ضرورت پرهیز از خطاهای راهبردی در حوزه محیط زیست/آبادانی در یک منطقه نباید موجب از دست رفتن سایر مناطق شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، با بیان اینکه باید از خطاهای راهبردی در حوزه محیط زیست پرهیز کنیم، اظهار داشت: آبادانی در یک منطقه نباید موجب از دست رفتن سایر مناطق شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر محمد درویش، مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، امروز(7 شهریور) در همایش دستاوردهای دولت در حوزه محیط زیست که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، با اشاره به ارزش راهبردی خوزستان برای کشور، گفت: تاکنون اقدامات بسیار خوبی در حوزه محیط زیست این استان انجام شده که از جمله می توان به رفع 95 درصد مشکل پسماند، آبگیری 60 درصد تالاب هورالعظیم و افزایش تشکل های محیط زیست اشاره کرد.

 

وی با بیان اینکه در دورانی به سر می بریم که میزان مصرف جمعیت کره زمین از تولید آن بیشتر شده است، افزود: کره زمین بدترین شرایط خود را سپری می ‌کند و طی 36 سال گذشته‌ علی رغم اقدامات بسیاری که در سطح جهان و اجلاس‌های رهبران جهان انجام شده ولی شاهد بدهکاری اکولوژیکی هستیم.

 

درویش، با تاکید بر اینکه اگر نوع نگاه و رفتارهای خود را تغییر ندهیم، به احتمال زیاد در پایان قرن 21 وضعیت بسیار نگران کننده ای برای تمام ساکنان زمین را شاهد خواهیم بود، اضافه کرد: وضیعت محیط زیست در کشور نگران کننده است و باید بیشتر به آن توجه کرد.

 

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه در دولت تدبیر و امید هم افزایی دولت و ملت برای ارتقای محیط زیست بی نظیر بوده، ابراز کرد: عدم توجه به محیط زیست و سوء مدیریت در این خصوص هزینه های زیادی را به دنبال دارد باید برای رفع این معضل آگاهانه، شجاعانه و مسئولانه از محیط زیست حفاظت کرد.

 

وی به احیای دریاچه ارومیه و افزایش یک متری این دریاچه پس از 17 سال در دولت یازدهم اشاره کرد و ادامه داد: برای احیای این دریاچه که به دلیل فقدان مدیریت رخ داده بود، بیش از 150 هزار میلیارد ريال هزینه شده که معادل بیش از 40 برابر بودجه محیط زیست کشور است.

 

وی با بیان اینکه برای احیای محیط زیست باید تهدیدها را به فرصت تبدیل و از خطاهای راهبردی پرهیز کرد، اذعان داشت: خوزستان می تواند یک الگوی موفق و یک آزمایشگاه بزرگ برای کشور باشد تا از رخدادهای تلخی که از سایر نقاط کشور افتاده، جلوگیری کرد.

 

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار کرد: معتقدیم که دوره طرح های سدسازی به پایان رسیده و سازمان محیط زیست در این راستا از فعالیت 18 سد جلوگیری و ارزیابی زیست محیطی آنها را منفی اعلام کرده و زیرا کشور ظرفیت طرح ‌های جدید را ندارد.

وی با اشاره به اینکه باید به دنبال کاهش وابستگی به منابع آب و خاک باشیم و منابع انرژی‌ های نو را جایگزین آن کنیم، یاد آور شد: آبادانی در یک منطقه نباید به قیمت از دست رفتن سایر مناطق شود و در این راستا با جدیت از طرح های انتقال آب تا روشن شدن ارزیابی زیست محیطی جلوگیری کرده ایم.

 

درویش، با بیان اینکه امسال روزهای هوای پاک در کشور افزایش داشته است، خاطر نشان کرد: تشکل های مردن نهاد در حوزه محیط زیست در دولت تدبیر و امید و از 416 تشکل به 888 تشکل افزایش داشته اند که فعالیت های بسیار خوبی در حوزه حفاظت از محیط زیست انجام داده اند.

 

وی از بهره مندی از دو نماینده تشکل‌های مردم نهاد ‌در تدوین برنامه ششم توسعه ملی خبر داد و بیان کرد: با تاسیس 16 مدرسه محیط زیست در کشور می توانیم نسلی را تربیت کنیم که در خصوص منابع طبیعی معامله نکند و با جذب متخصصان محیط زیست یک بازار کار را برای فارغ التحصیلان ایجاد کرده ایم.

 

وی با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای محیط بان، از ساخت تندیس های این محیط بانان درج داستان های آنها در کتاب های درسی خبر داد و تصریح کرد: در 165 شهر کشور، تشکل های محیط زیستی در حمایت از سه شنبه‌ های بدون خودرو فعالیت دارند و اکنون در بسیاری از شهرهای پر ترافیک سه شنبه ها در برخی مناطق خیابان بسته می شود و مردم تنها پیاده یا با دوچرخه تردد می کنند.

 

کد خبر 569724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha