اگرشریعت به خرافات آلوده شود، فاتحه اش خوانده می شود

آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر لزوم هوشیاری مردم و علما نسبت به خرافات القا شده توسط دشمنان گفت: اگرشریعت به خرافات آلوده شود، فاتحه اش خوانده می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم شیرازی امروز (12 مرداد) در دومین روز از تفسیر آیاتی چند از قرآن کریم در حرم مطهر حضرت معصومه (س) گفت: از میان 124 هزار پیامبری که از طرف خداوند برای هدایت امت ها فرستاده شده اند تنها حضرت نوح، حضرت ابراهیم، حضرت موسی، حضرت عیسی و حضرت محمد (ص) به عنوان پیامبران اولو العظم معرفی شده اند.


وی افزود: مفهوم اولو العزم برگرفته از قرآن و به معنای صاحبان اراده و تصمیم قوی است، به طور مثال پس از 950 سال دعوت حضرت نوح (ع)تنها کمی بیشتر از 80 نفر ایمان آوردند و این بیانگر اراده قوی و استواری ایشان است.


این مرجع تقلید خطاب به والدین گفت: برخی از پدر و مادرها فقط چند بار فرزند خود را نصیحت می کنند و اگر فرزند هدایت نشد، آنرا رها کرده و می گویند، خسته شده ایم.


وی با اشاره به دوران زندگی و سختی ها دیگر انبیاء اولو العزم در هدایت امت هایشان، افزود: پیامبر اسلام نیز با سختی های فراوانی در این خصوص مواجه شد، این پنج پیامبر برای بشر شریعت تازه ای آوردند که هر کدام از دییگری کامل تر بود.


آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: انسان در زندگی خود پنج مرحله شامل دوران جنینی، شیرخوارگی و جدایی از شیر مادر، کودکی، رسیدن به مرحله بلوغ و دوران میانسالی که مرحله کمال را پشت سر می گذارد و در همه این دوران ها یک قدم رو به جلو گذاشته و رشد می کند ولی در مرحله پنجم دیگر به کمال رسیده در تا لحظه مرگ در همان مرحله می ماند.


وی ضمن تشبیه این حالت به زمان آمدن پیامبران اولو العزم افزود: هر کدام از این پیامبران با خود شریعتی آوردند که پیامبر بعدی نیز نوع کامل تر آن شریعت را برای بشر به ارمغان آورد ولی در مرحله نهایی و نزول دین مبین اسلام از سوی خداوند به قلب حضرت محمد (ص) دین به مرحله کمال خود رسید.


وی با تاکید بر اشاره های فراوان قرآن به احوالات و تاریخ این پیامبران تصریح کرد: قرآن مجید تاریخ خالص را دوباره در اختیار بشر قرار داد چرا که تاریخ این انبیاء بسیار مورد تحریف قرار گرفته بود و قرآن در خدمتی بزرگ به انبیاء جلوی پیشروی این خرافات را گرفت.


این مرجع تقلید ادامه داد: خرافات بلای بزرگی است، امروز نیز دشمنان می خواهند به کمک آن اسلام، مراسم عزادرای برای امام حسین (ع) و وجود مطهر امام زمان (عج) را آلوده به خرافات کنند و باید علما در کنار مردم بسیار در این مقوله مراقب باشند چرا که اگر شریعت آلوده خرافات شد، فاتحه اش خوانده می شود.


وی در ادامه با اشاره به هفت فایده بیان تاریخ انبیاء در قرآن مجید، جلوگیری از ترویج خرافات را یکی از این موارد دانست و افزود: انتقال تجربه یکی از این فواید است و مطالعه قرآن و تدبر در تاریخ انبیاء باعث می شود تا ما از آنها درس بگیریم.


آیت الله مکارم شیرازی گفت: سومین فایده درس عبرتی است که ما از این داستان ها دریافت می کنیم، همچون داستان حضرت یوسف (ع) که در آن یک غلام  در اثر خودداری از گناه به عزیز مصر تبدیل می شود و این آیه مصادیق عبرت آموز فراوانی برای جوانان ما در بر دارد.


وی خاطرنشان کرد: چهارمین فایده وحدت انبیاست، همه انبیاء در دعوت هایشان یک موضوع را تبلیغ می کند ولی این مطلب روز به روز کامل تر توسط پیامبر اولوالعظم بعدی تکرار می شد.


وی با اشاره به آیه 45 سوره زخرف تصریح کرد: بهشتی شدن و رفتن به جوار خداوند یکتا و میهمان واقعی خداوند شدن کار آسانی نیست و سختی های فراوان دارد و خداوند در قرآن به بیان مصادیق آن پرداخته است.


این مرجع تقلید افزود: مسلمانان باید بدانند که اگر انقلابی در بین آنها شکل می گیرد با صبر به نتیجه می رسد چرا که این وعده الهی است.

 

وی در پایان با تاکید بر وعده الهی در پیروزی قطعی مومنان گفت: این هفتمین فایده قرآن مجید است که در آن بر این مسئله تاکید فراوان شده و بخصوص در آیه 61 سوره فاطر تاکید شده شما اگر با ایمان در مسیر حق قدم بردارید، وعده الهی شامل حالتان می شود.


پایان پیام/

 

کد خبر 56675

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha