخن از مرحله انتقالی با مشارکت بشار اسد در سوریه هنوز زود است.

از طرفی دیگر، همزمان با سفر اخیر اردوغان به روسیه و دیدار با ولادیمیر پوتین، سفر ظریف به ترکیه، «جو بایدن» معاون «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا نیز 24 آگوست (سوم شهریور) به آنکارا سفر می‌کند.

«بینالی ایلدریم» نخست وزیر ترکیه با اعلام این خبر، گفته که «انتظار داریم در ماه‌های آینده تحولات مهمی در سوریه رخ دهد».

مهر:

اوباما از تمدید سند تحریمهای ایران حمایت می کند

«الیوت اِنجل» عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در گفتگو با این روزنامه انگلیسی زبان چاپ سرزمینهای اشغالی مدعی شد که «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا به رغم سکوت آشکار خود، از تمدید «سند تحریمهای ایران» پیش از انقضای آن در پایان سال جاری میلادی حمایت می کند.

انجل در مصاحبه ای تلفنی و در پاسخ به این پرسش که آیا وی حمایت کاخ سفید از تمدید این سند را- که مبنایی برای وضع تحریمهای سنگین علیه دولت ایران تا پیش از توافق هسته ای سال گذشته بود- پیش بینی می کرد یا خیر؛ گفت که وی انتظار حمایت دولت آمریکا از تمدید این سند را داشت و مدعی شد که در گفتگو با اوباما اشاراتی دال بر حمایت وی از تمدید این سند دریافت کرده است.

این در حالی است که دولت اوباما تاکنون به طور رسمی حمایت خود از تمدید سند تحریمهای ایران را اعلام نکرده است. یکی از مقامات ارشد دولت اوباما در واکنش به سخنان انجل، ضمن امتناع از هرگونه اظهار نظر در خصوص گفتگوهای خصوصی شخص رئیس جمهور گفت: «آنچه که ما گفته ایم این است که تمدید سند تحریمهای ایران در حال حاضر ضرورتی ندارد».

این مقام رسمی در ادامه افزود که دولت آمریکا همچنان به همکاری با کنگره متعهد است و تمایل دارد در خصوص چگونگی پیشبرد اولویتهای سیاست خارجی بدون به خطر انداختن روند اجرای «برنامه جامع اقدام مشترک»- برجام- با کنگره بحث و گفتگو نماید.

گفتنی است که «کمیته روابط عمومی آمریکا- اسرائیل»- آیپک- تمدید سند تحریمهای ایران را به عنوان اولویت اول خود تعیین کرده و از زمستان گذشته برای تحقق این هدف به لابی گری پرداخته است.

شایان ذکر است که طبق توافق هسته ای ایران با شش قدرت جهانی که رسماً با نام «برنامه جامع اقدام مشترک» شناخته می شود، هیچ یک از طرفین این توافق برای تصویب تحریمهای جدید هسته ای مجاز نیستند. مقامات دولت اوباما بیم آن دارند که حتی تمدید تحریمهای پیشین- که در حال حاضر به حالت تعلیق درآمده اند- خشم مقامات ایرانی را برانگیزد. 

گفتنی است الیوت انجل که از مخالفان توافق هسته ای ایران بود، اکنون از حامیان اجرای سختگیرانه این توافق است. تأمین منافع اسرائیل همواره یکی از دغدغه های انجل بشمار می رود، از اینرو وی از نزدیک بر مذاکرات صورت گرفته میان رژیم صهیونیستی و دولت اوباما در زمینه کمکهای دفاعی آمریکا به اسرائیل نظارت می کند. 

باشگاه خبرنگاران جوان:

نماینده کنگره آمریکا مدعی شد: ایران در تلاش برای ساخت بمب اتم است

«تد یوهو» نماینده جمهوری‌خواه حوزه سوم انتخابیه فلوریدا در مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با شبکه کردستان ۲۴ گفت: باراک اوباما با مذاکره با ایران، هر آنچه را که تهران ‌می‌خواست، ارائه کرد.

یوهو گفت: اگر شما به توافق هسته‌ای ایران نگاه کنید، می‌بینید که این یک مذاکره فاجعه ‌بار بود. آن‌ها از این طریق بمب اتمی می‌سازند.

نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه مدعی خرید فن‌آوری اتمی و مواد مورد نیاز ایران از آلمان با وجود توافق کنونی با آمریکا شد.

تد یوهو در بخشی دیگر با اظهار نظر درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تفاوت بین «هیلاری کلینتون» و «دونالد ترامپ» را چون «شب و روز» عنوان کرد.

یوهو در ادامه گفت کلینتون با ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی باعث سقوط «معمر قذافی» رییس جمهور لیبی شد و فقدان قذافی موجب پیدایش داعش شد.

یوهو سیاست خارجی کلینتون را مسامحه‌کاری و تهدید علیه آمریکا خواند و افزود: این نوع سیاست خارجی بی ملاحظ‌گی و بی‌پروایی است.

وی در خاتمه گفت: این امر نه تنها خاورمیانه بلکه جهان را در خطر قرار می‌دهد و دنیا را بی‌ثبات خواهد کرد.

وبسایت فوروارد: ترس از ایران/ یهودیان باید به دو دلیل، به ترامپ رأی بدهند

وبسایت «فوروارد» یادداشتی را به قلم چند نفر از یهودیان، که وبسایتی تحت عنوان «یهودیان به ترامپ رأی می دهند» را ایجاد کرده اند، منتشر کرد. در این یادداشت ادعا شده است: «ما معتقدیم دونالد ترامپ بهترین گزینه برای ریاست جمهوری آمریکاست. ما برای این ادعا دو دلیل داریم: مخالفت با ایران و امنیت اسرائیل. ایران یکی از حامیان بزرگ تروریسم در جهان است و برای موجودیت، فرهنگ و ارزش های غربی خطرات بسیاری دارد. در مقابل، اسرائیل خلاف تهدیدات بالقوه ایران علیه جامعه غرب گام برمی دارد و بزرگترین مأمن یهودی ها در جهان است.»

در ادامه این یادداشت ضد ایرانی ادعا شده است: «ما انتظار داریم تمامی کسانی که درخصوص خشونت های جمهوری اسلامی ایران نگران هستند و همچنین موجودیت اسرائیل برایشان مهم است، به ترامپ رأی دهند.»

نویسندگان این یادداشت در ادامه مدعی شدند: «سال گذشته، اکثریت جامعه یهودی ها با هم متحد شدند و هرچه در توان داشتند به کار بستند تا مانع تصویب توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5 شوند. توافق هسته ای ایران، موضوعی حیاتی برای ما محسوب می شد. اکنون دو گزینه پیش روی رأی دهندگان یهودی قرار دارد: ترامپ، که همواره مخالفت خود را با توافق هسته ای ایران اعلام کرده و متعهد شده است تا هرچه در توان دارد برای فروپاشی آن انجام دهد و کلینتون، که خود آغازگر مذاکرات با ایران بود و اعلام کرد توافق هسته ای ایران جهان را امن تر کرده است. شما به عنوان یک یهودی کدام یک را انتخاب می کنید؟»

در ادامه این یادداشت ادعا شده است: «دومین دلیل برای ایجاد کمپین یهودیان حامی ترامپ، حفظ امنیت اسرائیل و اسرائیلی هاست. اگر موجودیت و امنیت اسرائیل برای شما مهم است، ترامپ بهترین انتخاب خواهد بود.»

نویسندگان این یادداشت در انتها مدعی شدند: «دلایل دیگری نیز برای انتخاب ترامپ وجود دارد. موضع ترامپ درخصوص ایران روشن است. او معتقد است مسلمانان افرادی تندرو و رادیکال هستند. در مقابل، کلینتون داعش را خطری جدی برای آینده جهان نمی داند. رأی به کلینتون، رأی به ناامنی آمریکاست. ما به ترامپ رأی می دهیم؛ زیرا او آمریکا، اسرائیل و تمام جهان را در مقابل خطراتی که با آن مواجه هستند، حفظ می کند.»

کد خبر 565583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha