گزارش هفته نامه ویک از رونمایی تانک های ایرانی/ حمایت احمد شهید از قاچاقچیان مواد مخدر در ایران

خبرگزاری شبستان:گزارش هفته نامه ویک از رونمایی تانک های ایرانی، اختلافات جدی ایران و آمریکا، حمایت احمد شهید از قاچاقچیان مواد مخدر در ایران، هنر تعامل بوئینگ با ایران ضامن حیات برجام است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: گزارش هفته نامه ویک از رونمایی تانک های ایرانی، اختلافات جدی ایران و آمریکا، حمایت احمد شهید از قاچاقچیان مواد مخدر در ایران، هنر تعامل بوئینگ با ایران ضامن حیات برجام است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ارتش آمریکا توان کافی برای رویارویی با ایران، روسیه و کره شمالی را ندارد

نشریه آمریکایی «فوربس» در تحلیلی نوشت: ارتش آمریکا بیم نبرد احتمالی در جهان را در پنج سال آینده دارد و البته از پس هزینه‌های مالی این نبردها نیز بر نمی‌آید.

به نوشته فوربس، نبرد در 5 سال آینده اذهان فرماندهان ارشد ارتش آمریکا را پر کرده است. آن‌ها می‌دانند که با تروریست‌ها و شورشیان تا آینده قابل پیش‌بینی خواهند جنگید اما آنچه که اذهانشان را در واقع مشغول کرده این است که شاید در اروپای شرقی با روسیه، در خاورمیانه با ایران و در شرق دور با کره شمالی درگیری تمام عیاری داشته و شاید در سه مکان درگیر شود.

به نوشته این رسانه آمریکایی، مقام‌های ارشد نظامی آمریکا در زمینه بحث پیرامون خطرات موجود در این زمینه در مجامع به طور شفاف محتاطند. آن‌ها نمی‌خواهند به تبلیغ نقاط آسیب پذیر آمریکا بپردازند اما آشکار است که چرخش دولت اوباما به سمت اقیانوس آرام که در سال 2012 اعلام شد، خلاء جغرافیایی، سیاسی را از دریای بالتیک تا خلیج فارس ایجاد کرده که ایران و روسیه سعی در پر کردن آن دارند. در ضمن دولت غیر قابل پیش بینی کره شمالی نیز رفتار خصمانه به سمت کره جنوبی را که آمریکا متعهد به دفاع از آن است از خود نشان می‌دهد.

بر این اساس، واشنگتن اشتیاق چندانی برای نبردهای جدید ندارد اما اگر کشورهای یاد شده اراده خود را با کمک قوای نظامی بر کشورهای همسایه تحمیل کنند، سران آمریکا گزینه‌های کمی در دست دارند. این تجاوز چه در قالب براندازی باشد یا تهاجم مستقیم، آمریکا مجبور به پاسخ دادن است زیرا موفقیت مهاجمان به طور چشمگیری چشم‌انداز جهانی را به ضرر آمریکا تغییر می‌دهد. این که ارتش روسیه به قلب اروپا برگردد ،ایران کنترل اکثر مناطق نفتی خاورمیانه را در دست گیرد یا کره شمالی،کره جنوبی را تصرف کند چندان تخیلی نیست.

در انتهای این مطلب آمده است: ‌آن‌چه برنامه ریزان نظامی آمریکا را نگران می‌نماید این است که ارتش این کشور آمادگی کافی برای چنین سناریوهایی ندارند. آمریکا نه تنها نیروهای زمینی خود را در آسیا و اروپا کاهش داده و بیشتر متکی بر نیروی هوایی و دریایی برای حفظ امنیت منطقه‌ای شده است، بلکه سرمایه گذاری در عرصه فن‌آوری‌های جدید برای نیروی زمینی را نیز فرو کشانده است. بودجه کامل برای توسعه و تولید تجهیزات جدید از تانک گرفته تا موشک، بالگرد و خمپاره انداز برابر با دو روز مخارج دولت فدرال در سال است اما از میزان هزینه نمودن تقریبا به طور باور نکردنی کاسته شده است.

گزارش هفته نامه ویک از رونمایی تانک های ایرانی

هفته نامه «ویک» که به‌طور همزمان در انگلیس و آمریکا به چاپ می‌رسد، در مطلبی در زمینه «تانک جدید ساخت ایران» نوشت: ایران تانک بزرگ اسرار آمیزی دارد و «حسین دهقان» وزیر دفاع ایران در مارس سال جاری مدعی شد ایران یکی از پیشرفته‌ترین تانک‌های جهان به نام «کرار» را تولید کرده است. وزیر دفاع ایران حتی مدعی شد که این تانک صد درصد تولید داخلی است و تا حدودی نیز بر تانک «تی -90» روسیه برتری دارد. چندی بعد و در ماه اوت، تانکی شبیه به تانک  «تی _90 ام .اس» در تلویزیون دولتی ایران پدیدار شد که پرچم سبز،سفید و قرمز این کشور را به اهتزار در آورده بود.

این رسانه نوشت: با این که نتیجه گیری با دیدن فیلم چند ثانیه‌ای از تانک جدید ایران دشوار است، اما بهرحال ابهام‌هایی را در این زمینه برانگیخته است. کرار، نام ایرانی تانک تی-90 ام. اس، نمونه‌ای کاملا تولید داخل یا نسخه تزیین شده و ارتقا یافته از تانک تی-72 و یا موردی کاملا متفاوت است.

تانک تی -90 ام .اس تانک پیشرفته روسی و معرف تحولی در طراحی تانک است. مختصر گفته شود که خانواده تی- 90 ترکیبی از تانک کلاسیک تی -72 با تانک «تی-80» است. تانک تی- 90 مجهز به سامانه دفع موشک‌های ضد تانک است و در نبردهای سوریه شلیک موشک ضد تانک «تاو» آمریکا در خدمت شورشیان ضد دولتی به تانک تی -90 ارتش سوریه تنها خسارت‌های جزیی وارد کرد.

ویک در ادامه نوشت:تانک به نمایش درآمده در تلویزیون ایران به یقین شبیه تانک تی-90 ام اس است و شواهدی برای اثبات آن نیز وجود دارند که می‌توان به برجک کوتاه، پوشش زرهی دندانه‌دار و محل نصب سلاح در بالای برجک تانک و برخی موارد دیگر اشاره کرد. البته تفاوت‌هایی نیز وجود دارد از قبیل این‌که تانک ایرانی در برجک دارای بخش اتصالی قابل رویت بوده و بشکه سوخت اضافی در پشت ندارد و مجهز به مسلسل بزرگتری در برجک است.

این رسانه به احتمال دیگری اشاره نمود و نوشت: شاید این تانک نمونه‌ای باشد که ایران آن‌را از تانک‌های موجود و با کمک قطعات تانک‌های دیگر مونتاژ کرده است. در مجموع این‌که ایران بتواند تانک تی -90 روسیه با همان مشخصات بسازد شک‌برانگیز است و شواهدی از این‌که ایران امتیاز فنی ساخت این تانک را از روسیه گرفته باشد نیز موجود نیست.

نشریه یاد شده به احتمال سومی نیز اشاره کرد و مدعی تزیین تانک تی -72 و شبیه سازی با تی -90 شد و نوشت: ایران در ماه آوریل نیز تانک «تیام» را رونمایی کرد که طراحی آن به دهه 50 میلادی بر می‌گردد.

مجله ویک در انتهای این مطلب نوشت: ایران در سپتامبر و در زمان سالگرد هفته دفاع مقدس که نشانه خاتمه نبرد عراق علیه ایران است و ناظران نظامی با دقت و از نزدیک سخت افزارهای جدید ایران را می‌نگرند، شاید سرنخ‌هایی را نشان دهد. تا آن روز و پدیدار شدن کرار و پی بردن به آن منتظر می‌مانیم.

مهر:

جروزالم پُست: اختلافات جدی ایران و آمریکا همچنان پا برجاست

روزنامه صهیونیستی جروزالم پُست امروز در مطلبی سخنان اخیر یکی از فرمانده هان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نشانه افول قدرت آمریکا خواند.

روزنامه وابسته به رژیم اشغالگر قدس در این باره نوشت: اظهارات دریادار «علی فدوی» تنها چند روز پس از افزایش تنش ها میان واشنگتن و تهران متعاقب آن بیان شد که آمریکا ایران را به ارعاب کشتی های جنگیِ آمریکایی در تنگه هرمز واقع در خلیج فارس متهم کرده بود.

این رسانه صهیونیستی درباره اظهارات شنبه شب سردار «علی فدوی» فرمانده نیروی دریای سپاه پاسداران ایران ادامه داد: وی گفته است که آمریکا از قدرت کافی برای درگیر شدن با ایران در عرصه های هوا، دریا و خشکی برخوردار نیست.

رسانه وابسته به رژیم کودک کش اسرائیل در ادامه به نقل از بیانیه روز جمعه کاخ سفید افزود: اقدامی که قایق های ایرانی در برابر کشتی های جنگی آمریکا از چند جهت در خلیج فارس به انجام رساندند، عاملی برای افزایش نگرانی ها به شمار می آید.

جروزالم پُست خاطر نشان کرد: فدوی گفت که ایران توانمندی های نظامی آمریکا در حوزه دریایی در منطقه را محدود کرده است. گَشتی های ایرانی سال هاست که مانع نزدیک شدن کشتی های جنگی آمریکا به قلمرو آبی جمهوری اسلامی شده اند.

روزنامه صهیونیستی جروزالم پُست در ادامه نوشت: سخنان وی (سردار «علی فدوی» فرمانده نیروی دریای سپاه پاسداران) در حالی بیان شده است که پس از توافق هسته ای (14 جولای 2015) و آغاز رفع تحریم‌ ها علیه ایران در ژانویه (2016)، خصومت های چند ساله میان تهران و واشنگتن رو به افول نهاده بود. البته باید بدانیم که اختلاف‌های جدی بین میان دو کشور در خصوص برنامه موشک های بالستیک، سوریه و عراق کماکان باقی است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

المانیتور: نقش عمان در کمک به انعقاد توافق هسته ای ایران و آمریکا چیست؟

گشایش دیپلماتیکی که سال گذشته پس از دهه ها خصومت بین آمریکا و ایران ایجاد شد، شاید بدون پادرمیانی عمان، هرگز تحقق نمی یافت.

این کشور پادشاهی که در لبه تنگه استراتژیک هرمز قرار دارد، مدت هاست که به عنوان راه مخفی بین کشورهای سنی مسلک حاشیه خلیج فارس و کشور شیعه ایران عمل می کند. اما توافق سخت هسته ای ایران، هم باعث افزایش جایگاه عمان شد و هم این کشور را تشویق کرد تا در توقف خشونت های یمن و سوریه، نقش فعالی ایفا کند.

حالا مسقط به تقدیر و تشکر دولت اوباما و دوستی شخصی پادشاه آن، سلطان قابوس بن سعید و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا چشم امید دارد تا هرگونه احتمال در هم شکستن این وجهه را از بین ببرد. چیزی که به این مسئله کمک بیشتری می کند، سفیر عمان در آمریکاست که بیش از 10 سال است در این سمت به فعالیت مشغول بوده و همچنین مرکز فرهنگی این کشور است که درست در خیابان منتهی به کاخ سفید قرار دارد.

سیگارد نوبائر، کارشناسی عمانی موسسه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در واشینگتن گفت: در فضای پساتحریم ایران، گمان نمی کنم عمان بتواند مانند سابق، شریک بی صدایی باقی بماند. عمان از بابت موقعیت خود در واشینگتن، وضعیت خوبی دارد اما از رقابت های منطقه ای دور نیست. و با وجود این همه مسائل بحث برانگیز و موضع نگرفتن عمان، شاید به هم جهتی با ایران متهم شود.

سلطان قابوس، سابقه طولانی استفاده انعطاف پذیر از اهرم های خود واشینگتن را دارد. از جمله این که آمریکا در سال 2006 با عمان یک توافق تجارت آزاد امضا کرد و عمان در سال 1980 به اولین کشور حاشیه خلیج فارس تبدیل شد که اجازه داد نیروهای آمریکایی از امکانات نظامی اش استفاده کنند و براساس گزارش سرویس تحقیقاتی کنگره، موافق صلح اعراب با رژیم صهیونیستی بوده است.

روابط تاریخی عمان با ایران، که طی آن ایران به عمان کمک کرد بر حمله چپ گراها از سال 1962 تا 1975 پایان دهد، برای آمریکا نیز منافعی داشته است. مسقط در بازگرداندن ایرانیان اسیر در سال های 1987 و 1988 و همچنین آزادی 15 ملوان نیروی دریایی انگلیس در سال 2007، نقش مهمی داشت.

در آخرین گزارش سرویس تحقیقاتی کنگره آمریکا در خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس، چنین آمده است: دولت های آمریکا، یکی پس از دیگری از انتقاد در خصوص روابط ایران و عمان، سرباز زده اند. آن ها در عوض، در مقاطعی از این روابط برای حل و فصل منازعه های بین ایران و آمریکا و توسعه روابط با مقامات ایرانی استفاده کرده اند.

اما ایفای نقش راه مخفی در توافق هسته ای، نشان از سطح کاملا جدیدی از همکاری با واشینگتن و ریسک های جدید دارد. مدت کوتاهی پس از این که اوباما در دور اول ریاست جمهوری خود خواستار از سر گرفتن گفتگوهای هسته ای شد، مسقط اعلام آمادگی کرد.

بر اساس اخبار درز شده از واشینگتن، «عبدالعزیز الرواس» فرستاده ویژه عمان به ایران، در آوریل سال 2009به «گری گراپو،» سفیر آمریکا گفت: «ایران حاضر است در سطح پایین تر، گفتگوهای بدون جنجال آفرینی با آمریکا داشته باشد.» اما افرادی هم هشدار داده بودند که باید انتظار داشته باشیم کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در این خصوص مقاومت کنند زیرا بابت جمعیت شیعه ای که در کشورهای خود دارند، نگران ایران هستند.

قابوس بعد از این که با پا درمیانی خود موفق شد آزادی سه آمریکایی کوه نورد را بگیرد، در جولای سال 2012، در کاخ خود میزبان دیپلمات های ارشد ایرانی و آمریکایی بود. این اولین بار بعد از دهه 1980  بود که چنین تماسی بین ایران و آمریکا برقرار می شد. این ملاقات نه تنها از منتقدان احتمالی در کنگره و کشورهای منطقه مانند عربستان سعودی و حتی از رژیم صهیونیستی، بلکه از اروپایی ها، چینی ها و روس ها نیز مخفی نگه داشته شد.

در همان زمان، عمان موفق شد بین آمریکا و حوثی های یمن نیز گفتگوهایی برگزار کند. قابوس در ماه اکتبر سال گذشته، وزیر امور خارجه خود، «یوسف بن علوی» را با پیامی از جانب جان کری به «بشار اسد،» رئیس جمهور سوریه، راهی دمشق کرد.

بیشتر این پادرمیانی ها در سطح عالی رتبه در مسقط رخ داده اند. اما عمان در همان حال، در واشینگتن برای خود نامی بلندآوازه دست و پا کرده است. سلطان عمان از سال 2007، لابی گری انجام نداده اما تلاش کرده کشور خود را به عنوان کشوری مورد اعتماد و توریست پسند بشناساند.

روابط آمریکا و عمان باعث جلب حمایت نظامی هم شده است. در حالی که درخواست کمک امنیتی دو جانبه آمریکا در سال مالی آینده با 1.5 میلیون دلار کاهش روبه رو بوده و به 4 میلیون دلار خواهد رسید، آمریکا بیش از 6 میلیارد و 600 میلیون دلار اسلحه به عمان فروخته است که از جمله آن ها فروش 18 فروند جنگنده اف-16 و فروش یک میلیارد و 280 میلیون دلاری سیستم موشکی زمین به هوای پیشرفته ملی ریتیون است.

نوبائر معتقد است: عمان هر گاه اراده کند می تواند از جایگاه منفعل خود در منطقه دست بردارد.

حمایت احمد شهید از قاچاقچیان مواد مخدر در ایران

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران اعدام 12 قاچاقچی مواد مخدر را محکوم کرد.

«احمد شهید» امروز دوشنبه مدعی شد اعدام افراد مرتبط با قاچاق مواد مخدر همچون مواردی که روز شنبه در ایران اتفاق افتاد، نقض قوانین بین المللی است و مقام‌های ایران نیز خود می‌گویند چنین اقدام‌هایی تاثیری در وقوع جرائم مرتبط با مواد مخدر نمی‌گذارد.

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران همچنین مدعی شد یکی از قاچاقچیان اعدامی در روزهای اخیر هرگز وکیل مدافع منصوب خود را ملاقات نکرد و محاکمه او 20 دقیقه به طول انجامید.

احمد شهید که سابقه طولانی در ارائه گزارش‌های غرض ورزانه از ایران دارد، عنوان کرده که بر اساس مرکز اسناد حقوق بشر ایران، از 966 نفر اعدامی در سال گذشته، بیش از نیمی در ارتباط با قاچاق مواد مخدر بوده‌اند.

فارِن اَفِرز: هنر تعامل بوئینگ با ایران ضامن حیات برجام است

پایگاه اینترنتی فارِن اَفِرز در گزارشی به قلم "عمر بشیر" و "اریک لوربِر" نوشت: نمایندگانی از شرکت هواپیماسازی بوئینگ هفته گذشته به تهران سفر کردند تا جزئیات قرارداد چند میلیارد دلاری فروش محصولات بوئینگ را به ایران تکمیل کنند. فروش هواپیما از سوی بوئینگ به ایران می‌تواند نزاع جدیدی را میان اعضای کنگره آمریکا به راه اندازد. بسیاری از این نمایندگان مدعی هستند ایران از هواپیماهای مسافربری خریداری شده در اهداف نظامی استفاده خواهد کرد و تجهیزات و اقلام مورد نیاز را برای دولت "بشار اسد،" رئیس جمهور سوریه، تامین می‌کند. برخی از نمایندگان کنگره مدعی هستند ایران از هواپیماهای خریداری شده در جهت حمایت از گروه‌های تروریستی مانند حزب‌الله استفاده می‌کند.

سنای آمریکا آماده می‌شود تا در چند هفته آینده با برگزاری جلسات ویژه به موضوع فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران رسیدگی کند. اگر نمایندگان سنا با این طرح مخالفت کنند، بوئینگ و احتمالا ایرباس، اجازه فروش هواپیما به ایران را نخواهند داشت. شرکت هواپیماسازی ایرباس اوایل سال جاری میلادی قراردادی تجاری با ایران امضا کرد که به موجب ان بیش از 100 فروند هواپیما را در اختیار تهران قرار خواهد داد.

منتقدان قرارداد بوئینگ و ایرباس با ایران به موضوع قرار گرفتن نام شرکت ایران ایر در فهرست سیاه وزارت دارایی آمریکا استناد می‌کنند. وزارت دارایی آمریکا در سال 2011 نام شرکت هواپیمایی بوئینگ و بسیاری از مدیران آن را در فهرست حامیان تروریسم قرار داد. هرچند این اتهامات پس از امضای توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های 1+5 برطرف شد و ایران ایر خارج از فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفت؛ اخباری مبنی بر ارسال تجهیزات نظامی از سوی ایران ایر به سوریه در رسانه‌های غربی منتشر شد که بار دیگر نمایندگان کنگره را علیه این شرکت هواپیمایی قرار داد.

آمریکا در نظر دارد برای قرارداد فروش هواپیماهای بوئینگ با ایران چندین شرط تعیین کند تا به این شکل از انتقاد نمایندگان کنگره رهایی یابد. بوئینگ و ایرباس می‌توانند برای ایران ایر شروطی تعیین کنند که در صورت مشاهده هرگونه تخلفی در زمینه استفاده هواپیماهای مسافربری برای مصارف نظامی، قرارداد را لغو کرده و جریمه سنگینی برای این شرکت تعیین کنند.

به عنوان مثال بوئینگ می‌تواند 10 میلیارد دلار از مجموع 17.8 میلیارد دلار قرارداد خود را با ایران ایر در ابتدا وصول کند، سپس فعالیت‌های ایران ایر با هواپیماهای جدید را تحت نظارت داشته باشد و در صورت مشاهده تخلف این شرکت می‌تواند پول دریافتی را به عنوان جریمه مصادره و از عمل به تعهدات بعدی خودداری کند. بوئینگ می‌تواند برای اطمینان بیشتر، قوانین نظارتی و سختگیرانه خود را در قبال شرکت هواپیمایی ماهان یا هر شرکت دیگری که ممکن است از هواپیماهای ایران ایر به شکل لیزینگ استفاده کند نیز اعمال کند.

هنر شرکت بوئینگ در چگونگی برقراری تعامل با ایران می‌تواند تواف هسته‌ای را به توافقی خوب تبدیل کند. قرارداد فروش ده ها فروند هواپیما به ایران می‌تواند میلیاردها دلار از دارایی‌های ایران را که به موجب توافق هسته‌ای، به تهران بازگردانده شده بود را دوباره به آمریکا برگرداند.

آمریکا باید با دقت و تمرکز بیشتری به جنبه اقتصادی توافق هسته‌ای ایران بپردازد. واشینگتن می‌تواند ضمن لغو تحریم‌ها علیه تهران و عمل به تعهدات خود در توافق هسته‌ای، از این ماجرا به سود اقتصاد آمریکا بهره برد. اگر ایران ایر حاضر به پذیرش شروط بوئینگ نشود، ادامه تعامل میان این دو شرکت هواپیمایی با تردید و نگرانی‌هایی همراه خواهد بود و کابینه اوباما دیگر بهانه‌ای برای حمایت از آن نخواهند داشت.

این گزارش در پایان مدعی شد: اگر آمریکا بتواند با هنر تعامل تجاری، ایران را به خرید محصولات بیشتر از این کشور ترغیب کند، طبیعی است که تهران دیگر پول کافی برای حمایت از دولت بشار اسد و گروه‌های تروریستی مانند حزب‌الله در اختیار نخواهد داشت. آمریکا و متحدانش می‌توانند برای مطمئن بودن از حسن نیت ایران، بخش اصلی مبلغ قرارداد را در ابتدا از این کشور بگیرند و با خارج شدن میلیاردها دلار پول از ایران، مانع از ادامه حمایت‌های تهران از گروه‌های افراطی شوند.

کارشناسان غربی معتقدند باوجود نظارت و بازرسی‌های دقیق باز هم این احتمال وجود دارد که ایران از هواپیماهای بوئینگ در مصارف نظامی بهره ببرد. به همین دلیل آمریکا باید شروط دقیقی برای ایران تعیین کند که در صورت تخلف، راه برای حفظ برجام در کنار اعمال جریمه سنگین علیه تهران وجود داشته باشد.

 

کد خبر 570072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha