طرح «تکمیل ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه» گامی در جهت مهاجرت

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام و المسلمین فرخ‌فال با بیان این که ۱۸ هزار طلبه در سطح ۲ و ۳ حوزه علمیه قم محصل فعال هستند، عنوان کرد: طرح «تکمیل ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه» گامی در جهت مهاجرت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین احمد فرخ فال، مدیر حوزه علمیه استان قم امروز (2 اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه که در اتاق جلسات دارالشفاء برگزار شد، عنوان کرد: حوزه علمیه قم در سطوح مختلف یک تا 4 دارای محصل فعال است و بیش از 80 هزار نفر طلبه و استاد در حوزه علمیه قم مشغول به فعالیت‌های علمی، تحصیلی، تدریسی و تألیفی هستند.

 

ساماندهی مناسبی برای سطح یک حوزه علمیه قم صورت گرفته است

 

مدیر حوزه علمیه استان قم اظهار داشت: سطح یک حوزه علمیه قم از 6 پایه تشکیل شده است که 3 پایه آن به عنوان مقدمات و سه پایه آن آشنایی با مباحث اصولی و فقهی است.

 

حجت الاسلام و المسلمین فرخ‌فال افزود: سطح 2 و 3 دارای 4 پایه است و از سطح 3 به بعد، پایان نامه به دروس سطوح ضمیمه می‌شود.

 

وی تصریح کرد: با تدابیر و رهنمودهای بزرگان حوزه علمیه قم و شورای عالی حوزه، ساماندهی مناسبی برای سطح یک صورت گرفت و طلاب این سطح لازم است که منطق و علوم را که جنبه مبنایی و اصولی برای تحصیلات عالی دارد، فرا بگیرند.

 

مدیر حوزه علمیه استان قم ادامه داد: کارگروه‌های کاربردی و علمی و همچنین کارگاه‌های مختلف صرف و منطق برای طلاب سطح یک در حوزه علمیه قم ارائه شده است که بسیار موثر بوده است و طلاب با آمادگی لازم وارد سطوح عالی می‌شوند.

 

حجت الاسلام و المسلمین فرخ‌فال اضافه کرد: کلاس‌های تقویت علوم پایه محدود به عنوان آزمایشی در سال گذشته برگزار شد و این کلاس‌ها به صورت جدی تر در مدرس‌های حوزه برگزار می‌شود تا چنانچه طلاب پس از گذراندن سطح یک نیاز به ترمیم دارند، در این کلاس‌های شرکت کنند و با آمادگی کامل وارد سطوح عالی شوند.

 

ما باید نظم و فروغ بیشتری در حوزه آزاد داشته باشیم

 

وی یادآور شد: سطوح 2، 3 و خارج حوزه به در قالب حوزه آزاد حوزه علمیه قم برگزار می‌شود، از جمله در سال‌های گذشته، طلاب حوزه علمیه قم پس از این که تحصیلات خود در سطح یک را به پایان می‌رساندند، وارد حوزه آزاد می‌شدند، بدین معنا که شرکت منظم در کلاس‌ها اختیاری است.  

 

مدیر حوزه علمیه استان قم بیان داشت: در حوزه آزاد، طلاب به اختیار خود، کلاس‌ها و اساتید مورد نظر را انتخاب می‌کنند و در کلاس‌های درس شرکت می‌کنند که این روال تا سال تحصیلی 90 اجرا می‌شد.

 

حجت الاسلام و المسلمین فرخ‌فال افزود: در بهمن سال 1390، طرح ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه آزاد اجرا شد، بدین صورت که شرکت در کلاس‌های درس سطوح 2 و 3 اختیاری بود، اما حد نصاب قبولی برای شرکت کنندگان در کلاس‌ها نمره 12  و حد نصاب قبولی برای طلابی که در کلاس شرکت نمی کردند، 16 بود.

 

وی با بیان این که ما باید نظم و فروغ بیشتری در حوزه آزاد داشته باشیم، تصریح کرد: حوزه علمیه قم در صدد است که حوزه آزاد به سمتی حرکت کند که کلاس‌ها به صورت منظم برگزار شود و طلاب حضور فعال، منظم و بانشاط در کلاس‌ها داشته باشند.

 

طرح «تکمیل ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه» اجرا می‌شود

 

مدیر حوزه علمیه استان قم تأکید کرد: حوزه آزاد برای این که با حفظ مزایا و در قالبی منظم‌تر کار خود را دنبال کند، طرح تکمیل ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه آزاد ساماندهی شده است که با تأیید اساتید و بزرگان حوزه، مدیر حوزه‌های علمیه کشور و اعضای شورای عالی حوزه علمیه در سال جاری عملیاتی می‌شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین فرخ‌فال با بیان این که 18 هزار طلبه در سطح 2 و 3 حوزه علمیه قم محصل فعال هستند، عنوان کرد: در طرح «تکمیل ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه» حضور طلاب در سطح 2 و 3 الزامی است و طلاب لازم است در کلاس‌های فقه و اصول از جمله مکاسب، رسائل و کفایه شرکت کنند.

 

وی افزود: دروس تفسیر و کلام به وضعیت سال گذشته باقی می‌ماند و حد نصاب قبولی طلاب در صورت شرکت در کلاس، 12 و در صورت شرکت نکردن در کلاس، نمره 16 است.

 

آموزش مجازی ویژه شاغلین در مشاغل مختلف نظام و مأموریت‌های حوزه برگزار می‌شود

 

مدیر حوزه علمیه استان قم یادآور شد: طلابی که در مشاغل مختلف نظام و مأموریت‌های حوزه مشغول به فعالیت هستند، در قالب آموزش غیرحضوری تحصیل می‌کنند و حداقل قبولی آنها در کلاس‌ها نمره 12 است.

 

حجت الاسلام و المسلمین فرخ‌فال ادامه داد: در آموزش مجازی که ویژه شاغلین برگزار می‌شود، فرآیند آموزش تدوین شده است و سی‌دی، نوار، کتاب و وسایل کمک آموزشی در اختیار آنها قرار می‌گیرد و در مواردی که نیاز به مراحل تکمیلی آموزش باشد، به صورت مأموریت در قم حاضر می‌شوند و در کلاس‌های حضوری شرکت می‌کنند.

 

وی با بیان این که دروس خارج مانند گذشته برگزار می‌شود، گفت: طلابی که در مراکز تخصصی مشغول به فعالیت هستند، به لحاظ این که بخشی از وقت آنها صرف می‌شود، حضور آنها تنها در درس فقه و اصول ضروری است.

 

طرح «تکمیل ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه» گامی در جهت مهاجرت است

 

مدیر حوزه علمیه استان قم با اشاره به اقدامات حوزه علمیه قم جهت هجرت طلبه‌ها از قم به شهرهای دیگر اظهار داشت: طرح «تکمیل ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه» گامی در جهت مهاجرت است، بدین صورت که طلبه باید محصل، مدرس و یا پژوهشگر باشد تا حضورش در قم ضروری باشد و اگر عناصری خارج از گردونه باشند، سیاست‌هایی وجود دارد که به مهاجرت آنها کمک می‌کند و تصدی گری طلاب در شهرهای دیگر فراهم می‌شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین فرخ‌فال در پایان اظهار امیدواری کرد که با اجرای طرح «تکمیل ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه»، حوزه ای منظم تر، موثر تر، شاداب تر و پررونق تر ایجاد شود.

کد خبر 568269

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha