حجت الاسلام يزدان جهاندار لاشكي، امام جمعه شهر پول(كجور) امروز(13شهريور) ضمن تبريك سالروز ازدواج حضرت علي(عليه السلام) و حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) درخصوص اهميت ازدواج در اسلام به خبرنگار شبستان گفت: خداوند متعال نظام هستی را بنا نهاده و نهاد خانواده در نزد پروردگار دارای ارزش بالایی است.
وي افزود: پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفي(صلي الله عليه وآله وسلم) فرمودند: «ما بُنِیَ فی الإسلامِ بِناءٌ أحَبَّ إلى اللّه عزوجل، وأعَزَّ مِنَ التَّزویجِ، در اسلام هیچ بنایى نزد خداوند محبوبتر از ازدواج نيست.»
حجت الاسلام جهاندار رسيدن به آرامش، تكثير نسل و تكامل مرد و زن را از جمله اهداف ازدواج در اسلام برشمرد و اظهار داشت: خداوند در آيه 21سوره رم مي فرمايد: وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ و از نشانه های خداوند این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنارشان آرامش یابید و در میان شما دوستی و مهربانی قرار داد.
وي درخصوص توليد نسل به عنوان يكي از فلسفه هاي ازدواج گفت: خداوند در آيه يك سوره نساء فرموده: يا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّکُمُ الَّذي خَلَقَکُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً کَثيراً خداوند شما را از یک تن آفرید و همسرش را از نوع او خلق کرد، و از آن دو، مردان و زنان بسیاری را پراکنده ساخت.
حجت الاسلام جهاندار با بيان اينكه ميل به تكامل در همه انسان ها وجود دارد، ازدواج را از راه هاي رسيدن به تكامل دانست.
وي بابيان اينكه زن و مرد در سايه يكديگر به تكامل مي رسند، تصريح كرد: از حضرت علي(عليه السلام) پرسيدند كه بعد از ازدواج حضرت فاطمه(سلام الله عليها) را چگونه يافتي، آن حضرت فرمودند: زهرا(سلام الله عليها) بهترين همكار در طاعت خداوند است كه اين نظر متقابل بين اين زوج آسماني بوده است.
حجت الاسلام جهاندار از اسلام به عنوان دين اعتدال ياد كرد و گفت: هدف اسلام از ازدواج اينكه با اين سنت حسنه جلوي بي بندوباري گرفته مي شود.
وي به حدود12ميليون جوان در سن ازدواج اشاره كرد و اظهار داشت: مردم و حكومت در قبال اين جوانان و اينكه در مسير درست قرار گيرند وظايفي دارند.
حجت الاسلام جهاندار با بيان اينكه مردم بايستي با اجراي سبك زندگي اسلامي، دوري از زندگي اشرافي و غربي، عمل به سيره اهل بيت(عليهم السلام) مسير تشكيل خانواده را براي جوانان هموار نمايند، افزود: امروز متاسفانه ذائقه مردم تغيير كرده و سبك زندگي آنها به صورت فراگير تجملاتي شده و مهريه هاي سنگين و توقعات نامعقول خانواده ها موجبات بالارفتن سن ازدواج را فراهم نموده است.
وي با اشاره به اينكه در زندگي قانون و شرع تراز محسوب مي شوند و اگر مورد توجه نباشد سنگ روي سنگ بند نمي شود، گفت: شرع مقدس كه خيرخواه انسان است تراز بنيان خانواده بشمار مي رود و اگر مورد بي توجهي قرار گيرد بالارفتن سن ازدواج و طلاق را همراه مي آورد.
امام جمعه كجور با ابراز تاسف از اينكه برخي با پخش كردن كارت دعوت، براي طلاق جشن برپا مي كنند، افزود: طلاق درگيري، كينه، عداوت، كدورت را همراه دارد و هرگز با برگزاري جشن و سرور بعد از انجام اين عمل، ماهيت و آثار طلاق از بين نمي رود.
وي ايجاد امكانات رفاهي، اشتغال، مسكن را از جمله وظايف حكومت درقبال ازدواج جوانان برشمرد و گفت: ايران از لحاظ هرم جمعيتي، بيشترين جمعيت جوان را به خود اختصاص داده و مي طلبد براي اسكان، اشتغال و ازدواج آنها انديشيد.
حجت الاسلام جهاندار از طرح مسكن مهر به عنوان يكي از طرح هاي مورد قبول درجهت خانه دار شدن مردم ياد كرد و افزود: اين طرح با تمام فراز و فرودهايش چشم اميد بسياري از خانواده ها براي خانه دار شدن بوده است كه مي طلبد مسئولين براي اجراي اين طرح ها درراستاي برخورداري مردم از مسكن بيش از پيش تلاش نمايند.
وي همچنين اعطاي تسهيلات با سود بانكي محدود به جوانان را يكي ديگر از وظايف حكومت درقبال ازدواج اين نسل دانست و گفت: اينكه برخي با معوقات بانكي و حقوق هاي نجومي وام هاي بدون نوبت و با سود كم دريافت مي كنند و جوانان در صف هاي انتظار دريافت وام با سود بالا قرار مي گيرند بدبيني به نظام را همراه دارد و صد البته اين مشكلات سن ازدواج را بالا مي برد.
امام جمعه كجور با بيان اينكه گسترش عدالت اقتصادي در جامعه از ملزومات تشكيل خانواده است، اظهار داشت: در مقوله ازدواج طرح هاي نسبتا مناسبي درحال اجرا است كه با نقطه مطلوب فاصله بسيار دارد.
نظر شما