نمره کیفیت خودروی ایرانی چند است؟

خبرگزاری شبستان: گفته شده که ۷۰ درصد خودروهای ایرانی بی کیفیت اند و حتی در ارایه خدمات پس از فروش به مردم هم کم کاری می کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، براساس جدیدترین آمارهای رسمی ۷۰ درصد خودروهای سواری تولیدی در ایران در پایین‌ترین سطح کیفی قرار دارند.

گزارش ارزیابی کیفی خودروهای تولیدی در تیرماه امسال اخیرا منتشر شد. براساس این گزارش ۷۰ درصد (معادل ۴۵ هزار و ۶۱۱ دستگاه) خودروهای تولیدی (براساس تیراژ تولید) در پایین‌ترین سطح کیفی قرار داشته و تنها یک ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کرده‌اند.

۲۲ درصد خودروهای سواری تولیدی در تیر ماه (۱۴ هزار و ۳۷۴ دستگاه) نیز تنها دو ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کرده‌اند. هشت درصد (۵۵۹۷ دستگاه) خودروهای تولیدی نیز توانسته‌اند سه ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کنند.

نکته قابل توجه این است که هیچ کدام از سواری‌های تولیدی نتوانسته‌اند چهار یا پنج ستاره کیفی را کسب کنند. درواقع با کیفیت‌ترین سواری‌های تولید داخل تنها توانسته‌اند سه ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کنند.

علاوه براین، شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران درگزارش خود درباره وضعیت خدمات پس از فروش شرکت های عرضه کننده خودرو در سال 1394 اعلام کرد سیستم خدمات پس از فروش در هیچ یک از شرکت های تحت ارزیابی با الزامات آیین نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو انطباق کامل ندارد.

شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در گزارش خود نتایج ارزیابی خدمات پس از فروش 39 شرکت شامل10 شرکت تولیدکننده خودروهای سبک، 16 شرکت تولید کننده خودروهای سنگین، 12 شرکت واردکننده خودروهای سبک و یک شرکت واردکننده خودروهای سنگین را منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش، در بین 39 شرکت ارزیابی شده در سال 1394 هیچ یک موفق به کسب رتبه نخست نشدند و 20 شرکت و 32 درصد نمایندگی های مجاز حائز رتبه چهار شدند.

نتایج ارزیابی از شرکت های عرضه کننده خودرو نشان می دهد سیستم خدمات پس از فروش در هیچ یک از شرکت های تحت ارزیابی با الزامات آیین نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو انطباق کامل ندارد.

از عمده ترین پارامترهای مغفول مانده در حوزه سیستم خدمات پس از فروش در انطباق با قوانین می توان به پرداخت نشدن خسارت خواب خودرو و تعویض نکردن خودرو در صورت تکرار عیب اشاره کرد.

همچنین بر اساس این گزارش، بیش از 90 درصد از شرکت های ارزیابی شده نسبت به طرح ریزی مکانیزم سیستماتیک پرداخت خسارت خواب خودرو اقدامی به عمل نیاورده اند. یافته های حاصل از ارزیابی نشان می دهد صرفا تعداد معدودی از شرکت ها در صورت دریافت شکایت مبنی بر خواب خودرو اقدام به پرداخت خسارت می کنند که این موضوع به طورعمده ناقض الزامات آیین نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو است.

عمده دلیل بروز توقف خودرو و هزینه خواب مربوط به نارسایی های موجود در تعریف سیستماتیک فرآیند سفارش گذاری و تامین قطعات یدکی و موانع وارداتی موجود، بوده است.

میانگین امتیاز رضایتمندی مشتریان خدمات پس از فروش صنعت خودرو در سال 1394معادل 68 درصد بوده است. یافته های حاصل از ارزیابی نشان می دهد میزان رضایتمندی مشتریان در حوزه سنگین به طور معناداری پایین تر از حوزه سبک بوده است.

بر اساس مصاحبه با حدود 1.1 میلیون مشتری مراجعه کننده به شبکه خدمات پس از فروش در سال 1394، عمده علل نارضایتی مشتریان کمبود یا نبود قطعات یدکی، کیفیت پایین خدمات و تعمیرات و دریافت هزینه بالا خدمات و قطعات بوده است.

ارزیابی ها نشان می دهد موضوع هزینه های دریافتی از مشتریان که یک شاخصه های مهم در کسب رضایت مشتریان محسوب می شود، از سطح رضایت پایینی برخوردار بوده است.

همچنین نتایج ارزیابی خدمات پس از فروش شرکت های عرضه کننده خودرو سبک در سال 1394 نشان می دهد نمایندگی های مجاز شرکت های عرضه کننده خودرو در حوزه های فرآیندی جدید شامل سفارش گذاری، پذیرش تا ترخیص، ضمانت و ارتباط با مشتری از حیث انطباق در وضعیت قابل قبولی قرار ندارند.

به گزارش شبستان، دولت یازدهم که از خرداد ۹۲ برسر کار آمده تاثیر بسزایی در میزان تولید خودرو داشته است و توانست روند نزولی تولید خود در دولت قبل را متوقف کند.

به دنبال اقدامات صورت گرفته از سوی دولت در سال ۱۳۹۳ روند تولید خودرو در ایران مجددا صعودی شده و به یک میلیون و ۱۳۰ هزار دستگاه افزایش یافت. سال ۱۳۹۴ نیز حدود یک میلیون دستگاه خودرو تولید شده و برای سال جاری نیز هدف‌گذاری تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو از سوی وزارت صنعـت، معدن و تجارت صورت گرفته است.

این آمارها نشان می‌دهد که دولت یازدهم در افزایش کمی تولید خودرو موفق عمل کرده اما در حوزه کیفیت اگرچه کیفیت این محصولات نسبت به خودروهای تولیدی در سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ افزایش یافته اما همچنان مصرف‌کنندگان از سطح کیفی خودروهای داخلی ناراضی هستند.

کد خبر 567491

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha