خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مالیات پرداختی است الزامی و بلاعوض. مالیات ممکن است به شخص، موسسه، دارایی و غیره تعلق گیرد. چنین تعریفی پرداختهای تامین اجتماعی را هم در بر میگیرد، حال آن که بر حسب مقررات و عرف مالیاتی ایران اصطلاح مالیات پرداختهای اخیر را شامل نمی شود. مالیات در واقع انتقال بخشی از درآمدهای جامعه به دولت و یا بخشی از سود فعالیتهای اقتصادی است که نصیب دولت میگردد زیرا ابزار و امکانات دست یابی به درآمد و سودها را دولت فراهم ساختهاست.
بنابراین گزارش، اقتصاددانان معمولاً از مالیات بر مصرف در مقابل مالیات بر درآمد حمایت میکنند به عنوان مثال سیگار از جمله کالاهایی است که دولتها برای جلوگیری از مصرف آن مالیاتهای سنگین بر آن وضع میکنند، یا مالیات بر مصرف گازوئیل. بر اساس گزارشی که بنیاد خیریه بلومبرگ توسط رویترز منتشر کرده بود، صنعت تنباکو ۱۰ درصد درآمدهای مالیاتی چین را به خود اختصاص داده، شرکتهای دخانیات مانند فیلیپ موریس حدود ۶ میلیون اندونزیایی را تحت استخدام دارند، و به تنهایی بیش از شش میلیارد دلار مالیات غیرمستقیم به صندوق دولت میپردازد. دولتها برای جبران هزینههای خدماتی که به شهروندان انجام میدهند. از طریق وضع مالیاتی اقدام مینمایند والبته هدف از وضع مالیاتی برای اغلب کشورها جبران هزینه نیست زیرا از طریق مالیات نقدینگی دچار تغییرات می شودکه بعد از جبران هزینه مهمترین عامل وضع مالیاتی میباشد.
این گزارش می افزاید: دولت ها با وضع ماليات مي توانند باعث رشد و پيشرفت اقتصادي جوامع خود شوند به گونه اي که با هدايت کردن درآمد ناشي از ماليات به سمت سرمايه گذاري از طريق اعطاي تسهيلات بلند مدت بانکي مي توانند باعث رشد و شکوفايي و رونق بنگاههاي اقتصادي شده و در نتيجه با افزايش درآمد بنگاهها ميزان درآمدهاي مالياتي دولت نيز افزايش پيدا مي کند. ماليات از مهمترين عوامل موثر جهت مقابله با تقاضاي اضافي براي کالاهاي مصرفي مي باشد که در نتيجه باعث پيشرفت و رفاه اقتصادي مي شود. سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان زیرمجموعه ای از وزارت امور اقتصادی و دارایی که مسئول اصلاح و دگرگونی نظام مالیاتی و مکانیزه کردن سیستم مالیاتی کشور و اجرای مالیات بر ارزش افزوده است؛ برنامه هایی برای هدایت مالیات های دریافتی برای توسعه اقتصادی کشور در دستور کار دارد که امروز 95 درصد از این برنامه ها محقق شده است.
ایرنا در این رابطه به نقل از سیدکامل تقوی نژاد، رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور نوشته است: "275 تریلیون و 743 میلیارد ریال مالیات های مستقیم و ارزش افزوده در چهار ماه نخست امسال وصول شده است که در همسنگی با پارسال 29 درصد رشد داشته و 95 درصد پیش بینی بودجه محقق شده است و یعنی در راستای برنامه های تنظیم شده برای مالیات در کشورمان به تحقق 95 درصدی دست یافته ایم. در این مدت 166 تریلیون ریال مالیات مستقیم وصول شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 25 درصد رشد و نسبت به پیش بینی بودجه 99 درصد تحقق نشان می دهد. در چهار ماه نخست امسال همچنین 110 تریلیون ریال مالیات بر ارزش افزوده وصول شد که در همسنگی با پارسال 35 درصد رشد و 89 درصد تحقق برنامه را نشان می دهد. 35 هزار میلیارد ریال از مالیات بر ارزش افزوده، مربوط به عوارض وصولی بود که به حساب شهرداری ها و دهداری های کشور واریز شد."
یادآور می شود: میزان درآمدهای مالیاتی در سال 95 افزون بر 860 هزار میلیارد ریال پیش بینی شده که در این صورت، 29 درصد نسبت به سال 94 رشد خواهد داشت. پرداخت ماليات مهمترين عامل رشد و توسعه جامعه است و موجب توزيع عادلانه درآمدها، توجه بيشتر به بخش خصوصي، حساسيت بيشتر دولت در زمينه هزينه کرد اعتبارات و درآمدهاي مالياتي، صرف عمران و آباداني و امور زيربنايي کشور ، رونق اقتصادي و ارتقاي شاخص هاي آن ، رفع مشکلات اجتماعي و اقتصادي کشور از جمله ، تورم و بيکاري و ايجاد عدالت اجتماعي مي شود .
نظر شما