خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنعت پتروشيمي طي سالهاي اخير در دنيا رشد فراواني داشته و روز به روز بر اهميت آن افزوده مي شود. بر اساس آمارها، پیشبینی میشود ارزش محصولات پتروشیمیایی در دنیا تا سال ۲۰۱۸ معادل ۷۹۱ میلیارد دلار بشود. در نتیجه، در سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ صنعت پتروشيمي در جهان رشدی معادل ۷/۶ درصد در سال خواهد داشت.
همچنین از بعد مقدار مصرف محصولات، پیشبینی میشود تا سال ۲۰۱۸ این رقم به ۶۲۷ ملیون تن برسد که رشدی معادل ۴/۵ درصد در سال خواهد داشت. در اين ميان شرکتهای پتروشیمی در ایران با توجه به بهره مندي از مزاياي بي بديل در كشور همچون دسترسي به خوراك ارزان و كافي میتوانند نقش بسزایی در توسعه پتروشيمي در جهان داشته باشند. در داخل كشور نيز با توجه به اينكه بخش مهمي از صادرات غير نفتي را محصولات پتروشيمي به خود اختصاص مي دهند، توسعه صنعت پتروشيمي مي تواند نقش مهمي در رشد اقتصادي كشور داشته باشد.
بنابراین گزارش، با توجه به تاثير رشد اقتصادي در اشتغالزايي، توسعه صنعت پتروشيمي از مسير رشد اقتصادي مي تواند موجب اشتغالزايي هم باشد. در همین راستا و برای توسعه صناعت پتروشیمی کشورمان با پيگيريهاي صورتگرفته در استان به ويژه مسئولان ارشد و نمايندگان مردم استان در مجلس شوراي اسلامي ايجاد زيرساختها و عملياتي كردن طرح احداث پتروشيمي ابنسينا در منطقه ويژه اقتصادي جهان آباد با وسعت 100 هكتار در دستور كار قرار گرفته بود و براساس تازه ترین اقدام برای واگذاری سهام پتروشیمی ها، قرار است بلوک 20 درصدی سهام شرکت پتروشیمی ابن سینای همدان به ارزش کل پایه 171میلیارد ریال در فرابورس عرضه شود.
این گزارش می افزاید: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این باره نوشته است: "تعداد هشت میلیون سهم شرکت پتروشیمی ابن سینای همدان معادل 20 درصد سهام این شرکت در روز 15 شهریورماه توسط سازمان خصوصی سازی در فرابورس عرضه می شود. این میزان سهام به قیمت پایه هر سهم 21هزار و 491 ریال و ارزش کل پایه 171 میلیارد و 928 میلیون ریال به مزایده گذاشته می شود. همچنین این بلوک 20 درصدی به وکالت از شرکت مادر تخصصی ملی صنایع پتروشیمی به صورت 15 درصد نقد و بقیه با اقساط 6 ماهه در مدت هفت سال واگذار خواهد شد. سپرده شرکت در مزایده 20 درصد سهام پتروشیمی ابن سینای همدان نیز پنج میلیارد و 157 میلیون ریال عنوان شده و خریدار در صورت برنده شدن 20 روز کاری مهلت دارد بهای نقدی این معامله را پرداخت کند. اکنون شرکت مادر تخصصی ملی صنایع پتروشیمی با 20 درصد و شرکت حامی فولاد ایرانیان با 77 درصد سهامداران عمده شرکت پتروشیمی ابن سینای همدان هستند."
یادآور می شود: علاوه بر پتروشیمی ابن سینای همدان، قرار است بلوک 80 درصدی پتروشیمی دماوند نیز به زودی در بازار سرمایه عرضه شود.
نظر شما