پیوند مسجدی/ کانونی که محل ازدواج جوانان شد

خبرگزاری شبستان: کانون فرهنگی و هنری شهدای اشکوارت روستای گره گوابر رودسر کانونی است که در راستای ترویج ازدواج آسان و پیوند جوانان مسجدی تلاش می کند.

خبرگزاری شبستان- گیلان؛ خداوند متعال انسان را اشرف مخلوقات قرار داده و به او اختیار و اراده داده تا به هدف غایی آفرینش که رسیدن به کمال الهی است دست یابد. ازدواج از نظر اسلام ابزاری برای رسیدن به تکامل انسانی و از ضروریات است و در آیات و روایات بسیار بدان تاکید شده است.

 

خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: زنان و مردان مجرد و غلام ها و کنیزان شایسته تان را همسر دهید، اگر فقیر باشند خدا از فضل خود بی نیازشان گرداند، خداوند بخشنده و دانا است.(نور/23) و در جایی دیگر می فرماید: یکی از نشانه های خداوند این است که از جنس شما برایتان همسر آفرید تا موجب آرامشتان باشد و بین شما الفت و مهربانی قرار داد...(روم/21)

ازدواج تشکیل زندگی مشترک برای بقای نسل انسان و از اسراسر الهی و ضروریات انکارناپذیر جامعه بشری است. از حضرت اميرالمؤمنين (عليه السلام) نقل شده است:«ازدواج کنيد، که همانا ازدواج کردن سنت رسول خدا (صلي الله عليه و آله وسلم) است که همواره مي فرمودند: هر کسي که دوست دارد از سنت من تبعيت کند، همانا «ازدواج کردن» از سنت من است.»

 

متاسفانه امروز میانگین سن ازدواج جوانان در جامعه افزایش یافته و فرار از مسئولیت پذیری به دلیل مشکلات افتصادی، تجمل گرایی و هزینه‌های بالای مراسم عروسی از مهمترین دلایل این تاخیر است. در حالیکه اسلام براي تسهيل در امر ازدواج موانع و سد اين مهم را از سر راه برداشته است. از نظر اسلام هر چه مهريه و جهيزيه کمتر باشد مطلوب‌تر و بهتر است.

 

در این راستا مساجد که همواره نقش مهمی در جوامع اسلامی از صدر اسلام تاکنون داشته‌اند، می توانند بسیار موثر باشند. این اماکن مقدس با برگزاری کلاس های آموزشی و ارتقا آگاهی مردم مهمترین مکان برای مقابله با تجمل گرایی و اسراف که توطئه دشمن در تضعیف امر ازدواج و بنیان خانواده است، دارند.

 

این اماکن مقدس می توانند زمینه آشنایی خانواده های  مومن و متعهد را که فرزندانشان به سن ازدواج رسیده فراهم کرده و خود پیوند دهنده جوانان مومن و انقلابی باشند و سبک زندگی اسلامی را با پیروی از سیره ائمه اطهار(علیهم السلام) در جامعه فرهم آورند.

 

کانون فرهنگی و هنری شهدای اشکوارت مسجدعلی ابن ابیطالب(علیه السلام) روستای گره گوابر رحیم آباد رودسر کانونی است که در راستای ترویج ازدواج آسان و پیوند جوانان مسجدی تلاش می کند.

 

این کانون واسطه بین جوانان در امر ازدواج بوده و خود برگزار کننده مراسم عقد است و آنان را با دعای خیر اهالی محل از این مکان مقدس به زندگی مشترکشان هدایت می کند.

 

ازدواج با محوریت مسجد موجب جلوگیری از ازدواج‌های بدون شناخت و ناموفق خیابانی می‌شود

سیروس حسن خانی، مسئول کانون فرهنگی و هنری شهدای اشکورات به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: مساجد فقط محل عبادت نیست بلکه مرکزی برای فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.

 

وی با بیان اینکه مساجد روستایی مرکز فعالیت‌های روستا محسوب می‌شوند افزود: در صدر اسلام تمام برنامه ریزی ها در مساجد انجام و سپس عملی می شد و امروز مساجد روستایی دارای همین عملکرد هستند.

حسن خانی با تاکید بر اهمیت پیوند مقدس ازدواج در دین اسلام اظهار کرد: مساجد می‌توانند به عنوان واسطه میان خانواده‌ها عمل کرده و جوانان در سن ازدواج را به هم پیوند دهند.

 

وی با بیان اینکه درگذشته مراسم عقد با محوریت مساجد و حفظ شأنیت این اماکن مقدس برگزار می‌شد اذعان کرد: مساجد می توانند زمینه ازدواج آسان را فراهم کرده و با کمترین هزینه جوانان را به هم پیوند دهند.

 

مسئول کانون فرهنگی و هنری شهدای اشکورات تجمل گرایی در ازدواج را یکی از آفت‌های مهم امروزی و دلیل فرار جوانان از این امر مقدس دانست و گفت: ازدواج با محوریت مسجد موجب پیاده سازی فرهنگ ازدواج و جلوگیری از ازدواج های بدون شناخت و ناموفق خیابانی می‌شود.

 

وی تسریع در امر ازدواج و کاهش سن ازدواج را مهمترین نتیجه ازدواج آسان دانست و گفت: کانون فرهنگی و هنری شهدای اشکورات کانونی جوان محور است که با ایده و برنامه‌های جوانان عضو کانون فعالیت می‌کند.

 

حسن خانی ادامه داد: با توجه به اینکه محوریت این کانون جوانان روستا هستند تصمیم گرفتیم تا زمینه ازدواج آسان در روستا را برای این جوانان فراهم کنیم.

 

وی افزود: تلاش می‌کنیم تا مراسم عقد این جوانان را در کانون برگزار کرده تا از تجمل‌گرایی و هزینه‌های بیهوده جلوگیری کنیم.

 

همزمان با میلاد امام مهربانی ها، علی بن موسی الرضا(علیه السلام) کانون شهدای اشکورات میزان برگزاری مراسم عقد دو تن از جوانان متعهد و تحصیلکرده روستا بود که زندگی مشترک خود را از این مکان مقدس آغاز کردند. این مراسم در راستای اجرای سنت حسنه الهی ازدواج و ترویج و نهادینه کردن فرهنگ ازدواج آسان در بین جوانان اجرا شد.

علی و رویا دو جوانی هستند که ازدواج خود را با سبک مسجدی انجام داده و زندگی مشترک خود را آغاز کردند.

 

علی از جوانان متعهد، متدین و تحصیلکرده روستاست که محبوبیت خاصی در نزد اهالی دارد. وی دانشجوی مقطع دکترا رشته سازه های دریایی و همسرش رویا کارشناس مامایی است که هدف خود از برگزاری مراسم عقد در کانون مسجد را ترویج فرهنگ ازدواج آسان  بیان کرد و گفت: متاسفانه امروزه تجمل گرایی موجب تاخیر در ازدواج و فرار جوانان از این امر مقدس شده است.

 

وی افزود: هزینه‌های بالای ازدواج بسیاری از جوانان را از این پیوند مقدس دور می‌کند و همین موجب فساد و بی بند و باری در جامعه می‌شود.

 

علی بزرگی با بیان اینکه خوشبختی زوجین به مهریه‌های سنگین نیست تاکید کرد: برگزاری مراسم ساده و مهریه های پائین ضامن خوشبختی است و ما باید تلاش کنیم تا فرهنگ ساده زیستی و ازدواج آسان را در جامعه نهادینه کنیم.

 

وی با بیان اینکه باید جوانان را به سمت ازدواج‌های آسان سوق داد تصریح کرد: خانواده‌ها نیز باید از بسیاری از خواسته‌های خود که ناشی از چشم و هم‌چشمی است پرهیز کرده  تا فرهنگ ساده زیستی و ازدواج آسان در جامعه نهادینه شود.

این جوان مسجدی تاکید کرد: جوانان باید با توکل به خدا و توسل به ائمه معصومین(علیهم السلام ) زندگی مشترک خود را آغاز کرده و بدانند خداوند نیز در این راه به آنها کمک خواهد کرد.

 

امروز باید متولیان فرهنگی و اجتماعی برای تبلیغ، ترویج و نهادینه کردن ازدواج آسان در بین جوانان تلاش کنند. یکی از کارکردهای مسجد واسطه گری در امر ازدواج است که از گذشته بین مردم وجود داشته است. مسجد به دلیل قداست و محل اعتماد بودن، می‌تواند جوانان در شرف ازدواج را شناسایی کرده و با برگزاری مراسم عقد زمینه ترویج ازدواج آسان در جامعه را فراهم کند و از تجمل گرایی در جامعه بکاهد.

گزارش:‌سمیه اکبرپور

کد خبر 565983

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha