۱۹ میلیون ایرانی در وضعیت بدمسکنی هستند/ برقراری ارتباط ریلی ایران با کشورهای همسایه

خبرگزاری شبستان: وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز چیزی حدود ۱۹ میلیون نفر از جمعیت شهرنشین ایران در وضعیت بدمسکنی هستند و یا در حاشیه شهرها و یا بافت های فرسوده و میانی شهرها و بافت های تاریخی زندگی می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عباس آخوندی پیش از ظهر امروز (13 شهریور) در یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم که در شبستان امیرالمومنین مسجدالنبی قزوین برگزار شد، بیان کرد: از برگزاری این اجلاس تشکر می کنیم و امیدواریم اجلاس سببی شود برای هماهنگی و همدلی بیشتر و مراودات هرچه بیشتر بین مردمان این جغرافیا و بتوانیم صلح و فراوانی، پیشرفت و توسعه را برای مردم این منطقه داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: تحولات شهری در ایران در شش دهه اخیر بسیار به سرعت صورت گرفته است به طوری که جمعیت شهری 60 سال پیش کمتر از 6 میلیون نفر بود و الان جمعیت شهری ما کمتر از 60 میلیون نفر است و بیش از 9 برابر توسعه شهری در ایران داشتیم.

 

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: این رشد سریع شهرنشینی در ایران با مسائل و چالش های روبرو بوده است و از همین رو مسئله کیفیت زندگی در شهرهای ایران یکی از مسائل عمده وضعیت شهرنشینی در ایران است البته این موضوعی است که بنا به گزارش سازمان ملل متحد، کیفیت زندگی، حاشیه نشینی و بدمسکنی مسئله بسیاری از شهرهای جهان است.

 

وی عنوان کرد: امروز چیزی حدود 19 میلیون نفر از جمعیت شهرنشین ایران در وضعیت بدمسکنی هستند و یا در حاشیه شهرها و یا بافت های فرسوده و میانی شهرها و بافت های تاریخی زندگی می کنند و ما با این چالش واقعی روبرو هستیم و 2 سیاست مهم را دنبال می کنیم.

 

آخوندی اعلام کرد: ارتقا و قابلیت زندگی در شهرها و قابلیت حرکت در شهرها و میان شهرها 2 چالش اصلی و 2 سیاست عمده است که تمام بحث های ما بر این اساس دنبال می شود.

 

وی توضیح داد: اتفاق دیگر در وضعیت شهری ایران این است که با وجود توسعه سریع شهرنشینی در ایران و بیش از 9 برابر رشد شهرنشینی، پدیده جنگ طولانی را هم پشت سر گذاشتیم که آثار بسیاری بر نحوه توزیع جمعیتی و وضعیت شهری داشته پس شما میهمانان وقتی می خواهید بر فرآیند شهرنشینی در ایران نگاه کنید رشد سریع شهرنشینی و جنگ طولانی را در نظر داشته باشید و مجموعه پیامدهایی را که شهرهای در تیررس جنگ داشتند و یا باید پذیرای جنگ زدگان می شدند.

 

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: ما برای اینکه قابلیت زندگی را پیگیری کنیم اصلی ترین سیاستی که دنبال می کنیم سیاست بازآفرینی شهری است؛ تصور ماست در نهایت تمام ثروت مادی، تاریخی، تجاری و فرهنگی ما بخش اعظم آن در شهرها است بنابراین راه بهینه استفاده مجدد و خلق مجدد شهرها است.

 

وی تأکید کرد: ما به هیچ وجه در پی این نیستیم که شهرها را رها کرده و سکونت گاه های جدید بسازیم بنابراین بازآفرینی شهرها مانند سعدالسلطنه و مرکز تاریخی قزوین سیاست اصلی است که تعقیب می کنیم البته برای بازآفرینی شهری به ملزومات زندگی مدرن توجه داریم و به مفهوم یکپارچگی حمل و نقل و حمل و نقل سبز توجه جدی داریم.

 

آخوندی اعلام کرد: در حوزه حمل و نقل 2 سیاست را دنبال می کنیم که شهرسازی ریل پایه برای شهرهای بزرگ یکی از این سیاست ها است و تصور ما بر این است در آینده شهرنشینی ایران باید ریل در بین حمل و نقل شهری و درون شهری نقش مهمی را به عنوان حمل و نقل سبز ایفا کند بنابراین دستورالعمل شهرسازی ریل پایه به عنوان دستورالعمل ملی در دستور کار شورای عالی شهرسازی قرار دارد و امیدواریم ضوابط آن را تصویب کند تا ریل نقش محوری را در ارتقای کیفیت زندگی مردم داشته باشد.

 

وی اظهار داشت: در اجرای این سیاست موقعیت قرار گیری ایستگاه های شهری راه آهن و یکپارچه شدن آن در شهرهایی که مترو وجود دارد یا حمل نقل عمومی اتوبوس شهری وجود دارد سیاست عمده ای است که دنبال می کنیم و موفق شدیم بسیاری از ایستگاه هایی که در فاصله 10 تا 12 کیلومتری شهرها بود را به قلب شهرها منتقل کنیم.

 

وزیر راه و شهرسازی گفت: نکته دوم در حوزه ریل، افزایش سرعت ریل و تغییر چهره حمل و نقل ریلی به عنوان حمل و نقل مسافری افزون بر حمل و نقل باری است و با توجه ببه اهمیت ریل برای نقل و انتقال 2 خطه کردن راه آهن تهران- قزوین و 4 خطه کردن کرج- تهران در دستور کار ماست که 2 خطه کردن راه آهن تهران- قزوین امسال افتتاح می شود و میزان قطارهای نوبه ای را هم در این مسیر افزایش خواهیم داد تا از خودرو کمتر استفاده شود.

 

وی تأکید کرد: البته این موضوع ادامه می یابد تا به تبریز و گیلان و وصل می شود و به آذربایجان بنابراین حمل و نقل یکپارچه یکی از سیاست های عمده ای است که دنبال می کنیم و نکته دوم یکپارچگی حمل و نقل درون شهری و برون شهری است که تعقیب می کنیم.

 

آخوندی با اشاره به اهمیت جاده ابریشم و موقعیت ایران گفت: از نظر ما تمدن ایران که یک تمدنی تاریخی است  حوزه جغرافیایی آن حوزه ای است که بسیاری از کشورهای منطقه را دربرمی گیرد بزرگترین سرمایه ملت های منطقه است بنابراین هیچ مانعی برای ارتباط ملت های این سرزمین با هم نمی بینیم.

 

وی تصریح کرد: بنابراین در حوزه حمل و نقل کاری که می کنیم برقراری ارتباط ریلی ایران با تمام کشورهای همسایه است ما مصمم هستیم خطوط ریلی ایران را به خطوط ریلی آسیایی وصل کنیم و پروژه بزرگی از قزوین به سمت رشت بعد آستارا به سمت آذربایجان در حال اجرا هستیم.

 

وزیر راه و شهرسازی افزود: خط ریلی ما از رشت به زنجان و تبریز در حال توسعه و نوسازی است که وصل شویم به ترکیه، ارمنستان و کشورهای شمالی و ما از سمت غرب دنبال این هستیم خط ریلی از قصر شیرین به عراق وصل کردیم و در صورت ایجاد شرایط امنیتی به سوریه وصل شویم.

 

وی خاطر نشان کرد: بنابراین بحث ریل فراآسیایی سیاست مهمی است که دنبال می کنیم و آخر همین هفته ارتباط خط ریلی با افغانستان را افتتاح می کنیم.

 

آخوندی ادامه داد: تمام پایانه های مرزی ایران را سرماسرمایه گذاری کردیم و اعتقاد داریم باید تسهیلات لازم برای حمل و نقل بار و مسافر در پایانه ها صورت گیرد.

 

وی عنوان کرد: در بحث جاده ابریشم اعتقاد داریم و باید تسهیلات لازم را برای رفت و آمد ملت ها فراهم کنیم و ما در راستای تسهیل عبور هوایی بر فراز آسمان ایران و نوسازی ناوگان هوایی هم اقدام کردیم و در دنیای جدید جاده ابریشم جدید نه فقط دریایی، بلکه هوایی، ریلی و زمین هم خواهد بود.

 

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: بنابراین اولین قطار نوبه ای از چین به سمت ایران فعال شد و از اروپا به سمت ایران فعال شد و از اروپا به سمت ایران قطار را فعال خواهیم کرد.

 

وی ادامه داد: در ارتباط با بازآفرینی شهری همه این امکانات مادی وقتی می تواند بالندگی داشته باشد که در بستر ارتباط فرهنگی استوار باشد؛ ما در حال بازخوانی فرهنگ ایران هستیم و شهرها ما قرابت فرهنگی بسیاری با شهرهای کشورهای منطقه دارند و شهرهایی مانند بخارا، سمرقند و بلخ برای ملت ایران آشنا هستند.

 

آخوندی تأکید کرد: واژه ایران شهر به عنوان نماد فرهنگی و تمدنی به ما هویت می بخشد و ما می توانیم تمام شهرها را تحت عنوان ایران شهر بازتعریف کنیم که اسلام و فرهنگ ایرانی رکن اساسی آن است.

 

وی یادآور شد:  بنابراین در بازآفرینی شهری فقط دنبال نوسازی بناها نیستیم بلکه آنچه ساخته می شود بازخوانی مجدد از مفهوم ایران شهری باشد و ما دنبال این هستیم شهرهای ایران اسلامی را در دوران جدید بر مبنای بازاندیشی در حوزه ایران شهری بازآفرینی کنیم.

 

کد خبر 571027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha