سرنوشت ۱۰ ایرانی بازداشتی در ترکیه/ امکان افزایش همکاری‌های بانکی ایران و بلاروس

خبرگزاری شبستان:سرنوشت ۱۰ ایرانی بازداشتی در ترکیه، امکان افزایش همکاری‌های بانکی ایران و بلاروس، تلاشهای وزارت خارجه برای رفاه زندانیان ایرانی خارج از کشور برخی از سرتیترهای اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، رفع ابهامات نمایندگان مجلس در مورد برجام، سرنوشت ۱۰ ایرانی بازداشتی در ترکیه، امکان افزایش همکاری‌های بانکی ایران و بلاروس، تلاشهای وزارت خارجه برای رفاه زندانیان ایرانی خارج از کشور برخی از سرتیترهای اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

از آتش سوزی هتل زائران ایرانی در نجف تا حال عمومی ۱۰ تبعه ایرانی در کویت

روز یکشنبه وزارت کشور کویت اعلام کرد: ۱۰ ایرانی را به دلیل ورود غیرقانونی به مرزهای این کشور بازداشت کرده است.

خبرگزاری رسمی کویت(کونا) نیز در این ارتباط نوشت: این ۱۰ نفر از طریق دریا وارد منطقه ساحلی "ابو الحصانیه" کویت شده‌اند.

وزارت کشور کویت هم‌چنین اعلام کرد: سرگروه این ۱۰ نفر اعتراف کرده است که همگی آن‌ها در یک قایق وارد آب‌های کویت شده و در ساحل از قایق پیاده شده‌اند.

در آخرین خبر راجع به این مطلب بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت، اعلام کرد: حال عمومی 10 تبعه ایرانی بازداشت شده در کویت از جمله فرد مجروح خوب است و سفارت ایران همچنان پیگیر وضعیت این 10 هم‌وطن ایرانی است.

همچنین معاون مرکز پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر از حادثه آتش‌سوزی در هتل محل اقامت زائران ایرانی در نجف خبر داد و گفت: بر اثر این آتش‌سوزی ۳۱ زائر ایرانی دچار حادثه شدند.

«پیرحسین کولیوند» در گفت‌وگو با فارس با اشاره به حادثه آتش‌سوزی در هتل محل اقامت زائران ایرانی در نجف اشرف اظهار داشت: این حادثه بعدازظهر امروز در هتل «مضیف» واقع در میدان صاحب نجف به وقوع پیوست.

وی با اشاره به اینکه ۳۱ زائر ایرانی در این آتش‌سوزی دچار حادثه شده‌اند، گفت: ۱۴ نفر در محل حادثه توسط نیروهای هلال‌احمر به صورت سرپایی درمان شدند و ۱۷ نفر دیگر به درمانگاه ولایت انتقال یافتند.

معاون مرکز پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر خاطرنشان کرد: ۳ نفر از مصدومانی که به درمانگاه ولایت منتقل شده بودند به بیمارستان نجف اعزام شدند.

کولیوند با بیان اینکه وضعیت عمومی مصدومان مساعد است، گفت: عمده مشکل آنها دودزدگی و مشکلات ریوی بوده که خوشبختانه با اقدامات انجام شده کسی دچار مصدومیت شدید نشده است.

وی خاطرنشان کرد: زائرانی که در محل هتل حادثه دیده بودند از استان قم و هرمزگان هستند و اسامی ۳ مصدوم بستری در بیمارستان نجف «مجتبی سلامی»، «علی رنجبری» و «بتول زارعی» است.

«رحمت» معاون حفاظت و امنیت هسته‌ای سازمان انرژی اتمی شد

علی‌اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران طی حکمی «حسین رحمت» را به عنوان معاون جدید حفاظت و امنیت هسته‌ای سازمان انرژی اتمی ایران منصوب کرد.

در حکم حسین رحمت آمده است:

«نظر به تعهد، توانمندی و تجربیات ارزشمند جنابعالی به موجب این ابلاغ به عنوان معاون حفاظت و امنیت سازمان منصوب می‌شوید تا وظایف محوله را با هماهنگی اینجانب به انجام رسانید.

توفیق روزافزون جنابعالی را در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از درگاه ایزد متعال خواستارم.»

لازم به ذکر است که معاون جدید حفاظت و امنیت هسته‌ای دارای تجربیات طولانی در زمینه‌های مختلف اجرایی به خصوص در حوزه‌های مرتبط با امور حفاظت و امنیت هسته‌ای است.

همچنین طی حکمی جداگانه اصغر زارعان که تا پیش از این انتصاب به عنوان معاون حفاظت و امنیت هسته‌ای فعالیت می‌کرد، به عنوان مشاور و دستیار صالحی منصوب شد.

بوگدانف به قطر رفت/جابری انصاری به روسیه و ترکیه می رود

نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در خاورمیانه که روز گذشته با مقامات وزارت خارجه کشورمان دیدار و گفت و گو کرد راهی قطر شده تا در جمع مخالفان سوری در دوحه به بحث و گفت و گو بپردازد.

بنابراین گزارش، میخائیل بوگدانف در زمان حضورش در تهران با حسین جابری انصاری معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به بحث و گفت و گو در خصوص مسائل سوریه و منطقه پرداخت.

معاون وزیر امور خارجه روسیه، روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی "نووستی" افزود: روز دوشنبه در دیدار با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره وضعیت سوریه، پس از ارتباطات و تماس‌های اخیر میان مسکو و آنکارا بحث و تبادل‌نظر کردیم.

این مقام روس تصریح کرد: در این دیدار درباره وضعیت خاورمیانه اعم از یمن، عراق، فلسطین، حاشیه خلیج فارس و سوریه پس از تماس‌های اخیر ترکیه و روسیه گفت‌وگو کردیم.

وی در این راستا تصریح کرد: در دیدار با مقامات ایران، امکان انجام گفت‌وگوهای سه‌جانبه میان روسیه، ترکیه و ایران درباره مسائل منطقه در صورت علاقه‌مندی ترکیه به این روش را بررسی کردیم.

به گزارش پایگاه خبری العالم، میخائیل بوگدانف همچنین اعلام کرد: برای دیدار با نمایندگان مخالفان سوریه روز سه‌شنبه 26 مرداد در دوحه قطر برنامه‌ریزی می‌کند.

وی  ادامه داد : روز سه‌شنبه به دوحه می‌روم و با فلسطینی‌ها، مخالفان سوری و مقامات قطری دیدار خواهم کرد. پس از آن به اردن می‌روم و امیدوارم در آن کشور دیدارهایی با مقامات اردنی و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین انجام گیرد.

بوگدانف افزود: همچنین پس از آن به عربستان سفر و با مقامات آن کشور و همچنین برخی از مسئولان یمنی دیدار خواهم کرد.

علاوه براین، معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه ظهر روز دوشنبه بعد از دیدار دو ساعت و نیمه با همتای روسی خود میخائیل بوگدانف اعلام کرد که در آینده نزدیک برای رایزنی بیش‌تر در ارتباط با تحولات منطقه به روسیه و ترکیه سفر خواهد کرد.

به گزار ش ایسنا، حسین جابری‌انصاری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این نخستین دیدار من با آقای بوگدانف بود. در این دیدار مجموعه‌ای از مسائل مرتبط با تحولات غرب آسیا و شمال آفریقا مورد گفت‌وگو و بررسی قرار گرفت.

وی با اشاره به رایزنی‌هایی که با نماینده ویژه پوتین در امور خاورمیانه داشته است، گفت: با آقای بوگدانف در مورد آخرین تحولات سوریه، یمن، بحرین، فلسطین و دیگر تحولات منطقه رایزنی و گفت‌وگو کردیم.

جابری‌انصاری با اشاره به نگاه و تاکید دو کشور مبنی بر این‌که بحران‌های موجود در منطقه باید حل شوند چراکه ادامه آن به ضرر همه خواهد بود افزود: سیاست مشترک دو کشور بر حل مسالمت‌آمیز بحران‌های موجود در منطقه است.

او تصریح کرد که در این دیدار آخرین تحولاتی که در یک ماهه اخیر در منطقه صورت گرفته است را نیز بررسی کردیم و مروری نیز بر روند مسائل در چند سال گذشته داشتیم.

معاون ظریف با اشاره به تاکید دو کشور مبنی بر حل مسالمت‌آمیز بحران‌های جاری در منطقه از طریق تسهیل و رجوع به مردم منطقه به عنوان خاتمه بخش نهایی بحران‌ها ادامه داد: در ادامه همین رایزنی‌ها در آینده نزدیک سفری به مسکو خواهم داشت و در همین چارچوب با دیگر همتایان خود در دیگر کشورهای منطقه رایزنی و گفت‌وگو خواهیم کرد.

وی گفت: هم‌چنین میخاییل بوگدانف رایزنی‌هایی را با دیگر همتایان خود در منطقه خواهد داشت و ما در دیداری که در مسکو خواهیم داشت یک ارزیابی از سفرها و گفت‌وگوهایی که انجام دادیم، خواهیم داشت.

رفع ابهامات نمایندگان مجلس در مورد برجام

چندی پیش وزارت امور خارجه کشورمان به مناسب سالروز امضای برجام دومین گزارش سه ماهه خود از اجرای این موافقت نامه را طبق قانون برجام به نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.

نمایندگان مجلس نیز با مطالعه این گزارش، سوالاتی در مورد حوزه های مختلف آن داشتند که روز گذشته سید عباس عراقچی رئیس ستاد پیگیری برجام با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به سوالات نمایندگان در این حوزه ها پاسخ داد.

بنابراین گزارش، سیدحسین نقوی نماینده مردم ورامین و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، به ارائه گزارشی از جلسه عصر امروز کمیسیون متبوعش پرداخت و اظهار داشت: حاج شیخ حسن خجسته نماینده جبهه الوفاق بحرین در جلسه امروز کمیسیون حضور یافت.

وی افزود: در ابتدای این جلسه، آقای بروجردی رئیس کمیسیون با اشاره به شرایط مستبدانه و سرکوب‌گر حقوق اولیه مردم مظلوم بحرین و رفتار برخلاف حقوق بشر و حقوق شهروندی و برخلاف اصول دموکراسی حکومت بحرین گفت که حتی علما و چهره‌های معنوی و روحانی از دست رژیم مستبد بحرین در امان نیستند، در این زمینه دخالت عربستان سعودی به ویژه انگلیس نقش اصلی را ایفا می‌کند.

نقوی ادامه داد: بروجردی همچنین گفت که ملت اسلامی و انقلابی ایران، مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، بار دیگر اقدامات مستبدانه و سرکوب‌گرایانه حکومت بحرین را محکوم می‌کند و حمایت مجدد خود را از مطالبات به حق مردم بحرین و مبارزات شیخ عیسی قاسم اعلام می‌دارد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: در ادامه این جلسه شیخ حسن خجسته در سخنانی ضمن تبریک میلاد امام رضا (ع) گفت که پیرو اصلاحاتی که خلیفه در بحرین شروع کرد، مجلس مشورتی در بحرین تشکیل شد اما در سال‌های بعد پادشاه قانون اساسی را زیر پا گذاشت و قانون اساسی 2002 را بنیان گذاشت که پادشاه در آن اختیارات تام داشت و مجلس فرمایشی شد که 40 کرسی آن دولتی و فقط 18 کرسی برای مخالفین پیش‌بینی شد، همین امر موجب گردید جنبش مردمی بحرین با مطالبات مردمی و شهروندی آغاز شود ولی این مطالبات به حق با مقابله شدید نیروهای سپر جزیره روبرو شد و با خشونت شدید سرکوب شد.

نقوی همچنین یادآور شد: شیخ حسن خجسته در ادامه سخنانش تصریح کرد که دولت بحرین سعی کرد جنبش به حق مردم بحرین را به دعوای شیعه و سنی تبدیل کند و مخالفین را به این بهانه سرکوب نماید، در چنین شرایطی نقش برجسته شیخ عیسی قاسم با هوشمندی و خردمندی با سیاست‌های سرکوب‌گرایانه حکومت به طور مسالمت‌آمیز مقابله کرد و سیاست حکومت بحرین مبنی بر دعوای بین شیعه و سنی توسط او و مجمع علما خنثی و قرار شد جمعیت الوفاق و مجلس شورا و سایر گروه‌های اجتماعی شرایط را کنترل کنند و اعتراضات را مسالمت‌آمیز مدیریت کنند.

وی اضافه کرد: شیخ حسن خجسته تاکید کرد که در مقابل دولت با سرکوب علیه ملت وارد شد و شیخ علی سلمان را بازداشت کرد، جمعیت را مورد هدف قرار داد و بالاخره اقدام خلاف قانون سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم را عملی نمود و این اقدام در حالی بود که به بسیاری از افراد دیگر تابعیت داد و اتباع کشورهای دیگر را جذب کرد، آنچه که امروز در بحرین اتفاق می‌افتد، یک فاجعه انسانی و آپارتاید مذهبی است و عربستان و انگلیس نیز پشت سر این اقدامات هستند، امروز ملت بحرین تنهاست و فریاد یاری‌طلبی و حمایت و کمک را سر داده است.

سرنوشت ۱۰ ایرانی بازداشتی در ترکیه

بعد از ظهر روز گذشته یک شنبه  وزارت کشور کویت از بازداشت 10 ایرانی توسط گارد ساحلی خبر داد.

طبق ترجمه خبرگزاری ایسنا، خبرگزاری رسمی کویت اعلام کرد وزارت کشور کویت با انتشار بیانیه‌ای از بازداشت 10 ایرانی خبر داد که از طریق دریا وارد منطقه ساحل ابو الحصانیه کویت شده‌اند.

وزارت کشور کویت هم‌چنین اعلام کرد که سرگروه این 10 نفر اعتراف کرده است که همگی آن‌ها در یک قایق وارد آب‌های کویت شده و در ساحل از قایق پیاده شده‌اند.

بر اساس این گزارش یکی از این 10 نفر هنگام بازداشت به دلیل مقاومت در برابر نیروهای امنیتی هدف اصابت گلوله قرار گرفته است. تحقیقات رسمی در این زمینه آغاز شده و ادامه دارد.

پس از انتشار این خبر، علیرضا عنایتی سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، درباره خبر منتشر شده مبنی بر بازداشت 10 تبعه ایرانی در کویت به دلیل ورود غیرمجاز به آب‌های این کشور عنوان کرد: با توجه به اینکه خبر توسط خبرگزاری رسمی کویت (کونا) و به نقل از مقامات گارد مرزی کویت منتشر شده، می‌توان اطمینان حاصل کرد که این افراد بازداشت شده‌اند.

سفیر ایران در عین حال گفت که از سوی مجاری رسمی و قانونی و همچنین وزارت خارجه کویت تاکنون خبری در این زمینه دریافت نشده است.

وی با بیان اینکه با وزارت خارجه کویت در تماس مکرر هستیم، خاطرنشان کرد: در تماس‌‌های انجام شده خواستار اطلاع از وضعیت این افراد و اعلام رسمی دولت کویت راجع به وضعیت این 10 نفر هستیم.

سفیر ایران با ذکر این نکته که قطعا 9 نفر از این افراد در سلامت کامل هستند، عنوان کرد: در پی اخبار منتشر شده درباره نفر دهم که ادعا شده زخمی شده، پیگیری‌های ما در حال انجام است که بتوانیم از وضعیت این فرد و سلامتی آن اطلاع حاصل کنیم.

وی بار دیگر با بیان اینکه پیگیری‌ها از سوی سفارت ایران با کانال‌های رسمی کویت ادامه دارد، خاطرنشان کرد: طرف کویتی پاسخگوی تماس‌های ما بوده و انشاءالله در همکاری بین دو طرف ایرانی و کویتی و با توجه به اینکه اصل خبر این است که ورود غیرمجاز صورت گرفته و موضوع خاصی غیر از این نیست، وضعیت این افراد را به سرعت روشن شود.

امکان افزایش همکاری‌های بانکی ایران و بلاروس

یوری ایوانوویچ لازارچیک سفیر جدید بلاروس در تهران، با حضور در وزارت امور خارجه، رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وزیر امور خارجه کشورمان کرد.

محمدجواد ظریف در این دیدار با اشاره به روابط خوب فی‌مابین بر لزوم ارتقای هر چه بیشتر مناسبات بین جمهوری اسلامی ایران و بلاروس در زمینه‌های مختلف تاکید کرد.

وی با اشاره به روابط حسنه دو کشور افزود: در شرایط جدید بین‌المللی و رفع تحریم‌ها، امکان افزایش همکاری‌های بانکی و سایر همکاری‌های تجاری و بازرگانی با جمهوری اسلامی ایران بیشتر شده است.

در این دیدار سفیر جدید بلاروس ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در این ماموریت به دنبال آن هستم که روابط اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش افزایش دهم.

وی در ادامه تاکید کرد که شرایط جدید، فرصت‌های اقتصادی زیادی برای دو کشور ایجاد کرده است.

تلاشهای وزارت خارجه برای رفاه زندانیان ایرانی خارج از کشور

دولت تدبیر و امید از زمانیکه بر سر کار آمده در زمینه دستگاه دیپلماسی علاوه بر تلاشهای سیاسی و اقتصاد به اقدامات اجتماعی از جمله ایجاد رفاه برای زندانیان ایرانی خارج از کشور پرداخته است که از آن جمله می‌توان به تلاشهای این وزارتخانه درخصوص ایرانیان زندانی در مالزی که بیشترین تعداد ایرانیان زندانی در خارج از کشور را به خودش اختصاص داده را یادآور شد که در این زمینه مرضیه افخم سفیر فعلی ایران در مالزی و سخنگوی پیشین وزارت خارجه بارها از تلاش این وزارتخانه برای گذراندن زمان محکومیت ایرانیان زندانی در مالزی در کشور خبر داده بود.

در همین رابطه در آخرین اخباری که از تلاشهای وزارت خارجه در این مورد منتشر شده می‌توان به عفو 29 زندانی ایرانی در امارات که پنجشنبه گذشته حسن قشقاوی از آن خبر داده بود یا همچنین عفو دو زندانی ایرانی در روسیه که حدود 3 سال پیش دستگیر و به حبس محکوم شده بودند در 17 مرداد که خبر آن را سفیر ایران در روسیه مهدی سنایی منتشر کرد اشاره داشت.

علاوه بر این چند روز گذشته خبرگزاری تسنیم نیز اعلام کرد: که به زودی 130 زندانی ایرانی از زندانهای ترکمنستان ازاد شده و به کشور باز می گردند که بنابر گفته برخی مسئولین ایرانی تاکنون 400 شهروند ایرانی در زندانهای ترکمنستان زندانی شده اند و این 130 زندانی که به زودی آزاد می شوند از مرز باجگیران وارد کشور خواهند شد.

در همین رابطه دقایقی پیش حسن قشقاوی معاون کنسولی امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه با حضور در برنامه کنکاش شبکه جهانی جام جم به تشریح نحوه خدمت رسانی این وزارتخانه به ایرانیان و مهاجران ایرانی در اقصی نقاط جهان پرداخت که در این مصاحبه وی از ابتکار وزارت خارجه برای خرید زندان زندانیان ایرانی خارج از کشور خبر داد.

وی افزود: وزارت خارجه تاکنون توفیقهای خیلی خوبی برای صیانت از زندانیان ایرانی خارج از کشور داشته است و نزدیک به 800 زندانی از 40 تا 50 کشور در سال آزاد می‌شوند و با این همه علاوه بر عفو زندانیان تعدادی نیز مبادله شده‌اند و شماری هم ادامه محکومیتشان را در ایران سپری می‌کنند.

وی با اشاره به ابتکار وزارت خارجه در بودجه سال آینده برای حمایت از زندانیان ایرانی در خارج از کشور اضافه کرد: در بودجه سال آینده درخواست شده برای حمایت بیشتر از زندانیان خارج از کشور امکان اخذ وکیل و حتی خرید زندان افراد مبالغی در نظر گرفته شود و البته این کار در کمتر کشوری صورت می گیرد و این از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است که همواره پیگیری حقوق ایرانیان خارج از کشور است.

اتحاد اسرائیل و اعراب برای مقابله با برتری ایران

چندی است که ارتباط کشورهای عربی از جمله عربستان با رژیم صهیونیستی آشکار شده و تحلیل گران سیاسی و بین المللی در جهان معتقدند که قدرت ایران در منطقه منجر به آشکار شدن ارتباط پنهانی این ها شده است.

در آخرین خبر و تحلیلی که در این زمینه انجام شده است،‌ طبق ترجمه گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در این باره نوشت: افزایش نگرانی‌درباره برتری و نفوذ ایران در خاورمیانه به ویژه در سوریه، عراق و یمن، موجب شده اسرائیلی‌ها محتاطانه با قدرت‌های جهان عرب از جمله با آن‌هایی که روابط دیپلماتیک نیز ندارند، درباره امور امنیتی رایزنی کنند.

«دوری گلد» معاون وزیر امور خارجه اسرائیل به فایننشال تایمز گفت: کشورهای سنی عرب به طور فزاینده‌ای خاورمیانه را از منظر اسرائیل می‌بینند.

بر این اساس، گلد و دیگر مقام‌های اسرائیلی همراه با اعراب خلیج فارس (به ویژه ریاض) نگرانی‌های مشترکی درباره ایران دارند و در این باره می‌گویند که توافق اتمی با قدرت‌های جهانی مواضع ایران را تقویت کرده است. اسرائیل مدت‌هاست ایران را متهم به تلاش برای ساخت سلاح اتمی می‌کند و البته ادعایی که ایران نیز منکر آن است، در حالی‌که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نگران مداخله ایران شیعه در امور خود هستند. برخی کشورهای عربی نیز با احتیاط در حال توسعه روابط با تل‌آیو هستند و از بیم بازتاب منفی، آن را پنهان نگه می‌دارند.

فایننشال تایمز در بخشی دیگر به نگرانی‌های مشترک تل آویو – قاهره پرداخت و نوشت: این دو درباره ناامنی‌های شمال صحرای سینا در مجاورت اسرائیل و باریکه غزه که از سوی حماس اداره می‌شود، نگرانی مشترکی دارند. عناصر وابسته به داعش در صحرای سینا تاکنون صدها نظامی مصری را کشته‌اند.

این روزنامه در خاتمه به سفرهای آفریقای نخست وزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد و نوشت: نخست وزیر اسرائیل به چهار کشور در شرق‌آفریقا و دوری گلد نیز در جولای به چاد سفر کردند و البته گلد با رییس جمهور این کشور ملاقات نمود. اسرائیل ماه گذشته نیز روابطش با گینه کشور مسلمان آفریقا را احیا کرد.

گلد در این زمینه نیز با اشاره به تغییرات در رویکردهای سعودی‌ها و اشاره به قطع حمایت از حماس گفت: ما تفاوت‌هایی داریم، اما واضح بگوییم که با مشکلات یکسانی نیز مواجه هستیم.

این در حالی است که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان چندی پیش در خصوص عصبانیت عربستان از ایران و نزدیک شدن این کشور به رژیم صهیونیستی تحلیلی ارایه کرد.

وزیر امور خارجه ایران با رمزگشایی از عصبانیت عربستان سعودی در برخورد با ایران، آن را ناشی از تحولی می‌داند که برجام در سطح منطقه ایجاد کرده و آن آزادسازی ظرفیت استراتژیک تهران و عبور جمهوری اسلامی از شرایط سخت تحریم است. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران که آشکارا درباره راهبرد خطرناک عربستان در برخورد با ایران هشدار می‌دهد، معتقد است کارهایی که امروز دولت سعودی انجام می‌دهد کارهایی نیست که یک دولت عاقل انجام دهد، چون آل‌سعود تصور نمی‌کرد یک روزی ایران بتواند از این شرایط عبور کند؛ بنابراین از همه ابزارشان استفاده می‌کنند و هدفشان این است که شرایط را به گذشته بازگردانند. او گفت عربستان برجام را راهبردی دیده و به‌دنبال تدارک و پاسخ راهبردی است.

موضوعی که پیش‌تر خبرگزاری «رویترز» از آن پرده برداری کرده و نوشته بود عربستان سعودی در حال گسترش راهبرد ضدایرانی خود است و تلاش دارد کشورهای فراتر از خاورمیانه را علیه تهران متحد کند. به گزارش خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف در بخشی از دیدار با اصحاب رسانه که به مناسبت روز خبرنگار صورت گرفت اما اخیرا منتشر شده‌است گفت: «اگر شرایط گذشته خیلی خوب بود اینقدر دشمنان ما سعی نمی‌کردند به گذشته برگردند. اگر خیلی خوب بود، چرا اینقدر سعودی‌ها و اسرائیلی‌ها و منافقان و دشمنان ما عصبانی هستند؟» او با بیان اینکه برخی می‌گویند این جرات پیدا کردن دولت سعودی است، پرسید: «این چه جرات پیدا کردنی است؟ جرات است که انور عشقی را به اسرائیل می‌فرستند که با اسرائیلی‌ها متحد شوند و بعد اعلام می‌کنند ما کسی را نفرستاده‌ایم. اگر جرات داشتند اعلام می‌کردند فرستادیم.» وزیر امور خارجه گفت: «ترکی الفیصل را کنار مریم رجوی می‌فرستند و بعد اعلام می‌کنند ترکی الفیصل در موقعیت شخصی بوده نه موقعیت دولتی، اگر جرات داشتند که اعلام می‌کردند.»

او با بیان اینکه آنها وحشت کردند و مضطرب شده و دست و پا می‌زنند، تاکید کرد: «تصوری که من دارم این است که اگر شما به صحبت دیگران در خارج به‌خصوص کسانی که با ما بد هستند، توجه کنید تصوری که در دنیا هست، این است که یک تحول راهبردی اتفاق افتاده است.»

ایران از آزمون ترکیه سربلند بیرون آمد

علی اکبر ولایتی، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در حاشیه دیدار با فرستاده ویژه رییس جمهور کوبا و وزیر اقتصاد این کشور در مورد سفر ظریف به ترکیه و اختلاف نظرهایی که در این باره وجود داشت، گفت: با وجود تمام اختلاف نظرهایی که به گوش می رسید ایران از دولت ترکیه در زمان کودتا حمایت کرد و ایران از این آزمون پیروز بیرون آمد.

ولایتی افزود: در این آزمون دوست و دشمن دولت ترکیه مشخص شد و ایران دوستی واقعی خود را به ترکیه ثابت کرد. ایران از دولت قانونی ترکیه حمایت کرده و یک بار دیگر از این آزمایش پیش بینی نشده سربلند بیرون آمد.

وی با اشاره به گذشته ایران و عثمانی و تاریخ مشترک فرهنگی میان دو کشور تصریح کرد: سفر ظریف به ترکیه و ملاقات با اردوغان و مقامات این کشور و شرکت در نماز جمعه کار ارزشمندی بود و امیدواریم دولت ترکیه بر مشکلات پیروز شود و تفاهم میان دو کشور بیشتر از گذشته شود و در موضوعات منطقه ای مانند سوریه تفاهم بیشتری میان دو کشور ایجاد شود.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد تصمیم گیری برای مردم سوریه یادآور شد:تصمیم گیری برای آینده این کشور به عهده مردم سوریه است و دولت و مردم سوریه اجازه مداخله به هیچ کشوری را نمی دهند. دخالت آمریکا و عربستان در امور داخلی سوریه غیرقانونی است و مردم این کشور بعد از 5 سال نشان دادند که دولت سوریه را همراهی می کنند و پیروزی دولت سوریه قریب الوقوع است.

وی تصریح کرد: امیدواریم دولت سوریه و ترکیه را به تفاهم برسانیم و دیدگاه ما نسبت به سوریه به هیچ وجهه تغییر نکرده و همچنان از دولت قانونی سوریه حمایت می کنیم.

 

 

 

 

کد خبر 566459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha