به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، حجت الاسلام علی مصایبی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی، امروز(۱شهریور) در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت برگزاری مسابقات استانی قرآن کریم برگزار شد، با اشاره به زمان برگزاری این دوره از مسابقات عنوان کرد: سی و نهمین دوره مسابقات قرآن کریم استان آذربایجان شرقی از سه تا هفتم شهریورماه جاری در شهر تبریز برگزار می شود.
وی افزود: ۴۳۲ نفر از برگزیدگان مرحله شهرستانی مسابقات قرآن کریم در مرحله استانی به رقابت می پردازند که با افزایش ۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته روبه روست.
حجت الاسلام مصایبی ادامه داد: سال گذشته ۳۰۷ نفر در مرحله استانی این دوره از مسابقات شرکت کردند که ۲۲ نفر به مرحله کشوری راه پیدا کردند اما نماینده ای از این استان به مرحله بین المللی نرسید.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی در ادامه از اجرای یک طرح قرآنی در استان خبر داد و اظهار داشت: طرح نهضت قرآن آموزی با هدف ریشه کنی بیسوادی قرآنی در استان آذربایجان شرقی برگزار می شود تا اولین استانی باشیم که تمامی شهروندان از سواد قرآنی بهره مند شوند.
وی تاکید کرد: وقف های جدید باید به سمت ترویج قرآن و معارف اهل بیت(علیهم السلام) برود، متاسفانه کمترین وقف ها مربوط به قرآن و درمان است.
حجت الاسلام مصایبی خاطرنشان کرد: طرح تلاوت قرآن در بیش از ۹۰ درصد مساجد استان اجرایی می شود اما استان آذربایجان شرقی باید حداقل ۱۰ قاری بین المللی داشته باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی در بخش دیگری با گرامیداشت روز جهانی مساجد گفت: مردم هنوز نمی دانند که درباره امور مساجد به کدام نهاد مراجعه کنند، اما مسجد یک متولی بیشتر ندارد و آن هم اداره اوقاف و امور خیریه است و سایر نهادها مثل کانون های فرهنگی هنری مساجد، تبلیغات اسلامی واداره فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی مسجد نیستند اما فعالیت های فرهنگی و قرآنی در مساجد دارند.
وی افزود: مسجد هیچ گاه از مسجدیت نمی افتد حتی اگر یک مسجدی در طرح قرار گرفته و تبدیل به خیابان شود باز حرمت خود را دارد.
حجت الاسلام مصایبی با اشاره به اینکه هفت هزار مسجد در استان آذربایجان شرقی فعالیت می کند، اظهار داشت: یک سوم این مساجد کاملا آباد و مایه افتخار هستند اما یک سوم مساجد هم به خاطر قدمت تاریخی در اختیار میراث فرهنگی هستند که نیمی از آن ها کاملا مخروبه است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی گفت: اگر خیرین مسجد ساز وارد شوند تا چهار سال آینده مسجدی در این استان نیاز به تعمیر نخواهد داشت.
حجت الاسلام مصایبی همچنین ترویج وقف، اجرای نیات واقفین و حراست از موقوفه را از اصلی ترین وظایف اداره کل اوقاف و امور خیریه دانست و تصریح کرد: برخی ادارات مردم را فریب داده و وقف های آنان را به نام هدیه و هبه ثبت می کنند در صورتی که وقف ها باید توسط اداره اوقاف و امور خیریه ثبت شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی ابراز داشت: آذربایجان شرقی در اخذ سند موقوفات جایگاه خوبی در کشور دارد و در سال آینده جشن اخذ ۱۰۰ درصد سندهای موقوفات را در این استان برگزار می کنیم.
وی به میزان درآمد موقوفات و بقاع متبرکه استان اشاره ای نکرد و عنوان کرد: درآمدهای موقوفات استان آذربایجان شرقی نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
نظر شما