به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دومین همایش حافظان کل قرآن کریم استان تهران صبح امروز به همت اداره کل سازمان تبلیغات استان تهران با حضور عباس سلیمی، استاد قرآن، حجت الاسلام قهرمان نژاد، رییس اداره امور قرآنی استان تهران، مهدی شکری، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن و حجت الاسلام نیک نژاد، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد.
حجت الاسلام سید محمد میریحیی در ادامه این نشست با اشاره به شیوه های نوین حفظ قرآن کریم گفت: با توجه به کلام رهبر معظم انقلاب در تدبر در قرآن کریم به همراه حفظ، یکی از مدارجی که انسان را به مراتب بالا می رساند حفظ قران کریم است.
وی با اشاره به فواید حفظ قرآن کریم خاطرنشان کرد: انس با قرآن کریم همراه با تدبر، تسلط بر دستورالعمل هدایت، استناد به آیات در گفتار و کردار و زمینه عمل به دستورات الهی از جمله فواید حفظ قران کریم می باشد.
حجت الاسلام میریحیی شرط ورودی به حفظ قرآن را روخوانی و روان خوانی دانست و بیان داشت: تسلط بر تجوید، وقف و ابتدا، صرف و نحو و فهم قران از مهارت هایی است که یک قرآن آموز در زمینه حفظ باید داشته باشد.
این استاد حفظ قرآن در ادامه با اشاره به انواع روش های حفظ قرآن کریم تصریح کرد: حفظ های ترتیبی، موضوعی و سوره ای از جمله انواع حفظ قرآن کریم می باشد که از سوی مربی قرآن تشخیص داده می شود.
وی روش های مطرح در حفظ قرآن کریم را سطر محور، لحن محور و محتوی محور دانست و بیان داشت: اکثرا روش محتوی محور را برای حفظ موضوعی قرآن مناسب می دانند.
حجت الاسلام میریحیی با بیان اینکه بهترین روش حفظ قرآن سطر محور می باشد، اظهار کرد: مربیان قرآن در حال حاضر شیوه های سنتی و نوین را برای حفظ قرآن در نظر می گیرند که از جمله شیوه های سنتی حفظ یک ساله، دو ساله، سه ساله و چهار ساله می باشد.
این استاد حفظ قرآن با اشاره به شیوه های نوین حفظ قرآن گفت: شیوه های فراخوانی که از فن تند خوانی استفاده می شود، آموزش بازی های چشمی نوری و ایجاد حافظه های تصویری از جمله این شیوه هاست.
وی با اشاره به روش های موثر در مرور محفوظات قرآنی خاطرنشان کرد: برنامه ریزی، انگیزه داشتن، شرکت در مسابقات، آزمون ها و تبلیغات و تدریس در این زمینه می تواند به تثبیت محفوظات قرآنی کمک کند.
نظر شما