خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛
ماهواره چیست؟ سئوالی که عموما به آن با عناوینی چون فیلمهای مستهجن، ضد اخلاقی، سیاسی، ضد انقلاب و.... پاسخ داده می شود. اما هیچ کدام پاسخ صحیح نیست.
ماهواره یک تکنولوژی و وسیله ایست که به فضا رفته و در یکی از مدارات اطراف زمین قرار گرفته و می تواند در اطراف زمین سالیان سال گردش کند.
غلامرضا یاسینی کیا، کارشناس فرهنگی و اجتماعی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: ماهواره یا همان سفینه فضایی یا قمر مصنوعی وسیله ای شبیه یک ماشین است که بجای حرکت در روی زمین در فضا حرکت می کند.
وی با اشاره به اینکه برای استفاده از از این وسیله به سه نوع تکنولوژی نیاز است، افزود: برای پرتاب ماهواره به موشک های خاصی نیاز است که بتواند آنرا حمل کرده ودر مدار زمین قرار دهد و این موشک ها فناوری آن در اختیار تعداد اندکی از کشورهاست.
یاسینی کیا، اظهار داشت: بدانیم که چند سوخته وچند مرحله ای بوده ودر هر مرحله قسمتی از موشک از آن جدا شده تا سبکتر شود.
وی ادامه داد: همچنین بدانیم این نوع موشک ها نیز خود براساس مقدار جرمی که می توانند حمل کنند دسته بندی می شوند باید گفت خوشبختانه تکنولوژی نوعی از موشک های حمل کننده ماهواره در کشور ایران به دست با کفایت جوانان دانشمندمان بدست آمده است.
این کارشناس، با اشاره به تکنولوژی ساخت ماهواره، بیان کرد: مادر این تکنولوژی در حقیقت الکترونیک بوده که با استفاده از مدارات الکترونیکی ساخته می شود در کنار این علم از سایر علوم مرتبط گروه برق استفاده شده است.
وی تصریح کرد: از ارتباطات مخابراتی هم کمک گرفته تا بتواند اهداف خود را پیاده کند.
یاسینی، با بیان اینکه در اینجا ما برآن نیستیم که بگوییم دقیقا در ساخت ماهواره چه می کنند، ادامه داد: می خواهیم به زیر ساختی که ماهواره بر اساس آن عمل می کند بپردازیم این زیر ساخت اساسش مفهومی به نام فرکانس است.
وی افزود: در دنیای امروز هر پدیده ای که حرکت کند حتما دارای فرکانسی است صدای انسان از ارتعاش هوا وبا فرکانسی بین یک تا 20کیلو هرتز تشکیل شده است.
یاسینی با اشاره به اینکه بسیاری از امور براساس فرکانس ها عمل می کند، افزود: دسته بندی فرکانس ها شامل رادیویی، نظامی، تجاری، تلویزیونی و ماهواره ای است.
وی با اشاره به ویژگی های امواج ماهواره ای، بیان کرد: امواج با فرکانسی حدود 900 مگاهرتز شروع شده وتا مقادیر چندین گیگا هرتز ادامه یافته است هر چه مقادیر این فرکانس ها بیشتر باشد آنتن هایی که وظیفه دریافت آنها را دارند کوتاه تر می شوند به این دلیل است که شما برای دریافت امواج دیجیتال با آنتنهای کوچکی راحت میتوانید شبکه های تلویزیونی را در یافت نمایید.
یاسینی، بیان کرد: با این تفسیر در آینده نزدیک با پیشرفت علم بشر می توان گفت برای دریافت برنامه های ماهواره ای نیاز به آنتن های آنچنانی نیست واین برنامه ها براحتی قابل دریافت با تجهیزات ساده ای خواهند بود واین یک زنگ خطر برای مسئولین است که چگونه با پدیده ماهواره برخورد کند.
وی با اشاره به اینکه امواج ماهواره با فرکانس های با مقادیر زیاد ارسال شده تا طول آنتن را کاهش دهند، ادامه داد: در فضای اطراف ما ماهواره های زیادی دائما در حرکت بوده واین امواج را پخش می کنند.
این کارشناس، با بیان اینکه آنچه ما بعنوان ماهواره از آن نام می بریم تلویزیون است، اذعان داشت: استفاده ای که تلویزیون از ماهواره می برد در دسته بندی امواج برای تلویزیون است، این امواج خود دسته بندی شده وبه انها کانال می گویند و ما شاهد کانال های زیادی هستیم مانند کانال 1،2،3 و.... این کانالها با شبکه های تلویزیونی متفاوتند در حقیقت شبکه ها در این کانال ها قرار می گیرند، و ماشاهد هزاران شبکه تلویزیونی در جهان وبخصوص در بخش ماهواره ای هستیم.
وی ادامه داد: بطوری که حدود 160شبکه فارسی زبان ماهواره ای موجود است که برای کشور ما برنامه پخش می کنندپخش هزاران شبکه تلویزیونی، پخش شبکه های تلویزیونی داخلی، پخش امواج موبایل، پخش رادیو، امواج نظامی مانند بیسیم، امواج تجاری و......یعنی پخش امواج با فرکانس های متعدد در اطراف ما ومی توان گفت که ما در میان امواج زندگی می کنیم چه بخواهیم چه نخواهیم.
این کارشناس فرهنگی، اظهار کرد: همه این تعاریف بیان شد تا ما به بحث پارازیت برسیم وببینیم پارازیت آنطور که بعضی از مسئولین به اصطلاح دلسوز مردم بیان میدارن مضر است یا نه .یا اینکه آنها قصد دارند به امیال سیاسی خود برسند.
این موضوع ادامه دارد ..........
نظر شما