واکاوی مطالبات مسجدی امام و  رهبری

خبرگزاری شبستان: رهبر انقلاب در دیدارهای پیشین با ائمه جماعات مساجد، بر توجه به آسایش مردم به ویژه در هنگام شب و ساعات آسایش مردم و نیز جوانانی که تازه به خانه بخت رفته اند از سوی مسجدی ها تاکید کرده اند.

خبرگزاری شبستان ـ گروه مسجد و کانون‌های مساجد:  ۳۱مرداد 1348 مسجدالاقصی به دست صهیونیست‌ها به آتش کشیده شد، سال‌ها بعد و به همین مناسبت به پیشنهاد ایران و تصویب اعضای سازمان کنفرانس اسلامی در سی‌امین نشست این سازمان، این روز به نام «روز جهانی مسجد» نامگذاری شد.

 

همچنین هفته تکریم و تجلیل مساجد از ۳۱ مرداد ماه تا 5 شهریورماه در ایران به طور گسترده گرامی داشته می‌شود تا نام و کارکردهای مسجد، دیگر بار برای همگان از امام جماعت و نمازگزار تا فرهیختگان و مسئولان یادآوری شود.

 

به همین مناسبت خبرنگار شبستان طی گزارشی به بازخوانی بخشی از منویات امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب در دیدارهای پیشین با ائمه جماعات مساجد پرداخته است.

 

متن این گزارش در ادامه می آید:

 

الف) مهمترین مطالبات امام خمینی (ره) از ائمه جماعات و دستاندرکاران مساجد:

ـ مسجد در صدر اسلام همیشه مرکز جنبش و حرکتهاى اسلامى بوده است (صحیفه امام، ج‏۷، ص ۶۵).

 

ـ شما که از اهالى مسجد و از علماى مساجد هستید، باید پیروى از پیغمبر اسلام و اصحاب آن سرور کنید و مساجد را براى تبلیغ اسلام و حرکت اسلامی و براى قطع ایادى شرک و کفر و تأیید مستضعفین در مقابل مستکبرین قرار بدهید (صحیفه امام، ج‏۷، ص۶۵).

 

ـ مسجد و منبر در صدر اسلام مرکز فعالیت‌هاى سیاسى بود (صحیفه امام، ج ‏۸، ص ۱۸۴ ـ ۱۸۵).

 

ـ استقامت هر مسجدى و اهل هر مسجدى به عهده امام مسجد است (صحیفه امام، ج ‏۹، ص ۴۷۹)

 

ـ مسجدها را خالى نکنید. تکلیف است امروز. امروز یک روزى است استثنایى. ما در یک مقطع از عصر واقع شده‌‏ایم که استثنایى است (صحیفه امام، ج‏۱۲، ص ۳۹۳).

 

ـ مساجد باید مرکز تربیت صحیح باشد (صحیفه امام، ج‏۱۲، ص ۵۰۰).

 

 

 

 

ب) مهمترین مطالبات رهبر انقلاب از ائمه جماعات و سایر دست اندرکاران مساجد

ـ مقابله‌ شدید با مظاهر شر و فساد (۱۳۷۳/۸/۴).

 

ـ غنی‌ کردن‌ محتوای‌ سخنرانی ها (۱۳۷۳/۸/۴).

 

ـ اقامه سه‌ وعده‌ نماز جماعت‌ در مساجد (۱۳۷۳/۸/۴).

 

ـ حفظ سنگر مسجد در تماز زمینه ها و حوزه های فردی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی (۱۳۷۳/۸/۴).

 

ـ امام جماعت باید آماده‌سازی خویش برای طبابت معنوی را وظیفه حتمی خود بداند. روحانی پرهیزگار، خردمند، کارشناس و دلسوز در مسجد، همچون پزشک و پرستار در بیمارستان، روح و مایه‌ی حیات مسجد است. روحانی دانا و مسئولیت‌پذیر و پرهیزگار می تواند و می باید محور منظومه‌ی تلاش مقدس برای عمران مساجد و پرداختن به آرایه‌های معنوی و ظاهری آن باشد (18/7/89).

 

ـ ائمه‌ جماعات، مساجد را از همیشه فعال‌تر کنند و آموزش ترجمه و مفهوم و روح نماز را به شکل نوین و جذاب، در برنامه‌های خود بگنجانند (7/7/76).

 

ـ تقویت‌ امید در مردم‌ نسبت‌ به‌ آینده‌ نظام‌ اسلامی‌ (۱۳۷۳/۰۸/۰۴).

 

ـ امام جماعت، غمگساری و راهنمایی و همدلی را در کنار اقامه‌ی نماز، در آن مهبط رحمت و هدایت الهی (مسجد) به نمازگزاران هدیه کند (15/6/80).

 

ـ امامان محترم جماعت اگر خود بر اثر کهولت و غیره نمی‌توانند وظیفه‌ رابطه و انس و راهنمایی را برای نمازگزاران به ویژه جوانان فراهم کنند، در کنار خود فضلای جوان و پرنشاط را به کار گیرند و آنان را در کار با خود شریک سازند (15/06/80).

 

ـ مدیریت محتوایی و معنویِ مسجد که بر دوش روحانی مسجد است باید خردمندانه و مسئولانه و حتی عاشقانه باشد (19/7/90).

 

ـ امام جماعت به تماس و رابطه با مأمومین بپردازد (13/6/92).

 

ـ نماز صبح در مساجد اقامه شود (31/6/75).

 

ـ چه نیکوست که دانش آموزان برجسته و ممتاز در هر محل، در مسجد و در برابر چشم مردم و از سوی امام جماعت، تشویق شوند (8/7/89».

 

ـ به صورت کامل از ظرفیت شوق‌آوری و شورآفرینی مساجد برای جذب قشرهای مختلف مردم و تبلیغ مفاهیم و معارف اسلامی بهره‌گیری شود (30/5/84).

 

ـ دست‌اندرکاران اداره‌ی مساجد برای رونق بخشیدن روزبه‌روز به نماز با کیفیت مطلوب، در میان مردم به‌ویژه جوانان و نوجوانان احساس مسئولیت کنند (15/6/91).

 

ـ زمزمه‌ محبت متولیان، مدیران و امنای مساجد، باید دل‌های پاک جوانان را مجذوب و مشتاق کند (18/7/89).

 

ـ باید با برنامه‌ریزی صحیح و استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری عمران معنوی مساجد را تقویت کرد و از ظرفیت شوق‌آوری و شورآفرینی مساجد برای جذب قشرهای مختلف مردم و تبلیغ مفاهیم و معارف اسلامی، بهره‌گیری کامل کرد (30/5/84).

 

ـ پخش صداهای آزاردهنده به ویژه در شب و هنگام آسایش مردم، کاری ناروا و در مواردی خلاف شرع است. تنها صدایی که باید از مسجد در فضا طنین بیفکند بانگ اذان با صوت خوش و دلنواز است (18/7/89).

 

ـ مسجد در همه جا باید پاکیزه، زیبا و آرام بخش باشد (19/7/90).

 

ـ حضور جوانان و روحیه‌های بسیجی باید محیط مسجد را زنده و پرنشاط و آینده‌پو و لبریز از امید سازد (18/7/89).

 

ـ تبدیل مسجد به پایگاه آموزش و حفظ قرآن و آموزه های وحی (19/7/90).

 

ـ میان مسجد و مراکز آموزشی در هر محل، همکاری و پیوند تعریف شده و شایسته‌‌ای برقرار گردد (18/7/89).

 

ـ مسجد باید رابطه‌ خود را با جوانانی که ازدواج می کنند، با کسانی که به موفقیت های علمی و اجتماعی و هنری و ورزشی دست می‌یابند، با صاحب همتانی که کمک به دیگران را وجهه‌ی همت می سازند، با غمدیدگانی که غمگساری می‌جویند و حتی با نوزادانی که متولد می شوند، برقرار و مستحکم کند (8/7/89).

 

ـ مساجد، به شکل شایسته غبارروبی شود (31/6/75).

 

ـ خدمت به مسجد، کاری مردمی و همگانی شمرده شود (31/6/75).

 

ـ معرفی شر و فساد فتنه‌انگيزان‌ (73/8/4).

 

 

 

گزارش از: مرتضی خواجوند سریوی

 

کد خبر 567257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha