خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فناوری اطلاعات متشکل از چهار عنصر اساسی انسان، سازوکار، ابزار و ساختار است، به طوری که در این فناوری، اطلاعات از طریق زنجیره ارزشی که از بهم پیوستن این عناصر ایجاد میشود جریان یافته و پیوسته تعالی و تکامل سازمان را فراراه خود قرار میدهد:
انسان: منابع انسانی، مفاهیم و اندیشه، نوآوری
سازوکار: قوانین، مقررات و روشها، سازوکارهای بهبود و رشد، سازوکارهای ارزش گذاری و مالی
ابزار: نرمافزار، سختافزار، شبکه و ارتباطات
ساختار: سازمانی، فراسازمانی مرتبط، جهانی
بنابراین گزارش، در کشورمان همیشه بحث بر سر متولی اصلی فناوری اطلاعات وجود داشت تا با تغییر نام وزارت پست و تلگراف و تلفن در سال ۱۳۸۲ به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مهمتر از آن ایجاد معاونت فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات، خود را متولی اصلی فناوری اطلاعات در کشور مطرح ساخت. از این سال به بعد توسعه همهجانبهای در این وزارتخانه صورت گرفت تا شرکتها و مراکز متعددی زیر مجموعه آن تشکل یافتند و هر یک از آنها با توانمندیها و فعالیتهای بسیار، تحولات فراوانی را شکل داده و باعث گسترش وضع ارتباطی کشور در بخشهای پست و مخابرات شدند. معاونت فناوری اطلاعات به منظور تدوین راهبردها، سیاستها، برنامههای بلند مدت و اهداف کیفی و کمی بخش توسعه فناوری اطلاعات و ارائه آن به شورای عالی فناوری اطلاعات معاونتی تحت عنوان معاونت فناوری اطلاعات در ساختار سازمانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر گرفته شد؛ و کمکم سازمانهایی مثل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات زیرساخت نیز در این رابطه شکل گرفتند.
این گزارش می افزاید: توسعه ای که کشورمان در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته تا جایی پیش رفته که امروز فرصت های شغلی بسیاری در این حوزه ایجاد شده است و در ادامه این مسیر امسال 130 هزار شغل در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد می شود. ایرنا در این رابطه به نقل از محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نوشته است: "سیاست دولت ایجاد اشتغال است و اشتغال زایی وظیفه ای همگانی است که در این وزارتخانه با جدیت دنبال می شود. دولت مصمم به توسعه همه جانبه کشور به خصوص در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است و از این رو سیاست توسعه با کمک سرمایه های مردمی را دنبال می کند. براساس برنامه ریزی انجام شده، امسال 130 هزار شغل در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد می شود."
یادآور می شود: دولت تاکنون 45 هزار میلیارد ریال در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات سرمایه گذاری کرده است و بخش خصوصی نیز تاکنون 9 هزار میلیارد ریال در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور سرمایه گذاری کرده است.
نظر شما