مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با برشمردن عواملی که در ماه مبارک رمضان، میل به ارتکاب گناه را کاهش می دهد، به خبرنگار شبستان گفت: قرار گرفتن نفس تحت سیطره روحانیت انسان، میل به گناه را کاهش می دهد.
حجت الاسلام دکتر علی عارفی با بیان اینکه نقش نخوردن و نیاشامیدن در این زمینه بی تأثیر نیست، افزود: فضای معنوی ایجاد شده در ماه مبارک رمضان، به زنجیر کشیده شدن شیطان بیرونی، افزایش تسلط انسان بر نفس خویش و قرار گرفتن نفس تحت سیطره روحانیت انسان از جمله عواملی است که ارتکاب به گناه را در این ماه به حداقل می رساند.
وی به اشاره به دعوت عام پروردگار از بندگان برای ضیافت الهی، خاطرنشان کرد: اجابت این دعوت، خاص است و تنها کسانی به آن لبیک می گویند که برخوردار از صلاحیت روحی بوده و فضای ماه مبارک رمضان بر آنان تأثیرگذار باشد.
این مسئول همچینن با عنوان اینکه عظمت ماه مبارک رمضان به نزول قرآن و نه به روزه آن است و اهمیت قرآن هم به تدبر در آن است، ماندگاری هر عملی را به میزان تفکر و تدبر در آن موضوع دانست.
وی به مراتب تدبر در قرآن اشاره و تصریح کرد: "تدبر عرفی" که قرآن نیز به آن اشاره دارد از عهده همه مردم بر می آید زیرا تفکر در آیات خداوند برای افراد مختلف مراتبی دارد.
دکتر عارفی در همین زمینه، تدبر را واژه ای نسبی و نه مطلق خواند که فهمیدن معنای آیات، توجه به تفسیر، درک فهم و منظور آیات و در نهایت قرائت قرآن همراه با عمل به آن از مراتب تدبر بوده که مورد اخیر آن مختص "اوتاد"است.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه آیا رسیدن به مرتبه اعلای تدبر برای همگان امکان پذیر است؟ بیان داشت: البته که خیر، اما برای کسانی که اهل تلاش و همت باشند با طی مراحل علمی و معرفتی امکان پذیر است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان، در پایان با تقسیم بندی افراد در ماه مبارک رمضان افزود: عده ای با شناخت و آمادگی کامل وارد بر این ماه می شوند که آنان "اوتاد"هستند.
وی ادامه داد: عده ای هم با شناخت متوسط که آنان همان "توده مردم اند" و اندکی هم بدون شناخت و آمادگی وارد ماه مبارک رمضان می شوند که فضای معنوی این ماه آنان را تحت تأثیر قرار می دهد.
استاد فقه و مبانی حقوق دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: عده ای نادر هم بدون آمادگی و شناخت وارد این ماه می شوند و فضای معنوی رمضان نیز آنان را متأثر نمی کند که آنان "فی قلوبهم مرض" هستند و موفق به درک معنویت این ماه نمی شوند.
پایان پیام/
نظر شما