به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، اولین همایش محله مسجد محور روز گذشته دوم شهریور ماه از سوی قرارگاه فرهنگی شهید عبدالله میثمی در حسینیه ارشاد تهران برگزار شد.
قالیباف: مسجد، دغدغهمند موضوعات و مشکلات اهالی محل شود
بنابراین گزارش، محمدباقر قالیباف؛ شهردار تهران در این مراسم با اشاره به اهمیت مسجد در هویت بخشی جامعه، گفت: پیام مراجع بزرگوار به این همایش و مباحثی که توسط مقام معظم رهبری در رابطه با مسجد در روز جهانی مساجد مطرح شد، نشان از اتفاق نظر همگان در مورد اهمیت مسجد دارد.
وی افزود: البته واقعیت دیگری وجود دارد و آن هم اینکه مسجد امروز نتوانسته، محور حرکتهای فرهنگی ما قرار گیرد و در زندگی امروز و خانوادههای ما نقشی هویتبخش ایفا کند و کسی هم بر این موضوع معترض نیست.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: باید به این امر متمرکز شویم که چرا در مورد ضرورتی که همه به آن اتفاقنظر دارند، کاری انجام نداده ایم.
قالیباف اظهار کرد: اگر مجموع دستاندرکاران مساجد و در رأس آنان ائمه جماعات کاری کنند که مساجد محل برطرف شدن دغدغههای مردم اعم از دغدغه های مادی و معنوی باشند و از طرفی محل توجه دغدغههای مردم شوند، بدون شک این خانه های خدا محل رجوع مردم خواهند بود. بنابراین باید سعی کنیم که در همه شهرها در مساجد به روی هر سلیقهای باز باشد.
وی خاطر نشان کرد: اگر مسجد حرف مردم را بشنود و ابراز همدردی کند، حتی اگر فردی نماز هم نخواند، بعد از چندین مرتبه رفت و آمد در مسجد نمازخوان میشود و در واقع اگر مسجد، دغدغهمند موضوعات و مشکلات اهالی محل شود، محور محله نیز خواهد شد.
شهردار تهران با اشاره به رویکردهای مطرح شده اش در ابتدای شروع فعالیت خود در شهرداری تهران، گفت: رویکرد فرهنگی و اجتماعی، رویکرد اول ما در شهرداری تهران، بود و رویکرد دوم محلهمحوری و رویکرد سوم هم مسجدمحوری است که مهمترین وجه ممیزه یک شهر اسلامی با شهر غیراسلامی در همین نکته نهفته است. بنابراین باید با همه توان سعی کنیم تا هیچگاه موضوع مسجد از اولویت کاری ما خارج نشود.
قالیباف با بیان اینکه شهرداری تهران طی دهه گذشته به اندازه مبلغ یک سال کل بودجه خود که به میزان کل بودجه سال 84 این سازمان است در ابعاد مختلف ساختاری، کاربردی و محتوایی برای مساجد تهران هزینه کرده است، خاطرنشان کرد: همه دستگاهها باید دست به دست هم دهند و نسبت به رویکرد مسجدمحوری اهتمام داشته باشند. به اعتقاد من باید فعالیتهای اجتماعی با تفکر مسجدی انجام شوند.
وی با بیان اینکه سراهای محلات می توانند در انتقال تفکر مسجدی نقش موثری را ایفا کنند، افزود: امروز باید به نیازهای جوانان در مسجد پاسخ دهیم بنابراین لازم است، منزل، مسجد، محله و مدرسه در کنار هم فعالیت کنند، تا جامعه پویا شود.
صدیقی:
اگر مسجد آباد شود، دیگر دادگستری نمی خواهیم
حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی هم در این همایش، گفت: برای اولین بار شاهد این اتحاد و ابتکار با حضور علما، ائمه جماعات و مسئولان در برگزاری چنین همایشی هستیم، تا دارایی های خودمان را بازشناسی کنیم.
وی با اشاره به نقش قابل توجه مسجد در جامعه، بیان کرد: همان گونه که ما برای حفظ امنیت و حفظ کشور به مرزبان و پاسگاههای مرزی نیازمندیم و در مقابله با تهاجم نظامی دشمن همانند هشت سال دفاع مقدس به ارتش و سپاه و نیروهای مسلح و برای حفظ سلامتمان احتیاج به درمانگاه، بیمارستان و وزارت بهداشت نیاز داریم، همه این موارد بدون فرهنگ، اخلاق و ایمان هیچ گونه اثرگذاری نخواهند داشت.
امام جمعه موقت تهران، گفت: جنایات مختلف در جهان نشان میدهند که برای تأمین آرامش و امنیت بشر به اعتقادات، اخلاقیات، شرعیات و آشنایی با وظایف اجرایی نیاز است و اولین گام پیامبر اسلام (ص) نیز در تشکیل حکومت اسلامی ساخت مسجد بود تا روح انسان ها پالایش یابد.
صدیقی با بیان اینکه مسجد زمینه ساز پیوند با خدا را فراهم می کند، اظهار کرد: عشق به خدا، صالحان و پیامبران به انسان انرژی می دهد و مسجد در مقابله با دشمنان قدار که چنگ و دندان خود را برای ما تیز کردهاند، نقشی اساسی دارد.
وی ادامه داد: مسئولی که در مسجد تربیت شده، خداباور و متخلق به اخلاق است و تفاوتش با انسان فرنگی تربیت شده متکبر، از آسمان تا زمین است.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه کانونهای دینی از مسجد شکل گرفتند، ادامه داد: حوزه علمیه را مسجد تولید میکند و علمای صالح را مسجد پرورش می دهد و علمای صالح همانند طبیبان بیمرز در تمام صحنهها حضور دارند.
صدیقی گفت: شهدایی که در محراب و علمایی که در جبهههای جنگ به شهادت رسیدند و افسران رشید این میدان مانند استاد مطهری و شهید بهشتی همگی نشانه هایی از برکات دینی و آثار دینمحوری برای جامعه هستند، به همین جهت امام خمینی (ره) از مسجد به عنوان سنگر نام میبردند.
وی اظهار کرد: در عصر حاضر که همه دنیا با همه ددمنشی، چنگ و دندان به ما نشان میدهد و از طریق منحرف کردن افکار دینی، داعش را شکل می دهد و بیچارگانی را تعلیم میدهد که جانشان را در این مسیر از دست بدهند، ضرورت تقویت مساجد احساس می شود.
امام جمعه موقت تهران با تاکید بر محور قرار گرفتن مساجد در محلات، ادامه داد: قرآن محوری، دین محوری، محبت محوری، معنویت محوری و جهاد محوری و نیز سبک مدیریت، سبک معاشرت و سبک زندگی در فراز و نشیب ها، در مساجد است که تبیین می شوند.
وی بر لزوم به کارگیری قالب های نوین در ارایه مطالب از سوی ائمه جماعات تاکید کرد و گفت: با این شیوه می توان مستمعین را از رکود و یکنواختی بیرون آورد و علم جدیدی تحویل آنان داد.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به روایات مختلف در زمینه فواید حضور در مسجد، گفت: تربیت یافته مسجد انسانی معتاد، رشوه خوار، منزوی و مبتذل نمی شود، بلکه انسانی منضبط، اجتماعی و با نشاط است.
صدیقی گفت: خانه های خدا، رزمندهپرور و دلاورپرور هستند و انسانهای نترسی که امروز در حلب سوریه با امکانات کم همراه با مقاومت، معجزهها خلق میکنند و دنیا را تحت تأثیر خود قرار میدهند، پرورش یافته مساجد هستند.
وی بر لزوم حضور مسئولین در مساجد تاکید کرد و افزود: وقتی وزیری، نمایندهای و رئیس جمهوری مسجدی باشد و در کنار مردم نماز بخواند، جامعه آسیبناپذیر خواهد بود و همه مشکلات را با این روحیه پشتسر میگذارد و اهداف خود را در همه میدانها تأمین میکند.
امام جمعه موقت تهران، خاطر نشان کرد: عمران فیزیکی و معنوی مسجد بر اساس آیات الهی بر عهده کسانی است که ایمان به خدا و روز معاد دارند. اگر مسجد آباد شود، امنیت تأمین می شود و دیگر احتیاج چندانی به دادگستری نداریم.
عبداللهی:
مساجد باید محور فعالیت های فرهنگی در محلات باشند
بنابراین گزارش، مجتبی عبداللهی هم در اولین همایش «محله مسجدمحور» با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی با محوریت روحانیت و در راس آنان امام خمینی (ره) به پیروزی رسید و امروز نیز در راس آن یک مرجع فقیه و جامع الشرایط حضور دارد، گفت: حوزه های علمیه پشتیبان نظام و مساجد مهمترین پایگاه حفظ و تداوم انقلاب بوده اند.
وی با بیان اینکه افتخار می کنم که از کودکی در مساجد پرورش یافته ام، ادامه داد: زندگی شیعی بدون حضور روحانیت معنا ندارد و همه ما آنچه از دین آموخته ایم از حضور در مساجد و با روحانیت بوده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، مساجد را مهمترین پایگاه شکل گیری انقلاب اسلامی معرفی کرد و گفت: در طول تاریخ، روحانیت در راس مبارزه با استعمار نقش داشته است به نحوی که هر وقت روحانیت شیعه ایران به مبارزه پرداخته اند، قدرت سیاسی، نبرد را در مقابل آنها باخته است.
عبداللهی خاطرنشان کرد: این ملت عزت و پیروزی خود را مدیون چهره های ماندگار روحانیت نظیر امام خمینی (ره)، شهید بهشتی و شهید مطهری ها و همچنین روحانیون شهیدی است که در دفاع از آرمان های انقلاب نقش داشته اند.
وی افزود: مساجد باید به عنوان محور فعالیت های اجتماعی در محلات قرار گیرند و همه باید تلاش کنیم که در جامعه اسلامی مسجد محور محله باشد. زیرا که مساجد خانه هایی برای هدایت همه انسان ها در روی زمین هستند که همه امورات جامعه از آن ها پیگیری می شوند.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، گفت: از مساجد می توانیم به عنوان بهترین پایگاه اجتماعی استفاده کنیم، زیرا آن ها این ظرفیت را دارند که به عنوان هسته مقاومت به ویژه در مسائل اجتماعی و فرهنگی باشند.
عبداللهی با اشاره به اقدامات شهرداری برای کمک به اقدامات عمرانی در مساجد، گفت: در سطح اقدامات زیرساختی و عمرانی فعالیت هایی را انجام داده ایم و سعی کرده ایم در این بخش کم و کسری ها را به حداقل برسانیم و در سطح برنامهها طرح هایی را جهت ارتقای مساجد دنبال می کنیم.
وی با اشاره به سخنان مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی خطاب به شهردار تهران، گفت: این مرجع تقلید خطاب به شهردار تهران فرمودند «شما اعمال و واجباتتان را انجام دهید و به جای اعمال مستجبی به مردم خدمت کنید.» امروز اقدامات شهرداری تهران در راستای همین خدمت به مردم خصوصا در راستای توسعه دینی است.
بنا بر این گزارش این همایش با پیام سه تن از مراجع عظام تقلید، نوری همدانی، مکارم شیرازی و علوی گرگانی برگزار شد.
آیت الله العظمی نوری همدانی:
ضرورت تشکیل هسته های مقاومت فرهنگی با استفاده از ظرفیت بسیج و کانون های مساجد
در پیام آیت الله نوری همدانی به این همایش آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در آیه 18 سوره توبه تأکید شده است که «مساجد خدا را تنها کسانی آباد میکنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز برپا میکنند و زکات میدهند و جز از خدا نترسیدهاند، امید است که آنان از هدایتیافتگان باشند.»
اهمیت مسجد در اسلام بسیار مهم است و نقش محوری دارد، به طوری که در قرآن کریم مجموعاً 28 بار کلمه «مسجد» به کار رفته است که البته 22 مرتبه به صورت مفرد (مسجد) و 6 مرتبه هم به صورت جمع (مساجد) ذکر شده است و سه بار هم کلمه مساجد با قید الله (مساجدالله) آمده که میخواهد تأکید کند مساجد خانههای پروردگار هستند و چون خانه خدا بوده و از قداست ذاتی برخوردار میشوند، هر کسی توفیق خدمتگزاری مساجد را ندارد.
تنها کسانی موفق به عمران و آبادانی مساجد میشوند که اولاً ایمان به خدا و معاد داشته باشند و ثانیاً خود اهل نماز و پرداخت زکات باشند و این ایمان، چنان در دلهای آنان نفوذ کرده باشد که جز از خدای قادر قهار نهراسند.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: قرآن کریم در جای دیگر در سوره توبه، مشرکان را از آباد کردن مساجد نهی می کند و میفرماید «ما کان للمشرکین أن یعمروا مساجد الله شاهدین على أنفسهم بالکفر...» (سوره توبه آیه 17) این آیه شریفه نیز به خوبی این معنا را میرساند که مشرکان در حالی که عملکردشان به کفرشان گواهی میدهد، حق ندارند مسجدهای خدا را آباد کنند و اگر این کار را بکنند، اعمال شان تباه است و برای همیشه در آتش دوزخ میمانند.
بنابراین، مسجد، خانه خدا و جای مؤمنان و پاکان و محلی برای اجتماع مسلمین و رسیدگی به امور مسلمانان است و نقشی اساسی و محوری در فعالیتهای دینی، اجتماعی و سیاسی جامعه اسلامی دارد.
مسجد همانطور که امام بزرگوار و عظیمالشأن بارها در کلام نورانی شان اشاره فرمودند که «مساجد سنگر است و این سنگرها را باید پر کرد» نقشی حیاتی در حفظ و بقای انقلاب اسلامی دارد.
انقلاب اسلامی ملت ایران از مساجد نشأت گرفته و این اثربخشی مساجد در استمرار انقلاب اسلامی همچنان باید ادامه پیدا کند، امام امت فرمودند مساجد باید مجتمع بشود از جوانها لذا اگر ما بفهمیم که این اجتماعات چه فوایدی دارد و اگر بفهمیم اجتماعاتی که اسلام برای ما دستور داده و فراهم کرده است چه مسائل سیاسی را حل میکند، چه گرفتاریهایی را برطرف میکند اینطور بیحال نبودیم که مساجدمان مرکزی برای چند پیرزن و پیرمرد شود.
در صدر اسلام از همین مسجدها، ارتشها راه میافتاده، مرکز احکام سیاسی اسلام بوده و هر وقت یک گرفتاری را فرض میکردند صدا میکردند؛ «الصلاه مع الجماعه».
در بخش دیگری از این پیام آمده است:
امام بزرگوار، همواره نگران کمرنگشدن نقش مساجد و حضور مردم در انقلاب بودند و میفرمودند شما باید هوشیار باشید که مسجدهای تان و محرابهای تان و منبرهای تان را حفظ کنید و بیشتر از سابق، شماری که این معجزه را از مسجد دیدید که همه قدرتها را به هم شکست، نه فقط ابرقدرتها بله قدرتهای دیگر را هم شکست نباید در اسلام سستی کنید.
امام بزرگوار در ادامه سخن خود میفرمایند «مسجدها را محکم نگه دارید و پر جمعیت کنید اگر این مسجد و مرکز ستاد اسلام، قوی باشد ترس از فانتومها نداشته باشید، ترس از آمریکا و شوروی و اینها نداشته باشید آن روز باید ترس داشته باشید که شما پشت کنید به اسلام و پشت کنید به مسجد، ای ملت، مسجدهای خودتان را حفظ کنید بروید به مسجد تا این نهضت به ثمر برسد و مملکت شما نجات پیدا کند.»
امام راحل وقتی از عمق وجود، ملت ایران را به حضور در مساجد فرا میخواندند، حال چرا ما عمل به تکلیف نمیکنیم. آیا وضع مساجد ما رضایتبخش است؟! از ۷۵ هزار مسجدی که در کشور وجود دارند بر اساس آمار رسیده نیمی از آنها امام جماعت ندارند و آنها هم که دارند بسیاری شان هر سه وعده نماز را ندارند و یا اگر امام جماعت دارند، جمعیت ندارند، همه ما باید بدانیم غفلت از مساجد جایز نیست.
همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیرشان با ائمه مساجد فرمودند مسجد عرصه مقاومت فرهنگی و پایگاه فعالیتهای اجتماعی است و اگر این حصار فرهنگی نباشد همه چیز از دست میرود، ائمه مساجد باید به این سخنان توجه کرده و هستههای مقاومت فرهنگی را در مساجد با کمک جوانان پرشور بسیجی و کانون های فعال مساجد که مورد تأکید و حمایت مقام معظم رهبری هستند، مورد توجه قرار دهند و روز به روز بر غنای مساجد بیفزایند.
آبادانی واقعی مساجد به حضور جوانان انقلابی و متعهد در مساجد است و سازمان بسیج و ستاد کانونهای مساجد و مرکز رسیدگی به امور مساجد یا هر نهاد دیگر مرتبط با مسجد باید برای حضور جوانان در مسجد برنامهریزی کند تا انشاءالله این سنگرهای اسلام همچنان مستحکم در مقابل استکبار جهانی و عمال آنها در منطقه از قبیل گروههای تکفیری تربیت یافته وهابیت سعودی بایستند.
در پایان پیام این مرجع تقلید به این همایش آمده است:
باید بدانیم این جوانان عزیزی که مدال زیبای مدافع حرم را بر گردن انداختهاند همگی از مساجد برخاستهاند و از تربیت شدگان مسجد هستند، پس این پایگاههای قدرت و معنویت را حفظ کنیم و کار مسجد را بزرگ و با اهمیت بشماریم این جانب بر خود لازم میدانم از تلاشی که دستاندرکاران قرارگاه فرهنگی شهید میثمی با همکاری شهرداری تهران در برگزاری همایش «محله مسجد محور» مبذول داشتهاند تشکر و قدردانی نمایم. دوام سعادت و توفیق همگان را از درگاه احدیت مسئلت مینمایم.
آیت الله علوی گرگانی:
باید مسجد را قطب فرهنگی هر محله دانست
بنابراین گزارش در متن پیام آیت الله علوی گرگانی اولین همایش «محله مسجدمحور» هم آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
مسجد از اولین پایگاههای دینی مردمی است که توسط پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) در شهر مدینه و در ابتدای ورودشان بنا گردید و با آن نقش پررنگ و با اهمیت این بنا را برای همه آشکار ساختند.
دین مبین اسلام به اجتماع مردمی به عنوان ابزار مهمی برای پیشبرد اهداف اسلامی و به مسجد به عنوان مرکزی برای تنظیم و برنامهریزی و هدایت افکار مردمی دینی مینگرد؛ شکی نیست که بازگرداندن جایگاه واقعی مسجد در محلهها میتواند به افزایش معرفت دینی و توسعه محله و شهر و وحدت کلمه امت اسلامی و در انتها مهیاسازی برای یافتن جامعه دارای آرمانهای الهی کمک کند.
در این مسیر توجه به چند نکته اهمیت دارد:
۱. مردم در هر محلهای باید مساجد را تحت محور روحانیت و امام جماعت زنده نگه داشته و چراغ آن را روشن کنند و جوانان را به حضور چشمگیر در مساجد و ایفای نقش موثر تشویق کنند.
2. تصمیمگیریهای مهم از ابتدای اسلام از دل اجتماعات متدینین در مساجد بیرون آمده، پس همیشه باید مسجد را قطب فرهنگی هر محله و دارالندوه دانست.
3. در انتخاب هیأت امنای هر مسجدی باید از افرادی مؤمن، مخلص، تلاشگر، معتقد به کار جمعی، متواضع، خوش اخلاق و مردمی و مورد اعتماد عموم مردم محله استفاده شود و از راهنمایی ائمه جماعات و بزرگان محله بهره ببرند.
4. مردم هر محلهای باید مسجد را خانه خود بلکه مهمتر از خانه خود دانسته و نسبت به رفع نیازهای آن در حد توان اهتمام داشته و مسئولین نیز آنها را کمک کنند.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی:
مساجد هر روز بالنده تر و فعالتر از گذشته شوند
آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید نیز خطاب به اولین همایش «محله مسجدمحور» پیامی صادر کرد.
متن این پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قبل از هر چیز این برگزاری این همایش را که به عنوان محل مسجدمحور تشکیل شده و هدف آن از نام آن کاملا هویدا است، به همه شما عزیزان حاضر و دستاندرکاران و مؤسسان محترم تبریک میگویم و امیدوارم به اهداف مهم آن نایل شوید.
اگر به عقب بازگردیم، میبینیم مسجد در آغاز اسلام، کانون همه فعالیتهای عبادی، سیاسی، اجتماعی و اخلاقی مسلمانان بود. همچنین مسجد مرکز مهم عبادت و تعلیم و تربیت و کانون مشورت و تصمیمگیری برای غزوات اسلامی، محل جمعآوری زکات و دادگاه مهم اسلام برای احقاق حقوق بود و عجب اینکه مسجد پیامبر اکرم (ص) در آن روز از یک چهاردیواری ساده که ارتفاع آن به اندازه قامت یک انسان بود، تشکیل میشد و احتمالا فرشهایی از بوریا در آن بود و بعدا که جمعی از مسلمانان از گرمای تابستان و سرمای زمستان ابراز ناراحتی کردند به دستور پیامبر اکرم (ص) سقفی بر آن زده شد، ستونهایی از تنه درخت خرما و سقفی از شاخ و برگهای نخل و همین مسجد بود که توانست کاخ ظلم و بیدادگری را ویران کند و به خونریزیهای عصر جاهلیت پایان بخشد و بتپرستی را ریشهکن کند.
در بخش دیگری از پیام آیتالله العظمی مکارم شیرازی به این همایش آمده است:
متاسفانه بعدا به طور تدریجی مسلمانان از مسجد فاصله گرفتند و آن شور و جنب و جوش در مسجد نبود و این اواخر یعنی قبل از انقلاب اسلامی بسیاری از مساجد، کانونی برای اقامه نماز جمعی از مردان و زنان پیر و سالخورده شده بود.
بحمدالله با آغاز انقلاب اسلامی، مسجد تدریجا به صورت اول بازگشت و جنب و جوش و شوری از مسجد مخصوصا از جوانان در آن به راه افتاد و در واقع انقلاب شکوهمند اسلامی از مساجد طلوع کرد و هم اکنون گرچه مساجد جنب و جوش دوران انقلاب را ندارند ولی در عین حال باز هم مرکز بسیاری از فعالیتهای اسلامی هستند. به خصوص اینکه غالب مساجد با کتابخانههای خوب و نیروی بسیج مجهز شدهاند.
به یقین اگر بخواهیم در برابر دشمنان بایستیم و جوانان را از انحراف و غرق شدن در مفاسد اخلاقی نجات دهیم، باید مسجد به صورت محور برای همه فعالیتهای مذهبی و اجتماعی درآید و این نیاز به برنامهریزی کامل و جامعی دارد. امیدوارم تشکیل دهندگان این همایش و کسانی که از نظر فکری با آنها هماهنگ هستند، دست به دست هم داده و برنامهای در خور این کار تهیه کرده و سپس آن به اجرا درآید.
در بخش پایانی این پیام آمده است:
من به همه شما عزیزان مخصوصا جوانان حاضر در مجلس و تشکیل دهندگان این برنامه از صمیم قلب دعا میکنم که به هدف نهایی نائل شوید و مسجد را هر روز به صورت بالندهتر و فعالتر از گذشته درآورید. خداوند یار و یاورتان باد.
اسامی برگزیدگان اولین همایش «محله مسجدمحور»
بنا بر این گزارش این همایش با تقدیر ازائمه جماعات و برخی از علمای تهران همراه بود.
در این مراسم با حضور جمعی از مسوولان حاضر در آن از ائمه جماعات شاخص تهران تقدیر به عمل آمد که اسامی آنان به شرح زیر است:
حجت الاسلام کاظم صدیقی؛ امام جمعه موقت تهران
آیت الله حسن سعادت مصطفوی؛ امام جماعت مسجد جامع نیاوران
آیت الله سیدهاشم رسولی محلاتی؛ امام جماعت مسجد فرشته
حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد؛ امام جماعت مسجد امام حسین (ع)
آیت الله جلالی خمینی؛ تولیت حوزه های علمیه شرق تهران
حجت الاسلام سیدصدرالدین شریعتی؛ امام جماعت مسجد قبا
حجت الاسلام سیدعلی اضغر هاشمی علیا؛ تولیت مدرسه قائم چیذر
حجت الاسلام یوسف اصغری؛ مدیر ناحیه مصطفی خمینی مرکز رسیدگی به امور مساجد
حجت الاسلام مهدی معراجی؛؛ مدیر ناحیه شهید محلاتی مرکز رسیدگی به امور مساجد
حجت الاسلام احمد بصیری؛ مدیر ناحیه شهید باهنر مرکز رسیدگی به امور مساجد
حجت الاسلام محمد حسین میرشاه ولد؛ مدیر ناحیه شهید مطهری مرکز رسیدگی به امور مساجد
حجت الاسلام مهدی اصلانی؛ مدیر ناحیه حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) مرکز رسیدگی به امور مساجد
حجت الاسلام جواد صادق زاده؛ رئیس مرکز فعالیت های دینی شهرداری تهران
حجت الاسلام دسمی؛ معاونت تربیت و آموزش سپاه
حجت الاسلام مهدی اخوان؛ معاونت تربیت و آموزش سپاه حضرت رسول اکرم (ص)
آیت الله محمد تقی حکیم؛ امام جماعت مسجد حصار بوعلی
حجت الاسلام رضا دارابی؛ امام جماعت حسینیه ارشاد
حجت الاسلام سید صالح یاسینی؛ امام جمعه قیام دشت
حجت الاسلام حسن امیری؛ امام جمعه خاور شهر
حجت الاسلام مجید سلیمانی؛ امام جمعه رودبار قصران
در این همایش همچنین از کتاب «محله مسجد محور» با حضور محمد باقر قالیباف، شهردار تهران رونمایی شد.
در این همایش، مهدی چمران؛ رییس و احمدمسجدجامعی و مرتضی طلایی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و علی مطهری؛ عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی و چند نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دیگر مسوولان حضور داشتند.
نظر شما