به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه سینمایی هفت شب گذشته 14 مرداد ماه به بررسی آسیب شناسی طرح اکران فیلمهای خاص با حضور محمد درمنش، بررسی مشکلات بازیگری در سینما با حضور ستاره اسکندری و نقد فیلم شبانه روز با حضور کارگردانان فیلم اختصاص داشت.
از هفته آینده در برنامه "هفت" قرار است به نقد فیلمهای کلاسیکی که قرار است پنجشنبه و جمعه از شبکه 1 و 3 پخش شود پرداخته شود. اولین فیلمهایی که در این برنامه نقد می شوند "پرندگان" و" ترور" هستند.
در بخش اول برنامه هفت، محمد درمنش به عنوان مجری طرح مخاطب فیلمهای اکران خاص در برنامه حضور داشت. وی درباره تعریف فیلمهای خاص در سینمای ایران گفت: در گذشته تحت عناوین مختلف فیلمهایی در سینما اکران شده که برخی از آنها در واقع سوخت شدهاند. از حدود 90 فیلمی که هرساله در سینما ساخته می شود حدود یک سوم آنها مخاطب خاص دارند ولی متاسفانه امکان اکران پیدا نمیکنند.
وی ادامه داد: معتقدم فیلمهای مخاطب خاص فیلمهای خوبی هستند که میتوانند مخاطب داشته باشند اما برای ورود به چرخه اکران با مشکل روبرو می شوند. قرار است شرایط اکاران در این طرح فراهم شود. 8 سینمای خوب در این طرح قرار گرفتهاند. صحبتهای اولیهای با مدیران این سینماها صورت گرفته و قرار است حداقل گارانتی به این مدیران پرداخ شود تا مورد حمایت قرار گیرند.
وی درباره چگونگی اکران این فیلمها توضیح داد:قرار است ابتدا 4 فیلم متفاوت با ژانرهای مختلف در این 8 سالن به مدت یک ماه به مدت چرخشی اکران شوند.بعد از یک ماه فقط یک فیلم که از فروش کمتری برخوردار بوده از اکران برداشته شده و فیلم دیگری جایگزین آن می شود.
اما در میانه بحث امیرحسین علمالهدی به عنوان کارشناس حوزه اکران تلفنی به بیان دیدگاههای خود در ارتباط با این طرح پرداخت و گفت: سازوکاری که در این حوزه اتفاق میافتد بر اساس روابط شخصی با معاونت سینمایی است. این طرح طرح خوبی است اما در اجرا با شکست روبرو می شود. بحث من این است که این انتخاب بر چه اساسی صورت گرفته است. اگر بنا باشد این طرح موفق عمل کند باید با بدنه فرهنگی سینما تعامل برقرار شود.
وی ادامه داد: باید مشخص شود این طرح قرار است چه تبعاتی داشته باشد. سینمایی که با بحران مخاطب روبرو است اول مردمش باید با سینما آشتی کنند بعد به سمت دیدن فیلم های فرهنگی بروند.
درمنش در جواب علمالهدی گفت: این طرح قرار است یک بستر سازی با تمام قطبهای فرهنگی سینما داشته باشد و همچنین از طریق صداوسیما و شهرداری اطلاع رسانی درستی با مخاطبان هنرمندان صورت گیرد. معتقدم که ما باید به سراغ مخاطب خاص برویم و بستری برای دیدن این نوع فیلم ها فراهم کنیم. به نظر من نباید جواب افرادی مثل آقای علمالهدی را داد که هنوز طرح آغاز نشده است بنا به خواندن آیه یاس میکنند.
در پایان بحث درمنش حاضر نشد اسامی 4 فیلمی را که قرار است در این طرح اعلام شود بگوید اما اعلام کرد که 4 فیلم با مضمون معناگرا، اجتماعی، تجربی و دفاع مقدس برای شروع در این طرح اکران میشوند.
پیش تولید و پس از تولید برنامه هفت اختصاص به پیش تولید فیلم سینمایی"پل چوبی" به کارگردانی مهدیکرمپور داشت که هدیه تهرانی، بهرام رادان و مهناز افشار بازیگران این فیلم سینمایی هستند که در مرحله پیش تولید قرار دارد. بخش تولید اختصاص به کلید خوردن فیلم سینمایی"گشت ارشاد" به کارگردانی سعید سهیلی داشت و پس از تولید نیز به معرفی فیلم سینمایی "آخرین سرقت" به کارگردانی پدرام علیزاده پرداخت.
بخش هفت چهره برنامه اختصاص به معرفی فعالیتهای علیرضا رئیسیان که قرار است به زودی فیلم سینمایی"لطفا بدون گناه" را کلید بزند، اصغر رفیعی جم، جلالالدین معیریان، هایده صفی یاری، حسین علیزاده، فرهاد اصلانی و لیلا حاتمی داشت.
در بخش دیگری از برنامه هفت، ستاره اسکندری بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون مهمان برنامه بود. اسکندری در ابتدای سخنان خود گفت: تئاتر برای من مثل زندگی است. و همانقدر که زندگی را دوست دارم به تئاتر عشق می ورزم. اما در سینما جاودانگی وجود دارد که در تئاتر نیست.
وی ادامه داد: بازیگری یک هنر است و متاسفانه این روزها در سینما بخش هنرش کم شده است. اما در تئاتر مبنای حضور هرکس صرفا داشتن تخصص بازیگری است اما در سینما متاسفانه این روزها چهره و قد وبالا و پروتز از اهمیت بیشتری برخوردار است. در این سال ها تخصصهای بازیگری مثل فن بیان، تحصیلات، تخصص، آموزش و... فراموش شده و در دهه 80 این تعاریف بیشتر از یاد رفته است.
اسکندری خاطرنشان کرد: سینما تبدیل به یک ملک پدری برای عدهای خاص شده است که افرادی مثل من راه به آن ندارند. سینما متاسفانه به سوی یک سطحینگری پیش میرود.
وی به مسئله حضور واسطهها در سینما اشاره کرد و گفت: تا به حال هیچ بحث تخصصی درباره حضور این واسطهها در سینما مطرح نشده است. بسیاری از این افراد بازیگران را از مهمانیها، خیابانها و مغازهها انتخاب می کنند. افرادی که هیچ استعدادی در این زمینه ندارد و هیچ کشفی در این جوانان نمیتوان کرد. به نظر من خود اهالی سینما مقصر هستند که به این اتفاقات تن میدهند.
نقد برنامه اختصاص به فیلم سینمایی"شبانهروز" به حضور اید بنکدار و کیوان علیمحمدی داشت. همچنین محمد باغبانی نیز به عنوان منتقد مهمان در کنار فراستی حضور داشت و به نقد و بررسی فیلم پرداخت.
بنکدار در ابتدا درباره چگونگی شکل گیری فیلمنامه بر اساس تم دروغ صحبت کرد. علیمحمدی نیز درباره ساختار مدرن فیلم صحبت کرد که فراستی اعتقاد داشت فیلم مدرن نیست و ظاهر آن نمی توان نشان دهنده مدرن بودن فیلم به معنای خاص کلمه باشد.
پایان پیام/
نظر شما