خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نامگذاری قرن جدید به عنوان " قرن گاز " بدون شک حاکی از این حقیقت است که گاز طبیعی مهمترین منبع تامین انرژی این قرن است. توسعه سریع صنعت گاز تاثیرپذیر از تکنولوژیهای مهمی بوده است که از اواسط قرن بیستم مطرح شدهاند. انتقال گاز طبیعی به واسطه ماهیت گازی آن عموماً با دشواری مواجه است و حتی استفاده از خطوط لوله در فواصل طولانی با مشکلات زیادی روبرو میشود. با توجه به تواناییهای موجود تکنولوژی برای انتقال گاز به فواصل دوردست روش ال ان جی )گاز طبیعی مایعشده( به عنوان یک روش اقتصادی و قابل اطمینان توانسته دشواری حمل گاز را تا مقدار زیادی مرتفع سازد.
بنابراین گزارش، ال.ان.جی مایعی بی رنگ، بی بو و غیرسمی است و نسبت به فلزات یا سایر مواد حالت خورندگی ندارد وحجم آن یک ششصدم حجم گاز طبیعی می باشد. گاز طبیعی درفشار اتمسفردردمای۱۶١درجه سانتیگراد به حالت مایع تبدیل می شود. ال ان جی شامل بیش از ۹۵درصد متان و درصد کمی اتان و پروپان و سایر هیدروکربورهای سنگین تر است. برای مایع کردن گاز متان می توان آن را تحت فشار ۴۵اتمسفر و دمای ٢/۵ درجه سانتیگراد به مایع تبدیل کرد. این روش از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است، ولی از طرف دیگر حمل آن تحت فشار زیاد احتیاج به مخازن بسیار سنگین با جداره ی ضخیم دارد که از نظر ایمنی توصیه نمی شود. در نتیجه در فرایند تولید گاز طبیعی مایع ، فشار آن رابه اندکی بیش از یک اتمسفر کاهش می دهند تا حمل آن آسان باشد.
این گزارش می افزاید: کشورمان در تولید ال ان جی به جایگاه قابل قبولی در منطقه دست یافته است تا جایی که بسیاری از کشورها خواهان سرمایه گذاری در این حوزه هستند و آن را حوزه ای پر سود برای اقتصاد کشور می دانند. محمدحسین عادلی روز، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز در این زمینه به ایرنا گفته است: "طرح های ال.ان.جی در ایران و کشورهای منطقه می تواند همچنان مقرون به صرفه و سودآور باشد. بسیاری از کشورها مانند استرالیا به دلیل چشم انداز مطلوب ال.ان.جی به سراغ پروژه های جدید رفته اند که نشان می دهد، این صنعت همچنان رو به گسترش است و جذابیت دارد. برآورد ها نشان می دهد رشد تقاضا برای ال.ان.جی نسبت به رشد تقاضای کلی برای گاز، بیشتر است و بنابراین، کشورهای تولیدکننده گاز در پی توسعه این صنعت هستند.
یادآور می شود: رفع تحریم ها و دسترسی ایران به تجهیزات و دانش فنی ساخت واحدهای ال.ان.جی می تواند، زمینه حضور ایران در بازار ال.ان.جی را تسهیل کند و بر این اساس مذاکراتی نیز در این باره انجام شده است. تاکنون سه پروژه پرشین، ایران و پارس ال.ان.جی در ایران تعریف شده که به دلیل تحریم، توسعه آنها متوقف شده است. مهمترین طرح در ایران موسوم به «ایران ال.ان.جی» است که در منطقه تمبک واقع در 50 کیلومتری شمال غربی عسلویه و 15 کیلومتری جنوب شرقی کنگان- پارس2 (تمبک) در حال انجام است. در ماه های اخیر، شرکت های متعدد آسیایی و اروپایی برای مشارکت در تکمیل و راه اندازی طرح های ال.ان.جی با ایران مذاکره کرده اند.
نظر شما