به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه امروز (4 شهریور) در نشست شورای اداری استان یزد در محل استانداری یزد گفت: امسال پیشبینی دولت در برنامه یک ساله بودحه بر این است که 2 هزار و 440 هزار میلیارد ریال در کشور هزینه کند البته برای اداره امور و توسعه کشور فقط منابع عمومی و دولتی نیست و منابع غیر دولتی و بانکی نیز جز آنها است که در کنار هم انرژی لازم برای به حرکت درآوردن به چرخ اقتصاد داشته باشد.
وی افزود: در بخش دولت برای سال جاری که 2 هزار و 440 هزار میلیارد ریال مصمم است که هزینه کند و اعتبارات هزینه ای تملک دارایی های سرمایه ای است و خرج دولت در این دو بخش است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: ما در سال جاری مجموعا از این میزان یک هزار و 970 میلیارد ریال باید هزینه جاری کنیم و عمده حقوق و دسمتزد کارکنان را می پردازیم و 370 هزار میلیارد ریال را برای طرح های عمرانی قرار داده ایم که یکصد هزار میلیارد ریال برای اوراق مشارکت است تا بتوانیم استفاده کنیم.
نوبخت تصریح کرد: ما خرجی که می خواهیم در یک سال انجام می دهیم در سه محل درآمدها که عمدتا مالیات و حقوق کمرکی است، نفت و حاصل اوراق مشارکت برای جامعه به دست می آید.
وی ادامه داد: ما تصمیم داریم که به اقتصاد حرکت دهیم و با توجه به اینکه مطالبات مردم در خصوص اشتغال وجود دارد ما تصمیم داریم که از همه سازوکارهای بخش غیر دولتی استفاده کند و مدیریت ایجاد شغل داشته باشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: مساله رشد اقتصادی مساله دیگر است که با توجه به اینکه در سند چشم انداز پیش بینی شده که چه باید باشیم این الزام است که باید انجام شود و رهبر معظم انقلاب نیز این را ابلاغ کرده اند و ما برای این امر نیز رشد اقتصادی را باید هشت درصد کنیم که از سال 84 دو برنامه 5 ساله در 2 دهه را تامین کردیم اما متاسفانه ما نتوانستیم به نیمه راه برسیم.
نوبخت تصریح کرد: تصمیم ما این است که رشد پنج درصدی برسیم که از محل دولت و کمک از بخش غیر دولتی شروع کردیم.
وی افزود: دولت الان مواجه به کلی طلب پیمانکاران است زیرا طی سال های گذشته بالغ بر 2 هزار طرح شامل چندین پروژه به اندازه چهار هزار میلیارد ریال کار نیمه کاره مانده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: در آمد نفتی باید در اقتصاد رونق ایجاد کند و وقتی خشکید زمینه رکودی ایجاد می کند که این ها مشکلات متعددی بود که برای ما بوجود آمده بود.
نوبخت خاطرنشان کرد: بودجه امسال ما تا الان 2 میلیون 250 هزار بشکه بفروشیم ولی تا 350 میلیون فروختیم و به اعتبار این روی مالیات ها هم تاثیر مثبت گذاشت اما باز اعتراض دارند که مالیات ها زیاد است اما این اوصاف ما 370 هزار میلیارد ریال اعتبار گذشته ایم اما کم است.
وی افزود: 5 میلیارد و 200 میلیون دلار سرمایه گذاری مستقیم انجام داده ایم که پس از برجام اتفاق افتاد اما چند ماه برای به سرانجام رسیدن آن نیاز است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: می درخواست داریم که ما فعالا اجازه داشته باشیم پول در دست مردم که بیش از هزار هزار میلیارد تومان است تنها ده درصد از آن را در عرصه سازندگی به کار بگیریم و مقداری هم به مردم سود دهیم.
نوبخت بیان کرد: در مجلس قانون مناسبی ایجاد شد تا بار روی خزانه کم شود و به نحوی بدهی های ما پرداخت شود و هزینه گندمکاران پرداخت شود و این کمکی بود که مجلس به دولت کرد و در این راستا می توانیم طرح ها را بهتر بهره برداری کنیم.
وی افزود: هر یک واحد سرمایه بانک اضافه شود 8 واحد می تواند تسهیلات ارائه کند که در این راستا نیز با توجه به اجازه جدید مجلس گام هایی برداشته ایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: استان یزد در ماه های قبل میزان رئیس جمهور و هیات دولت بود که در ان سفر ۹ هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد ريال برای طرح های عمرانی سرمایه گذاری شود که این ماموریت و وظیفه است که به سازمان برنامه و بودجه شده است که باید با جدیت پیگیری شود.
نظر شما