به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روزنامه گاردین، گزارش کمیته مبارزه با نژادپرستی و تبعیض نژادی در سازمان ملل اعلام می کند سیاستمداران انگلیسی در دوران تبلیغات انتخاباتی از زبانی «تفرقهانگیز» و «مهاجرستیز» استفاده کرده اند و شماری از رسانه ها به چنین بحث هایی دامن زده اند.
بر اساس این گزارش، رهبران سیاسی نه تنها در مقابل چنین گفتمانی واکنش لازم را نداشتند، بلکه خود هم به آن دامن زده اند.
سازمان ملل هشدار می دهد که حملات متعصبانه به طور مستمر کمتر از آن چیزی که بوده، گزارش شده و در موارد زیادی کسی برای ارتکاب آنها اصلا مجازات نشده است.
همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) در ۲۳ ژوئن انجام شد. بیشترین موارد آزار و اذیت در ۲۵ ژوئن، یعنی یک روز پس از اعلام نتیجه همه پرسی، گزارش شد.
در دو هفته اول ماه ژوئیه هم حدود سه هزار مورد اذیت و آزار نژادپرستانه گزارش شد که به معنای روزانه ۲۰۰ مورد به طور متوسط است. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته با 42 درصد افزایش مواجه بوده است.
مهاجران و انگلیسی های مسلمان و از تبار آسیایی و شرق اروپایی اصلی ترین قربانی های چنین اذیت و آزارهایی بوده اند.
سازمان ملل از برنامه های رسانههای انگلیسی نیز انتقاد کرده و گفته است این برنامه ها فضایی آمیخته به سوء ظن را علیه مسلمانان ایجاد کرده است.
سازمان ملل همچنین با انتقاد از برنامه مبارزه با تروریسم انگلیس، از این کشور خواسته است آن را به نحوی بازطراحی کند که به پیش فرض های تبعیض آمیز علیه مهاجران، اقلیت های نژادی و مذهبی دامن نزند.
این گزارش بر اساس مجموعه ای از اظهارات آژانس های خیریه و حقوق بشری جمع بندی شده است.
نظر شما