عجله کار خداست/ هنوز در دین عقب هستیم

خبرگزاری شبستان: رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه اگر فساد زیاد است باید کارهای مذهبی بیشتری انجام دهیم، گفت: ما هنوز خیلی عقب هستیم، زیرا قرآنِ ما تنها به ۵۰ زبان ترجمه شده، در حالی که انجیل به ۲ هزار زبان ترجمه شده است.

 

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان به نقل از ایسنا،‌ حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، شامگاه یکشنبه - ۲۴ مردادماه - در همایش «وظیفه ما نسبت به قرآن» که در شیراز برگزار شد، با بیان اینکه هرچه فساد بیشتر می‌شود باید کارهای مذهبی بیشتری را انجام دهیم، گفت: اگر فساد در دختر و پسر زیادتر است، باید مسجد و دارالقرآن خود را محکم‌تر ساخته و حوزه‌های علمیه بیشتری بسازیم، البته ما هنوز خیلی عقب هستیم، زیرا قرآنِ ما تنها به ۵۰ زبان ترجمه شده، در حالی که انجیل به ۲ هزار زبان ترجمه شده است.

وی با انتقاد از اینکه در بسیاری از روستاها فاقد روحانی هستیم، گفت: امروز مشاهده می‌کنیم که هزاران شهرک را می‌سازند و در آن همه امکانات را قرار می‌دهند، به جز مسجد؛ بنابراین ما حق خدا و شهدا را ادا نکردیم، در حالی که بهتر از این می‌توانستیم باشیم؛ اگرچه می‌توانیم جبران کنیم.

قرائتی در ادامه با اشاره به آیات سوره مبارکه کوثر گفت: فخر رازی یکی از علمای بزرگ اهل سنت می‌گوید منظور از کوثر در این سوره حضرت زهرا(س) است و دلیل آن هم وجود امام صادق(ع) و امام رضا(ع) است و چه خیری بزرگتر از وجود این دو امام است.

وی با یادآوری اینکه ۸۲ نکته درباره این سوره وجود دارد، گفت: ۴ سوره قرآن کریم با إنا آغاز می‌شود، اما سئوال اینجاست که رابطه این ۴ سوره چیست و یا اینکه چرا در قرآن کریم کوثر خوب است و تکاثر بد؟ هر دو که به معنای زیاد است، اما یکی زیاد خوب و دیگری زیاد بد است.

قرائتی با بیان اینکه آن کوثری که انسان را به «فَصَلِّ لِرَبِّکَ...؛ پس برای پروردگارت نماز گزار...» می‌رساند خوب است، گفت: سئوال مطرح می‌شود که آیا ما هم می‌توانیم کوثر شویم؟ بله کوثر از کثیر خیر زیاد است و ما هم می‌توانیم با نیت خیر زیاد کنیم، یعنی یک ریالی که برای صدقه می‌دهیم تنها برای سلامتی خودمان نباشد، بلکه برای دفع بلا از تمام موجودات هستی باشد و با این نیت می‌توانیم خود را کوثر کنیم.

رئیس بنیاد مهدی موعود (عج) کشور ادامه داد: باید نیت وفور داشته باشیم، زیرا آدم با نیت خود می‌تواند خود را بزرگ کند و مهم این است که خودمان بزرگ شویم و اینکه پول یا علم ما زیاد شود مهم نیست، چنانچه در دعا می‌گوییم «رَبِّ زِدْنِی» خدایا خودم را زیاد کند.

وی با تأکید بر اینکه شکر نعمت، نعمت را زیاد نمی‌کند بلکه موجب می‌شود تا انسان بزرگ شود، گفت: از اینجا باید بفهمیم که وقتی دعا می‌کنیم باید به صورت جمعی دعا کنیم و این مسئله روح بزرگ می‌خواهد. به عنوان مثال وقتی در نماز شب می‌گوییم «اللهم اغفر سیدحسن نصرالله»، یک من احبه هم به آن اضافه کنیم.

قرائتی با بیان اینکه می‌توانیم یک ریالِ خود را میلیاردی کنیم، گفت: به عنوان مثال چه اشکالی دارد که یک استاد دانشگاه یادداشت‌ها و خاطرات و تجربیات خود را در قالب یک سی‌دی بدون قفل در اختیار همه قرار دهد، بنابراین اولین راهی که می‌توانیم به کوثر یعنی خیر زیاد برسیم، این است که نیت میلیاردی داشته باشیم و وقتی دعا می‌کنیم، تنها برای خودمان نباشد.

وی راه کوثر شدن را داشتن نیت خالص و زیاد دانست و گفت: برخی می‌گویند که عجله کار شیطان است،‌ در صورتیکه این‌گونه نیست؛ بلکه عجله کار خداست؛ چنانچه در اذان می‌گوییم «حی علی الصلوة»، یعنی باید برای امورات خیر زود تصمیم بگیریم.

این مفسر قرآن کریم گفت: در برخی از جاها باید عجله کرد یکی از اینجاها ازدواج فرزندان است. زمانی که موقع ازدواج دخترمان است، باید برای آن عجله کرد نه اینکه بگوییم درسش تمام شود و بعد. برای پسر هم همین‌گونه است، بنابراین برای ازدواج و امورات خیر باید عجله کرد، زیرا شیطان وسوسه می‌کند.

قرائتی با یادآوری ضرب‌المثل چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است، گفت: اگر در فامیل ما کسی در فقر می‌سوزد، دادن صدقه به غریبه‌ها هیچ ارزشی ،ندارد لذا برای کار خیر باید ابتدا از روستا و شهر خود نیت کنیم چنانچه خداوند در قرآن کریم نیز خطاب به پیامبر می‌فرماید که به همسرت بگو و بعد به دختر بگو و بعد به نساءالمؤمنین؛ یعنی کار خیر را باید همین‌طور فاز به فاز توسعه دهیم.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با تأکید بر اینکه درمان تمام مشکلات در قرآن وجود دارد، به برخی از آسیب‌های اجتماعی نظیر طلاق اشاره کرد و گفت:‌ در مسئله ازدواج باید عجله کرد و دختر و پسر باید ازدواج کنند. البته من با ازدواج دانشجویی مخالفم، بلکه ازدواج باید دبیرستانی باشد. زیرا دختران در سن ۱۳ سالگی شوهر می‌خواهند و آن کسی که او را خلق کرده، بهتر می‌داند که برای او چه چیزی بهتر است.

وی با انتقاد از الگوبرداری از سبک زندگی غربی گفت: متأسفانه ما دل‌مان می‌خواهد که فتوکپی زندگی غربی داشته باشیم و آمار طلاق هم بالا نرود و این کار ما همانند بت‌پرستان است که با دستان خود بت می‌سازند و بعد مسحور آن می‌شوند؛ یعنی ما آداب و رسوم را خودمان درست کرده‌ایم و در آن مانده‌ایم.

قرائتی اظهار کرد: برخی می‌گویند فلان پسر کفو ما نیست، این کفو به چه معناست؟ در حالی که دختر عمه پیامبر(ص) با زیدی که برده بود ازدواج کرد. متأسفانه اکنون دختران ما لیسانس می‌گیرند، لذا شوهر دیپلم را قبول نمی‌کنند و منتظر پروفسور می‌مانند و چنین فردی هم نیست؛ در نتیجه سن ازدواج بالا می‌رود.

وی با تأکید بر اینکه ازدواج باید آسان باشد، به بیان نکاتی درباره ازدواج از زندگی حضرت موسی(ع) که در قرآن کریم آمده است، پرداخت و گفت:‌ در مراسم‌ بله‌برون، آن پدر دختری که بهانه‌جویی نمی‌کند از صالحان است و همان صالحانی که در نماز به او سلام می‌دهیم.

رئیس بنیاد مهدی موعود(عج) کشور در ادامه سخنان خود با اشاره به فعالیت‌های مؤسسه فرهنگی ـ مذهبی خاتم‌الانبیاء جهت انجام امورات خیر و لزوم جذب کمک‌های مردمی در این مسیر گفت: حرکت خوبی آغاز شده که خیران هم می‌توانند در آن شریک باشند. البته گاهی اوقات ممکن است که ما زمین و مال و پول نقدی داشته باشیم، لذا به هر میزان که برایمان مقدور است می‌توانیم کمک کنیم.

قرائتی بیان کرد: اموال ما تا زمانی که زنده هستیم مال خودمان و زمانی که از این دنیا رفتیم متعلق به ۴ وارث است اما اگر آن‌ها را وقف کنیم متعلق به میلیون‌ها بلکه میلیاردها انسان می‌شود که ما هم در ثواب کار آن‌ها شریکیم.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به فعالیت این مؤسسه ذیل نظارت آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان گفت: اگر پول خود را در اختیار یک مرجع قرار دادیم، بهترین کار را برای قرار دادن آن در امورات خیر انجام دادیم، چرا که مرجع نفس ندارد و دنبال هوا و هوس خویش و باندبازی و حزب نیست زیرا بالاتر از مرجعیت که دیگر وجود ندارد.

کد خبر 566099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha